• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2022

23:23 >> 00:14

OBRADOVIĆ: Zahvaljujući našim greškama su se vratili! Zvezda igra Evroligu, a ja se NADAM...

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆ: Zahvaljujući našim greškama su se vratili! Zvezda igra Evroligu, a ja se NADAM...

Podeli vest

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u dvorani Čair pobedili FMP Železnik rezultatom 92:89 (21:24, 31:19, 27:21, 19:29)

Trener crno-belih, Željko Obradović je nakon drame i pobede poručio:
 

- Jedan moj mladi igrač je rekao neke stvari. Velika želja prisutna kod obe ekipe. Cestitke FMP-u na borbenosti i zelji da se vrate u u utakmicu, svega zahvaljujuči našoj koncentraciji i greškama su se vratili. Čestitam mom mladom kolegi Nenadu Stefanoviću na svemu što radi u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini. Čestitam mojim igracima na ulasku u veliko finale i zelim da se zahvalim navijacima na sjajnoj podrsci- rekao je Obradović i dodao:

Foto: Starsportphoto

 


- Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude aspoltuni fer-plej, da se pčica o tome, da pobedi onaj ko pokaže na terenu u košarkaškom smislu. Sve ostalo ćemo analaizirati, već jesmo nekoliko puta ove godine. To je tim koji je godinama zajedno, nekim mojim igracima će ovo biti prvo finale, Zvezdini su igrali već nekoliko. Nadam se da će tu neku vrstu pitiska podneti, nadam se da nećemo praviti kako je Balša to nazvao "sitne" greske. Insistiraću da damo sve od sebe, maksimalni učinak, glad... Igramo protiv nekog ko ima toliko iskustva i ko igra Evroligu.

Foto: Starsportphoto

 

 
- Ne znam, manje ga boli nego u tom trenutku. Razgovarao sam sa njim na poluvrmenu. Lesor je igrao utakmicu bez treninga, na njegovo insistiranje došao je ovde. Neočekivano mnogo je odigrao minuta! Madar i Glas su takođe dobili temperaturu, Rade je bio par dana van treninga. Došao je kao kapiten da pomogne ekipi, boli ga grlo. Nema kovid, testiran. Sutra ću imati jasniju sliku da vidim ko može da pomogne timu.


- Ova utakmica je veoma specificna, moraš da se pripremiš za svaki meč. Pokušavaš da daš sve od sebe u tom momentu, to je ono što sam rekao već. Ne samo u košarci, nego i u životu. Svako od nas ima neki pritisak. Ako mene lično pitate... Imam više od 60 finala, ne znam ni sam tačno. Motivacaija je ista, možda i veća nego ikada pre. 


- Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Već smo dva puta igrali protiv FMP-a ove sezone, veoma su borbena ekipa, tokom čitave utakmice se ne predaju, to su pokazali na kraju utakmice. Odigrali smo 35 minuta dobro, naše greške su njima dozvolile neki ritam u napadu - rekao je Balša Koprivica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 2 godine

Pa dobro... nije baš da su neiskusni. Tri Partizanova igrača su igrala Evroligu, osvajala kup, domaće prvenstvo i ABA ligu sa Crvenom Zvezdom... Znači, imaju iskustva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija