• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2022

17:15 >> 17:39

PARNI VALJAK PREGAZIO SPARTU! RIKARDO JE GOL-MAŠINA, UNIŠTO ČEHE, PA POCRVENEO! PARTIZAN JE U OSMINI FINALA LIGE KONFERENCIJA! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARNI VALJAK PREGAZIO SPARTU! RIKARDO JE GOL-MAŠINA, UNIŠTO ČEHE, PA POCRVENEO! PARTIZAN JE U OSMINI FINALA LIGE KONFERENCIJA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Lige Konferencija, pošto su u revanšu pobedili Spartu iz Praga u Humskoj rezultatom 2:1 (2:0) i ukupnim skorom od 3:0 prošli u osminu finala najmlađeg UEFA takmičenja.

Furiozno su crno-beli ušli u meč sa Česima i na krilima fenomenalnog Rikarda Gomeša ekspresno stigli do nedostižnih dva gola prednosti, ukupno tri računajući minimalac Meniga u Pragu.

Bilo je ovo veče napadača sa Zelenortskih Ostrva, poigravao se sa odbranom Sparte, dva puta nadmudrio njihovu odbranu do poluvremena, a istini na volju, mogao je da postigne bar još toliko golova, po šansama koje je imao.

Nisu znali igrači Sparte da zaustave raspoloženog “ubicu golmana” koji je sa dva nova gola pretekao na večnoj listi večite ljubimce Grobara Mustafu Hasanagića i Lamina Dijaru, jer je sa dva nova “hica” protiv Čeha došao do “kote 10” na evropskoj sceni u crno-belom dresu.

Mogao je Partizan do odlaska na odmor da ima i tri gola prednosti, pošto je Slobodan Urošević tri minuta posle drugog gola Stanojevićevog tima pogodio, ali je zbog ofsajda Vujačića, njegova majstorija poništena.

PARTIZAN - SPARTA PRAG 2:1 (1:0) prvi meč 1:0

/Rikardo 7, 24 - Hložek 85./

STADION: Partizana u Humskoj.

SUDIJA: Georgi Kabakov (Bugarska)

ŽUTI KARTONI: Rikardo, Miletić, Urošević, Popović, Holender, Jevtović - Krejči, Čvančara, Vajsner

CRVENI KARTON: Rikardo 65.

PARTIZAN: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (78. Terzić) - Marković (61. Jović), Natho (61. Jevtović), Menig (78. Holender) – Rikardo. Klupa: Stevanović, Holender, Baždar, M. Živković, Jevtović, Ostojić, Milovanović, Terzić, Jović, Lutovac i Smiljanić.

SPARTA: Holec - Hancko, Vitik, Panak, Vajsner - Krejči II, Saček (62. Dočkal)- Haraslin (70. Karabec), Hložek, Pešek (46. Minčev) - Čvančara (62. Krejči). Klupa: Nita, Heča, Gabrijel, Suček, Pavelka, Krejči I, Dočkal, Minčev, Nilsen, Karabec, Suhomel i Rineš.

Sjajnu rolu iz prvog poluvremena, Rikardo je pokvario u 65. minutu kada je u nameri da iznudi penal, zaradio drugi žuti karton. Sudija Kabakov je okarakterisao simuliranje dvostrukog strelca za crno-bele I pokazao mu put u svlačionicu.

To nije sputalo fudbalere Partizana, iako su primili gol u 85. minutu, kada je odbrana zatajila, a Hložek sa nekoliko metara savladao golmana Popovića. Međutim, to je bilo sve od Sparte. U preostalih pet minuta crno-beli su sigurno sačuvali stečenu prednost i overili plasman među 16 najboljih klubova Lige Konferencija.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE! PARTIZAN JE U OSMINI FINALA LIGE KONFERENCIJE, POŠTO JE POBEDIO SPARTU IZ PRAGA SA 2:1 I UKUPNIM SKOROM 3:1 IZBORIO PLASMAN MEĐU 16 NAJBOLJIH KLUBOVA!

90. minut - Žuti karton za Jevtovića i Viznera.

90. minut - Žuti karton i za Holendera, bespotrebno igrači Partizana nasedaju na provokacije.

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade u Humskoj.

90. minut - Terzić je kao duh izbio pred Holeca, umesto da šutira i pita golmana Sparte u koji ugao da pošalje loptu, premišljao se i sve upropastio.

88. minut - Nemanja Jović je izgubio loptu na polovini Sparte, ali se vratio i iskupio, iznudivši faul od strane Hložeka. 

85. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Posle ubačene lopte iz slobodnjaka, Hložek je na petercu ostao zaboravljen i rutinski smestio loptu iza nemoćnog Popovića - 2:1.

84. minut - Urošević je zakačio rukom Viznera, koji je kao pokošen pao na zemlju, faul za Spartu, a žuti karton za beka Partizana.

81. minut - Partizan drži loptu u posedu i sigurno troši vreme.

78. minut - Za Meniga je utakmica završena, na terenu je Filip Holender, a umesto Miloš Jojića ulazi mladi Nikola Terzić.

77. minut - Ponovo Menig u prodoru, šutirao je u šesnaestercu, pomalo je bio i sebičan, pa je šut bio vrlo neprecizan.

75. minut - Silovit šut Jojića iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti otišao je daleko od konstrukcije Holecovog gola.

74. minut - Vreme curi u korist Partizana, što je crno-belima u ovom trenutku najbitnije.

72. minut - Dobar pokušaj Minčeva u šesnaestercu, lopta je pogodila Minčeva i otišla u korner, koji gosti nisu uspeli da pretvore u opasnost po gol Popovića.

70. minut - Nova promena u Sparti, Haraslin je izašao, na terenu je Krabec.

70. minut - Hancka je cenrtirao po zemlji, a dva igrača Sparte su zakasnila sa uklizavanjem da smeste loptu u Popovićevu mrežu.

69. minut - Sparta je izvela korner, odbrana intervenisala, lopta je u kontri došla Menigu koji je istrčao od svoje polovine i stigao pred Holeca, ali je u završnici slabo šutirao i propala je sjajna prilika za crno-bele.

Foto: Starsportphoto

 

65. minut - CRVENI KARTON ZA RIKARDA! Junak utakmice je bio u prodoru, pao u šesnaestercu i Kabakov je okarakterisao da je simulirao penal, zbog čega je dobio drugu javnu opomenu i za njega je meč završen! Šteta, šteta, šteta, za ono što je večeras pokazao.

64. minut - Sparta je izvela slobodan udarac, ali bez opasnosti za Popovića, pošto su defanzivci Partizana "očistili" ubačenu loptu.

62. minut - Menja i Vrba, na terenu je Dočkal umesto Sačeka, dok je umesto Čvančara na terenu Krejči.

61. minut - Pravi Stanojević dvostruku promenu: Nemanja Jović umesto Lazara Markovića, a Marko Jevtović će zameniti Bibrasa Natha.

59. minut - Sjajna šansa za Partizan, Lazar Marković je istrčao u kontru i šutirao iskosa u šesnaestercu, ali je Holec fenomenalnom reakcijom sprečio da crno-beli postignu treći gol i intervenisao u korner. Jojićev centaršut posle udarca iz ugla nije doneo opasnost, jer su defanzivci gostiju pravovremeno reagovali.

57. minut - Haraslin je uputio šut u okvir gola iskosa, Popović još bolje intervenisao i ukrotio njegov udarac. Preti Sparta sve više, Partizan čuva kapitalnu prednost.

53. minut - Zdjelar i Haraslin su bili u duelu, češki fudbaler je izgbubio ovaj okršaj i poslao looptu u gol-aut.

51. minut - Udarac Miletića sa velike udaljenosti otišao je daleko iznad gola.

49. minut - Vujačić je pravovremeno reagovao i izbacio u aut, usledio je ubačaj u šesnaesterac iz istog, da bi Popović lako uhvatio loptu kao na treningu.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Miletić je zaustavio Vitika rukama i artbitar Kabakov je dosudio faul za Spartu, posle ubačene lopte Zdjelar je intervenisao u korner. Isti je izveo Krejči, a Vujačić intervenisao u novi udarac iz ugla. Tom prilikom se crnogorski reprezentativac i uhvatio za članak.

Posle ubačene lopte Sparte iz prekida, Čvančara je laktom udario Vujačića i dobio žuti karton.

46. minut - Prva izmena u Sparti, na terenu je Minčev, izašao je Pešek.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Na stadionu u Humskoj 5.200 dečaka i devojčica iz fudbalskih škola širom Srbije i Republike Srpske bodri večeras crno-bele sa dečije tribine na severu.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME U HUMSKOJ! Partizan ima velikih 2:0 i na najboljem putu je da se plasira u osminu finala, pošto u ukupnom rezultatu vodi sa 3:0.

45. minut - Centaršut Hancka, lak plen za Popovića.

45. minut - Igraće se još minut u prvom poluvremenu.

44. minut - Opet Gomeš u ofsajdu...

41. minut - Natho je iz prve izbacio u kontru Rikarda, ali je dvostruki strelac za crno-bele uhvaćen u ofsajdu.

Foto: Starsportphoto

 

39. minut - Ponovo Menig u kontri, morao je bolje da odreaguje, odlučio se na šut koji je završio neprecizno. Sparta ne može da se sastavi.

Rikardo je sa nova dva gola na evropskoj sceni za Partizan, prestigao legende Humske Mustafu Hasanagića i Lamina Dijaru koji su dali po devet pogodaka. Junak dosadašnjeg toka meča je postigao deset.

37. minut - Slobodan udarac za Spartu, Pešek je kratko odigrao Sačeku, oprobao je šut sa distance koji je završio očajno i neprecizno. O preciznosti govori i podsmeh Grobara sa tribina na potez češkog fudbalera.

35. minut - Žuti karton za Krejčija, pošto se poslužio rukama u duelu sa Rikardom.

32. minut - Kakva šansa Partizana, Menig je u kontri protutnjao pored Krejčija i zavrnuo u šesnaesterac ka Markoviću, ali je Hancko uklizao i sprečio crno-bele da postignu i treći gol.

31. minut - Popović je bio prinuđen da napusti svoj šesnaesterac i interveniše ispred Čvančara, tražio je napadač Sparte prekršaj golmana Partizana, ipak, arbitar je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

27. minut - Ponovo se zatresla mreža Holeca, Slobodan Urošević je bio strelac, posle slobodnog udarca Markovića, ali mu je Vujačićić poslao loptu glavom pošto se prethodno nalazio štoper Partizana u ofsajd poziciji. Sudija Kabakov je odmah poništio majstoriju beka crno-belih.

24. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Partizan vodi 2:0, ponovo je Rikardo strelac, ovog puta posle kornera Jojića! Kako samo igra napadač sa Zelenortskih Ostrva, sjajno je skočio nakon ubačene lopte veziste crno-belih i milimetarski preciznim udarcem u skoku po drugi put savladao Holeca na ovoj utakmici! Ovo je sada džinovska prednost za izabranike Aleksandra Stanojevića koji u ukupnom skoru vode sa ogromnih 3:0!

23. minut - Još jednom Rikardo istrčava sam ispred Holeca, ponovo je golman Sparte brži bio u istrčavanju i glavom intervenisao ispred strelca jedinog gola na ovom meču.

20. minut - Opet preti Sparta, Pešek je posle kornera pokušao glavom, na loptu natrčao Panak i jako neprecizno tukao, ali mora se priznati da je zakasnio sa uklizavanjem.

15. minut - Prvi put je zapretila i Sparta, Hložek je bio u prodoru i pokušao udarcem po zemlji, međutim, nije bilo opasnosti po Popovića. Na drugoj strani Menig nije stigao prebrzo upućenu loptu, Holec je na vreme istrčao i glavom intervenisao ispred Holanđanina.

11. minut - AUUU kakva greška Vitika, vratio je loptu Holecu koji je napustio gol, ali je uzpeo da se vrati golman Sparte i interveniše u korner. Izveo ga je Jojić, ali Marković je loše centrirao i prilika da se ponovo ugroze Česi je propala.

Foto: Starsportphoto

 

7. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Rikardo postiže gol za vođstvo!!!! Sjajno je najbolji strelac crno-belih "biciklicom" nadmudrio čuvara, izbio ispred Holeca i rutinskim udarcem po zemlji smestio loptu iza njegovih leđa posle briljantne asistencije Zdjelara!!! Partizan vodi 1:0 i na najboljem je putu da se plasira u osminu finala Lige konferencija, jer sada ima dva gola prednosti!!!! 

6. minut - Silovit udarac Rikarda u solo akciji sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Vitika, ali sudija je predvideo korner i dodelio loptu Sparti.

5. minut - Kabakov je pokazao žuti karton Rikardu Gomešu, koji je bio između dvojice fudbalera i napravio faul u napadu, poslužio se rukama u duelu protiv Haraslina.

2. minut - Jojić je u šesnaestercu dodao Menigu, koji je šutirao iz prve, a defanzivci češkog tima su pravovremeno reagovali i ponovo izblokirali udarac.

Vatromet iznad stadiona u Humskoj.

1. minut - Partizan je odmah zapretio, najpre je centrirao Marković, odbrana Sparte je intervenisala, lopta se odbila do Natha koji je takođe zavrnuo u šesnaesterac, međutim Česi su rutinski odbili prvi nalet Parnog valjka.

18.45 Utakmica je POČELA!

18:43 Podsetimo još jednom da od ove sezone ne važi pravilo gola u gostima, tako da će Sparta morati da pobedi sa dva gola više ako želi da prođe.

18:41 Akteri su izašli na teren!

18:35 Bliži se početak meča, još deset minuta ostalo je do revanša između crno-belih i Sparte.

Foto: Starsportphoto

 

18:32 Bugarske sudije su talija za Partizan, a to svedoči i sledeći zanimljiv podatak.

Revanš Partizana i Sparte  sudiće Bugarin Georgi Kabakov sa pomoćnicima Martinom Margaritovim i Dijanom Valkovim, dok će četvrti sudija biti Radoslav Gidženov.

Bugarski arbitar je bio na centru terena i kada je Parni valjak u istorijskoj utakmici iz 1966, posle 1:4 u Pragi, deklasirao Spartu sa 5:0 i plasirao se u polufinale, a kasnije i u epsko finale sa madridskim Realom u Kupu evropskih šampiona. Pištaljka je te istorijske godine bila u rukama Dimitara Rumenčeva.

18:06 Podsetimo se šta je šef struke lidera Superlige Aleksandar Stanojević rekao pred revanš sa Česima:
- Šta reći osim da sam ponosan na svoje igrače, ovo je 14. utakmica u sezonu Evropi. Imali smo razna očekivanja i verovanja na početku, ali su igrači izneli ceo period i svaka im čast na tome. Sutra bi trebalo da uživaju sa navijačima. Bihe drugačija utakmica nego u Pragu. Eliminaciona je utakmica biće, dosta rizika psoebno sa njihove strane. Sami smo sebi nametnuli pristisak prolaska dalje utakmicom u Pragu. Ulazimo jako i maksimalno, želimo da obradujemo naše navijače. Potrebna nam je njihova pomoć. Nadam se najboljem - istakao je Stanojević.

17:37 Nasuprot njemu, trener Sparte Pavel Vrba u revanšu šesnaestine finala Lige Konferencija, ukazao je šansu ovoj jedanaestorici: Holec - Hancko, Vitik, Panak, Vizner - Krejči II, Saček - Haraslin, Hložek, Pešek - Čvančara

17:34 Strateg Parnog Valjka Stanojević odlučio je da na teren pošalje sledeći tim: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig – Rikardo.

17:15 Dobrodošli na Informerov lajv blog revanš utakmice šesnaestine finala Lige konferencije između Partizana i Sparte iz Praga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PIKSI NEĆE GLEDATI DERBI! Evo šta je razlog!
Fudbal

PIKSI NEĆE GLEDATI DERBI! Evo šta je razlog!

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, ranije pričao da u domaćoj ligi ne vidi igrače koji su kandidati za reprezentativni dres, a predstojećoj svetkovini srpskog fudbala neće prisustvovati

24.02.2022

10:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija