• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2022

13:30 >> 16:53

DRAMA! PARTIZAN KIKSNUO, ZVEZDA SLAVI REMI CRNO-BELIH I NAPRETKA! Lidera stativa spasila poraza, navijači grme: UPRAVA NAPOLJE!

Starsportphoto

Partizan

DRAMA! PARTIZAN KIKSNUO, ZVEZDA SLAVI REMI CRNO-BELIH I NAPRETKA! Lidera stativa spasila poraza, navijači grme: UPRAVA NAPOLJE!

Podeli vest

U okviru 27. kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana posle debakla na evropskoj sceni dočekali su ekipu Napretka i odigrali meč bez golova

Slavi Napredak, slavi i Crvena zvezda kiks "večitog rivala".

Ekipa Aleksandra Stanojevića posle ubedljivog poraza od Fajenorda u prvom susretu osmine finala Lige konferencije dočekala je tim iz Kruševca.

Osim što su crno-beli ostali bez šanse da se probiju u završnicu takmičenja (u domenu naučne fantastike bi bilo da im to pođe za nogom), taj meč im je sigurno uticao na psihu, zbog čega je bilo pitanje kako će se snaći na drugom, za njih važnijem, koloseku. 

Slabo izdanje crno-belih viđeno je u prvom delu susreta, gotovo da su bili bez velike šanse izabranici Aleksandra Stanojevića, a povremeno dobro upućene lopte Lutovca i Jojića, Rikardo i ostatak tima nisu uspeli da proslede u mrežu Napretka!

 

Foto: Starsportphoto

 

Rasla je iz minuta u minut nervoza na terenu, a i na tribinama. Napredak je lako uspeo da se odbrani u prvih 45. minuta!

Završen je prvi deo meča u Humskoj protestima fudbalera Partizana zato što je sudija produžio za samo jedan minut taj period.

Prema zvaničnim informacijama kluba, na tribinama je bilo samo 2.506 gledalaca! Izuzetno loše za tim koji se bori za titulu i koji je na liderskoj poziciji Superlige Srbije!

Foto: Starsportphoto

 

Drugi deo susreta nije doneo mnogo boljitka! Ipak, od 80. minuta do kraja susreta viđena je prava drama, a mogli su da se raduju i domaćini i gosti! Upravo je u tom minutu 80. minutu Partizan je imao saveznika u stativi koju je pogodio Kunić! 

Igrao se 90. minut kada je Milovanović bio u izvanrednoj šansi, ali je na samo metar od gol linije Vasiljević postao heroj Napretka, odbranivši golobradom napadaču zicer! Imao je i Rikardo šansu četiri minuta pre kraja, ali pogodio je samo spoljni deo mreže! Navijači su zagrmeli "Uprava napolje", a Zvezda ima šansu da se pobedom nad Metalcem izjednači sa crno-belima!

Podsetimo, naredne sedmice će Partizan gostovati u Roterdamu i Surdulici, potom ga čekaju dve nedelje predaha uoči završnice prvenstva, a želi trenutni lider da dokaže da je vredan pozicije na kojoj je i da vrati posle četiri godine titulu u Humsku!

 

 

 

PARTIZAN-NAPREDAK  0:0


Stadion: FK Partizan. Sudija: Aleksandar Živković

PARTIZAN: Stevanović – Lutovac, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Pavlović, Menig – Rikardo.Trener: Aleksandar Stanojević.

NAPREDAK: Vasiljević - Jovanović, Đuričković, Kočić, Spremo, Đeković, Marjanović, Kojičić, Rašković, Jovanović, Melunović. Trener: Ivan Stefanović.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

90+3 - Pogađa Rikardo spoljni deo mreže! Sve je manje vremena za crno-bele...

Foto: Starsportphoto

 

90. minut - Kakva šansa! Najbolja na utakmici za Partizan! Zagradio se Milovanović na metar od gola, imao stopostotnu priliku, a junak Napretka postao je golman Vasiljević! Sedam minuta je produžen meč!

80. minut - Najbolja šansa na meču! Partizan je imao saveznika u stativi koju je pogodio Kunić!

79. minut: Izlaze Kočić, Jovanović, Melunović, a ulaze Džugurdić, Mladenović, Kunić.

75. minut- Beležimo udarac Melunovića sa 20-ak metara, brani golman Stevanović.

74. minut- Napredak je zapretio, imao je dobru poziciju Jovanovoić, ali je oklevao...

Foto: Starsportphoto

Nervozan je Stanojević...

72. minut - Sve je manje nade za Partizan, koji će ukoliko ne pobedi Napredak pružiti šansu Zvezdi da je stigne! 

70. minut: Ivanić je na terenu umesto Đuričkovića...

65. minut: Publika i negoduje i pruža podršku ljubimcima... 

61. minut: Poslao je Stanojević Milovanovića na teren umesto Markovića. Odmah se Milovanović našao u idealnoj šansi za gol! Sa peterca je tukao glavom - pored stative!

60. minut- Sam je sve uradio Nemanja Jović, u solo prodoru došao do desetak metara od gola Napretka, ali mu je nedostalo pola koraka za bolji udarac, ovako je samo dodao do Vasiljevića...

Foto: Starsportphoto

 

57. minut - Najveće uzbuđenje na meču! Lutovac je poslao sjajnu loptu ka Markoviću koji pravi prekršaj nad Spremom i lepa prilika odlazi u nepovrat! 

51. minut - Bukvalno samo što je ušao u igru Stevanović je dobio karton zbog nesportskog ponašanja nakon napravljenog faula...

50. minut: Marjanović se povredio, morao je da izađe iz igre, umesto njega je ušao Stevanović.

48. minut - Pokušao je Holander i šutirao pravo u Vasiljevića!

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Aleksandar Stanojević pravi četvorostruku izmenu: ulaze Jevtović, Jović, Živković i Holender, a izlaze Menig, Jojić, Urošević i Pavlović! Centaršut Živkovića, skočio je Rikardo i tukao pored gola.

Prvo poluvreme

Kraj prvog dela meča! Nije bilo golova, ali ni preteranih uzbuđenja u Humskoj! 

Foto: Starsportphoto

 

45+1 - Napokon aplauzi za igrače Partizana! Dobar centaršut Lutovca ka Rikardu, ali Vasiljević je bio dobro postavljen!

43. minut-  Žuti karton za Kojičića, pretrčavao ga je Marković na 20 metara od gola, a igrač Napretka ga je sa obe ruke uhvatio i oborio! Dobio je i Lazar Marković karton zbog protesta!

37. minut: Šansa za Napredak! Dubinska lopta na peterac gde je sam bio Saša Marjanović, a probao je glavom, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu...

36. minut-  Još jednom Partizan preti iz prekida, Jojić je dobro centrirao na drugu stativu, šutirao je Miletić, ali je Melunović stajao na toj stativi i nije bilo opasnosti...

35. minut - Partizan ima više loptu, ali je stvorio samo jednu pravu šansu za gol. Pavlović i Menig neprimetni...

Foto: Starsportphoto©

 

30. minut: Dobro je prošao i Rikardo koji je mogao i da "pocrveni". Probao je makazice na ivici šesnaesterca, ali je umesto lopte udario Kojičića direktno u lice i raskrvario defanzivca gostiju! Srećom, sve se dobro završilo...

26. minut - Izbegnuta je teža povreda Markovića na svu sreću! Rašković je krvnički startovao sa dve noge, ali bez težih posledica po kapitena Partizana! Prošao je sa žutim kartonom mladi defanzivac gostiju!

23. minut - Odlično je Jojić izveo slobodan udarac, ali je nakon dobre intervencije odbrane gostiju lopta završila u autu i od svega korner!

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Pokušao je Vujačić posle kornera, bio najviši u skoku, ali lopta je preletela stativu...

19. minut - Odlično igra mladi Đeković za sada! Sjajno čuva Rikarda, kojem je ponovo Lutovac poslao dobru loptu! 

16. minut- Imao je tim iz Kruševca slobodan udarac na 35 metara od gola Partizana, centaršut Marjanovića nije uspeo, lopta se odbila do Đuričkovića, koji je probao desnom ali lopta je otišla daleko od gola.

14. minut- Gužva u šesnaestercu Napretka, odbijala se lopta od igrača, nije uspeo Pavlović da je šutne ka golu i na kraju su se gosti odbranili..

12. minut - Lepo je centrirao Lutovac ka Rikardu, bila je to sjajna šansa, ali je odlično intervenisao Đeković ispred Gomeša!

7. minut: Pada Menig u šesnaestercu Napretka, imao je na leđima Jovanovića, tražio je Holanđanin penal, ali sudija nije odreagovao...

6. minut - Saša Marjanović je oprobao udarac, ali ga je izblokirao Vujačić...

4. minut - Ispitivanje snaga, pretežno se igra između dva šesnaesterca...krenuo je Napredak u kontru posle dugog napada Partizana, ali presporo je Jovanović došao do šesnaestercadomaćina i lopta mu je oduzeta.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj.

Pre meča održan je minut ćutanja zbog smrti dva nekadašnja igrača Partizana, Nebojše Vučićevića i Dragoljuba  Jeremića

Foto: Starsportphoto

 

13:49- Na prethodnom meču ova dva tima Partizan je slavio u Kruševcu 1:0, pogotokom Rikarda iz ponovljenog penala! Mučili su se izabranicvi Aleksandra Stanojevića, a viđena su i dva crvena kartona! Pocrveneli su Čuković iz Napretka i Urošević iz crno-belog tabora!

13:42- Na ovom meču rezerve Partizana su Popović, Saničanin, Holender, Živković, Jevtović, Ostojić, Brežančić, Milovanović, Terzić, Jović, Smiljanić, dok će kod gostiju šansu sa klupe čekati Savić, Mladenović, Kunić, Projić, Marinković, Todorović, Stevanović, Džugurdić, Ivanić, Milovanović, Bačanin

13.36 - U četvrtak je Partizan poražen od Fejenorda rezultatom 5:2 i tako praktično eliminisam iz Evrope i pre revanša. Sada je prilika da crno-beli bar malo zaleče rane!

13:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Partizan-Napredak.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

NE MOGU DA VERUJEM DA PARTIZAN NIJE ŠUTAO PENAL. MOŽDA ZATO ŠTO IM JE JESENAS ŠUTAO DVA PUTA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija