• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2022

12:52

MIJAILOVIĆ OPLEO PO ČOVIČU! Dobra namera i džentlmensko ponašanje ne idu u istu rečenicu sa njim! Neću da trošim vreme na njega!

Partizan

MIJAILOVIĆ OPLEO PO ČOVIČU! Dobra namera i džentlmensko ponašanje ne idu u istu rečenicu sa njim! Neću da trošim vreme na njega!

Podeli vest

I dalje se ne smiruju strasti nakon košarkaškog večitog derbija

Predsjednik beogradskog Partizana Ostoja Mijailović u intervju za portal BHbasket dao je odgovore na aktuelna događnja u regionalnoj, ali i srpskoj košarci, pogotovo nakon odigranog finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Otkrio je Mijailović kako vidi utakmicu u kojoj je Partizan izgubio prvu bitku za ovosezonski trofej?

- Imali smo veća očekivanja iako smo svesni da je naša ekipa sastavljena od velikog broja mladih igrača koji po prvi put igraju na ovom nivou. Velikom broju njih je ovo bilo prvo finale i verujem da su iz njega nešto naučili. Čestitao sam ekipi i stručnom štabu našeg gradskog rivala na pobedi, a na nama je da u borbi za one druge, ipak važnije trofeje, damo sve od sebe da napredujemo i dođemo u poziciju da ih osvojimo i tako ostvarimo svoje ambicije.

Foto: Starsportphoto

 

Rekao je prvi čovek Partizana i šta misli da li je loža u kojoj se nalazio zbog njega bila meta napada ili je to bila slučajnost?

- Puka slučajnost i neodgovornost pojedinca koji je mahao bakljom pa je deo žara pao na krov lože koji je bio od zapaljivog materijala. Nažalost, baklje su još uviek dio naše navijačke scene i smatram da im nije mesto u dvoranama. Ne samo zbog ovog, već zbog brojnih drugih slučajeva.

Pozivam mog prijatelja Željka Obradovića i nekada našeg igrača, Savića, da zajedno sa mnom i našim direktorom sednemo i popijemo kafu i da analiziramo šta se dešava. Žao mi je, ali takvi razgovori moraju da se vode između ljudi koje imaju element međusobnog uvažavanja i koji nisu prešli crtu - rekao je Čović nakon derbija! Upitan kako bi reagovao da je njega pozvao Mijailović je poručio:

Foto: Starsportphoto

 

- Takvi pozivi se sigurno ne upućuju preko medija ukoliko su iskreni. Ali pošto iskrenost, dobra namera i džentlmensko ponašanje ne idu u istu rečenicu sa onim ko je uputio taj poziv, onda je očekivano da to uradi na taj način na koji je uradio. Ne vidim o čemu bih mogao da razgovaram sa tom osobom niti kakav bi benefit bio da trošim vrieme i energiju na razgovor sa nekim ko dokazano ne drži datu riječ.

Foto: Starsportphoto

 

On smatra da je transparent “ Željko Obradović – državni projekat” naručen!

- Prema informacijama koje imamo, a koje su dosta pouzdane, jeste. Ili da budemo precizni, on je inspirisan na sastanku koji je obavljen između rukovodstva našeg gradskog rivala i predstavnika njihovih navijača u četvrtak, pred kup.

Predsednik Crvene zvezde je izjavio da je Partizan vršio pritisak na sudije pred finale Kupa Radivoja Koraća, da li je to istina?

Foto: Starsportphoto

 

- Je l’ beše on izjavio da svako gleda na stvari iz ugla sopstvene pokvarenosti i spominjao autoprojekciju? Ta je konstatacija lijepo primjenljiva u ovom slučaju. Imate izjavu Zorana Savića na tu temu. Sve što smo mi hteli, jeste da nam sude trojica nepristrasnih sudija.Tenzije postoje konstantno. Ali ne od dolaska Ostoje Mijailovića u KK Partizan. One postoje od dolaska neke druge osobe na rukovodeće mjesto u nekom drugom klubu. Ista osoba je dizala tenzije i dok je bila čelnik samo fabričkog kluba. Ista osoba diže tenzije i u odnosima sa drugim rivalskim klubovima, a ne samo Partizanom. I tenzije mogu da splasnu onog trenutka kada odstranimo takve kancere iz srpskog i regionalnog sporta.

Foto: Starsportphoto

 

Da li su po Vama pojačanja Partizana opravdala taj epitet u dosadašnjem delu sezone?

- Moramo tu biti realni. Ja sam i na početku sezone rekao da je euforija preterana i da je potrebno vreme da se stvari slegnu i postave na svoje mesto. Imamo najboljeg evropskog trenera i verujemo da će njegov rad donijeti rezultate. Ništa ne dolazi preko noći, pa ni adaptacija igrača na novu sredinu. Iz prošle sezone u ovom sastavu Partizana su samo trojica igrača. Moramo biti strpljivi i verovati u proces. Istovremeno, ne odustajemo od svojih ambicija i verujemo da će svi ti momci biti pravi kada bude najpotrebnije! Biće teško, ali borićemo se. Da ne verujemo da možemo, ne bismo se ni bavili ovim poslom. Ponavljam, verujem da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije - rekao je Mijailović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija