• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2022

20:30

OVO ĆE ZANIMATI GROBARE! Iliev OTKRIO zbog čega je 166. derbi SPECIFIČAN!

Starsportphoto

Partizan

OVO ĆE ZANIMATI GROBARE! Iliev OTKRIO zbog čega je 166. derbi SPECIFIČAN!

Podeli vest

Direktor sportskog sektora Partizana Ivica Iliev sumirao urađeno na početku prolećne sezone i veliki trijumf u Pragu

Pobedom nad Spartom fudbaleri Partizana došli su na korak od osmine finala Lige Konferencija, dok je pre toga u prvenstvu prošao kroz Čair i rutinski savladao Radnički u Superligi.

– Iza nas su dve izuzetno teške utakmice koje smo juspešno prebrodili, a pred nama još tri takođe teške, kojima ćemo zatvoriti taj ciklus od pet bitnih utakmica u svega dve nedelje. Meč u Nišu smo dobili, ovaj u Pragu takođe, ali osim zadovoljstva postignutim, nema mesta za neko veće radovanje jer nas veliki posao tek očekuje. Prvo je to duel sa Radničkim iz Kragujevca, zatim revanš sa Spartom, a onda, dovoljno je reći samo jednu reč, derbi – rekao je Ivica Iliev za MaxBet sport.

Crno-beli su na korak od plasmana među 16 najboljih klubova najmlađeg UEFA takmičenja.

– Ostaje nam da taj drugi korak napravimo iduće nedelje pred našim navijačima. U Pragu je sve bilo kako treba, nema razloga da tako ne bude i u revanšu, iako je Sparta pokazala da je zaista snažna ekipa. 

I pored sjajnog starta, euforija je u Humskoj zabranjena reč.

– Samo lep osećaj zbog dve vezane pobede, kao podstrek za ono što nas očekuje. Svakim trijmumfom smo bliži cilju, svi to dobro znamo, čvrsto smo na zemlji i idfemo korak po korak ka onome što smo zacrtali preb početka sezone.

Foto: informer

Ivica Iliev

Pred 166. Večiti derbi sportski operativac Partizana uveren je u pozitivan rezultat, ali naglašava da se prvak neće rešiti 27. februara.

– Što se raspoloženja tiče, nadam se da ću imati razloga za zadovoljstvo, a kada je o ovom drugom reč, apsolutno se ne slažem! Naravno, želimo pobedu u derbiju, želimo da uvećamo prednost, pa ako u tome i uspemo, prvenstvo neće biti ni rešeno ni završeno! Ova sezona je pomalo specifična, ima dosta kvalitetnih ekipa. Kada večiti rivali igraju dobro i oni su još bolji i to je lepo videti. Partizan je veliki motiv za svakoga i bilo bi zaista neozbiljno i nerealno da ne ja, nego bilo ko drugi i pomisli da bi pobedom Partizana u predstojećem derbiju šampionat bio rešen, a kamoli da to javno izgovori!

Parni valjak ove zime nije aktivirao "bombe" u prelaznom roku, ali je uspeo da angažuje nekadašnjeg reprezentativca Ljubomira Fejsu.

– Možda nije bilo bombi, ali ono što smo najavljivali i što smo želeli, to smo uradili. Reagovali smo posle odlaska Šćekića dovođenjem Ljubomira Fejse, a povreda Danila Pantića koji je veoma bitan igrač za našu koncepciju, nadomeštena je dolaskom Jevtovića koji je već u prve dve utakmice pokazao koliko može i koliko vredi. Ostaje da i Fejsa uđe u ritam i da imamo kompletiran kadar na raspolaganju šefu struke. Kažem, za sada je sve onako kako smo planirali, nadam se da će tako i da se nastavi iako neće biti nimalo lako – istakao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija