• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2022

15:29

OBRADOVIĆ PRED ZVEZDU: ŽELIM DA SVI SHVATE šta znači igrati utakmice protiv NJIH!

Starsportphoto

Partizan

OBRADOVIĆ PRED ZVEZDU: ŽELIM DA SVI SHVATE šta znači igrati utakmice protiv NJIH!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa, posle lošeg izdanja u finalu Kupu Radivoja Koraća, u predstojećem meču ABA lige protiv Crvene zvezde reagovati na pravi način i istakao da bi voleo da svi shvate šta znači igrati utakmice protiv najvećeg rivala.

Crno-beli će u okviru 21. kola ABA lige imati priliku za revanš protiv Crvene zvezde koja je slavila u pomenutom finalu.

- Posle izuzetno loše odigrane utakmice u Kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu- rekao je Obradović za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

 

Crno-beli su drugi na tabeli regionalnog takmičenja sa 16 pobeda i tri poraza, dok je Zvezda prva sa skorom 17:1.

- Želim da zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način- dodao je on.

Foto: Starsportphoto

 

- Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa- dodao je on.

Obradović je naveo da crveno-beli igraju veoma dobro, ali da je to prilika za njegov tim da pokaže šta sve ume i sve ono što ga je krasilo od prvog dana.

- To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači. Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu! Nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja- istakao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

Kapiten Partizana Rade Zagorac je rekao da je dobro što njegova ekipa, posle loše utakmice u finalu Kupa, ima šansu za "popravni".

- Zvezda je mnogo iskusnija ekipa od nas u svakom smislu, mnogo starija ekipa od nas sa igračima koji su odigrali puno ovakvih utakmica. Uostalom, oni su prvi na tabeli ABA lige! Mora da se igra ne isključivo košarkaški već mora i dosta onog 'prljavog' posla na terenu da se obavi. Poput zagradjivanja, trčanja, tih sitnih stvari koje uvek prave razliku. Uopšte, da bismo došli u situaciju da pobedimo utakmicu mislim da su te stvari od izuzetne važnosti- rekao je Zagorac.

- Malo je vremena da spremimo utakmicu jer je praktično cela ekipa bila u reprezentativnim prozorima. Zajedno smo od srede, neki čak od četvrtka tako da nije bilo puno vremena ali mislim da smo uradili dobar posao", istakao je on.

Utakmica izmedju Partizana i Crvene zvezde na programu je sutra od 18.30 u hali "Aleksandar Nikolić".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija