• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

15.03.2022

07:01

ILIEV PRIZNAO ZA INFORMER! Derbi nas je UNIŠTIO!

Starsportphoto

Partizan

ILIEV PRIZNAO ZA INFORMER! Derbi nas je UNIŠTIO!

Podeli vest

Nije u pitanju pad forme, psihički smo pali posle neuspeha protiv Zvezde i još se nismo oporavili od toga, otud ubedljiv poraz od Fejenorda (5:2) i remi s Napretkom (0:0), kaže sportski direktor Partizana Ivica Iliev

Neuspeh u derbiju nas je slomio, još se nismo oporavili od toga i otud slabe igre u prethodnih 15 dana, kaže za Informer Ivica Iliev!

Izabranici Aleksandra Stanojevića doveli su pre samo dve nedelje imali pet bodova više od Zvezde, a sada su bodovno poravnati zahvaljujući porazu na "Marakani" (2:0) i prekjučerašnjem remiju s Napretkom (0:0). Pored toga, crno-beli su u četvrtak na svom terenu u prvom meču osmine finala Lige konferencija doživeli debakl protiv Fejenorda - 5:2.

Foto: informer

 

Prema rečima Ilieva, igrači nisu uspeli psihološki da se oporave od udarca koji im je naneo večiti rival 27. februara.

Nema predaje

Verujem i dalje da možemo do titule. Još držimo konce u svojim rukama i ako dobijemo sve utakmice do kraja, bićemo šampioni
Ivica Iliev


- Derbi je definitivno poremetio celu situaciju u klubu. Od te nedelje imamo neviđeni pad. Do derbija smo igrali spektakularno u ligi smo bili ubedljivo prvi i pobeđivali smo, u Evropi smo takođe bili dobri. Ostvarili smo istorijski rezultat plasmanom u osminu finala Lige konferencija i onda se za jedan dan sve promenilo. Mentalno smo pali i još nismo uspeli da se vratimo. Poljuljala nam je ta utakmica sve, uzdrmala igrače - objašnjava Iliev.

Foto: Starsportphoto

 

Nakon derbija Partizan je pobedio protiv Mladosti kod kuće (2:1) i Spartaka u gostima (1:0). U obe utakmice je prilično srećno stigao do bodova, a sreća ga je napustila protiv Holanđana i Kruševljana. Utisak je da ekipa nije više u formi u kakvoj je bila ranije. Ipak, Iliev ističe da je problem nije u formi, već u mentalnoj snazi.

Foto: Starsportphoto

 

- Nisam saglasan da je toliko pad u formi, koliko je zapravo stvar psihe. Glava je ključ svega. Dan posle derbija i dalje smo imali prednost. Verovao sam da će igrači uspeti da se izdignu i da ćemo nastaviti da gazimo kao do tog trenutka. To se nije desilo. Ne mogu da sudim o ekipi na osnovu igara u prethodne dve nedelje. Moram da verujem u njih, jer je to ekipa koja nas je i dovela u poziciju da se borimo za titulu. I dalje smo u igri na svim frontovima - smatra sportski direktor crno-belih.

Foto: Starsportphoto

 


Dodatni problem za Partizan je činjenica da će, ukoliko u poslednji derbi u sezoni uđe bodovno poravnat sa Zvezdom, morati da ide na pobedu, dok će crveno-belima odgovarati i remi. Ovo zbog činjenice da se, u slučajevima kad ekipe imaju isti broj bodova, gleda rezultat u međusobnim duelima. Tu je tim s "Marakane" u prednosti jer je pobedio na svom stadionu 2:0, dok je u Humskoj bilo 1:1.

Uz to, ako večiti rivali zabeleže sve pobede pre plej-ofa, Zvezda će biti prva i poslednji derbi biće odigran na njenom stadionu.

Foto: Starsportphoto

 


Uprkos svemu, Iliev i dalje veruje da njegov tim može do titule.

- Još držimo konce u svojim rukama i ako dobijemo sve utakmice do kraja, bićemo šampioni. Svestan sam da imamo još jedan derbi i ne znam na čijem će se stadionu igrati, ali gde god da bude, ubeđen sam da će naši igrači izaći bez straha. Ne mogu da se dese dve onakve utakmice, kad nas ništa nije htelo. Nijedan segment nije bio na mestu. Ovaj put mora biti drugačije. Kad se završi sezona, podvući ćemo crtu i videti gde smo i šta smo to uradili. Verujem i dalje da možemo do titule - zaključuje Iliev.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50