• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2022

14:55

PARTIZANOV RIVAL VREDI 125 MILIONA EVRA! Crno-beli nisu imali sreće, ali Holanđani gube od klubova iz Srbije!

Reuters

Partizan

PARTIZANOV RIVAL VREDI 125 MILIONA EVRA! Crno-beli nisu imali sreće, ali Holanđani gube od klubova iz Srbije!

Podeli vest

Niko nije želeo Romu ili Ren, mnogi su priželjkivali LASK, ali će u osmini finala Lige konferencija Partizan na megdan Fajenordu

Pred Partizanom nije lak posao, ali ako crno-beli zaigraju kao u dvomeču sa Spartom, mogu crno-beli da se nadaju prolasku u narednu rundu takmičenja. 

Oni su prvi holandski tim koji se dokopao titule prvaka Evrope, 1970. kada su dobili Seltik. Osvojili su i dva UEFA kupa, prvi 1974. drugi početkom ovog veka, slave dve decenije od toga, kada su na svom "De Kajpu" tukli sa 3:2 Dortmund. 

Fejenord je dva puta igrao sa srpskim klubovima, ali u doba Jugoslavije. Par godina posle osvajanja evropske titule izbacio ih je OFK na gol u gostima, a desetak godina kasnije ispali su na Čairu od niškog Radničkog, odnosno izgubili su sa 2:0, i mada su dobili revanš, "Real sa Nišave" je otišao dalje sve do polufinala Kupa UEFA.

Fejenord se trenutno nalazi na trećoj poziciji holandskog šampionata, sa bodom manje od drugoplasiranog PSV-a, odnosno šest bodova manje od aktuelnog lidera Ajaksa.

Foto: Reuters

 

Vrednost tima procenjuje se na 125 miliona evra, u vrednosti prednjači kolumbijski krilni napadač Luis Sinistera, čija se tržišna vrednost procenjuje na 16 miliona evra. Dva miliona manje vredni centralni defanzivac Orkun Kokču, a holandski golman Džastin Bilov procenjuje se na 13 miliona. Preko deset miliona evra tu su još italijanski štoper Marko Senesi, te Tajler Malasia, holandski levi bek.

Glavna pokretačka snaga su mladi igrači koji još uvek nisu dostigli maksimum.Samo tri igrača, od kojih je samo jedan iz prve postave, imaju preko 30 godina. U pitanju su 32-godišnji vezista Jens Tonstra, napadač Brajan Linsen i golman Ofir Markijano.

Foto: Reuters

 

Parni valjak se osam puta igrao sa ekipama iz Holandije. Dva puta u dvomečima sa Groningenom i AZ Alkmarom. Protiv Groningena je najpre igrao u drugom kolu Kupa pobednika kupova 1989. Prvi meč na strani je izgubio 3:4, ali je u Humskoj slavio 3:1 i izborio dvomeč sa bukureštanskim Dinamom, od koga je kasnije ispao. Isti rival mu je bio rival u prvom kolu UEFA kupa 2006, tako što je u Beogradu bilo 4:2, a na Euroborg stadionu mininalan poraz 0:1.

Sa AZ-om se Partizan sastao najpre u grupi Lige Evrope 2015.  Dobio je oba meča (3:2, 2:1), a pred dve sezone oba puta igrao nerešeno (po 2:2). 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija