• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2022

18:45

NISMO ROBOTI! NAPRAVILI SMO OZBILJNE STVARI, A LOŠI BILI SAMO U DERBIJU! Stanojević ZAGRMEO pred revanš!

Starsportphoto

Partizan

NISMO ROBOTI! NAPRAVILI SMO OZBILJNE STVARI, A LOŠI BILI SAMO U DERBIJU! Stanojević ZAGRMEO pred revanš!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana gostuju Fejenordu u okviru revanš meča osmine finala Lige konferencija

Samo teoretske šanse ostale su Partizanu u borbi za plasman u četvrtfinale Lige konferencija. Izabranici Aleksandra Stanojevića poraženi su na svom terenu od Fejenorda sa 5:2, te ih sutra na De Kajpu očekuje pakleno težak zadatak. 

Svestan je toga i trener Aleksandar Stanojević koji se prisetio prethodnih gostovanja u Evropi i istakao da su crno-beli uvek bili ravnopravan rival. 

- Nije bila ovakva situacija u Evropi ove sezone. Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni... Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda „nismo se predali“. Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najbolljem - rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji pred meč. 

Određeni broj navijača već je otpisao crno-bele, iako revanš u Roterdamu nije ni počeo, ali Stanojević ističe da Partizan u Holandiju nije otišao sa "belom zastavicom". 

- Sve dok nosite grb Partizana, u obavezi ste prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad je na programu prijateljska utakmica. Doputovala je cela ekipa, osim Marka Milovanovića i povređenog Bibarsa Natha. Biće najjače raspoložive snage. Zbog obaveze prema dresu. Tako ćemo izaći i ponašati se. U zavisnosti od razvoja situacije i rezultata, razmišljaćemo o narednoj utakmici - dodao je trener crno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Partizan se nalazi u delikatnoj situaciji budući da je remi protiv Napretka vratio Crvenu zvezdu na prvo mesto. 

- Videli ste da je rasprodao stadion. Kad se to desi, verovatno ne razmišlja o onoj narednoj utakmici. Imaće mogućnost promena, s obzirom na kvalitet i širinu kadra. Menjali su sastav i tokom grupne faze, okončane ubedljivo na prvom mestu. Neke susrete su igrali u kombinovanom, a ja bih voleo da istrče u dobrom sastavu. Verovatno im je svaki – dobar. Nama je najvažnija podrška navijača. Ostalo nas ne zanima. Neću pred evropsku utakmicu da pričam o nekim stvarima. Što se nas tiče, pritisak je uvek isti, moraš da ga izneseš, važno je da te navijači podrže na utakmici. Ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Ne može da se izbriše da smo u Evropi napravli ozbiljne stvari. To je činjenica. Stoji. Zato imamo pravo da kažemo da smo napravili uspeh. Igrači su već nešto uradili i niko ne može da kaže da je loše. I dalje smo pri stavu da je prvenstvo naš primarni cilj, ostaje da vidimo u kom pravcu će se razvijati. Kazali smo da želimo što duže da budemo konkurentni za titulu, evo, prošlo je 27 kola, imamo isti broj bodova (kao Crvena zvezda, op. au). Ne razmem. O slici stvorenoj u javnosti pričaćemo pred prvenstvenu utakmicu, nije vreme sad. Sve su to uzročno-posledične stvari - jasan je strateg Partizana. 

Fudbaleri Partizana nisu na nivou iz jesenjeg dela sezone, a kao "uzrok" mnogi vide poraz u večitom derbiju. 

- Desi vam se. Niste roboti. Odigrali smo devet utakmica za mesec dana, nije lako. Niti sam pričao samo sa defanzivcima, već i sa ofanzivcima koji su mašili šanse. Mi smo tim, imali smo i uspone i padove, kojih je bilo manje. Nismo mašine, da igramo sve utakmice na istom nivou. Počeli smo sezonu izvanredno, bili fantastični proitv Sparte. Jedino što možemo da komentarišemo loše je derbi. Sve ostalo... Posle gostovanja Zvezdi smo odigrali odlično protiv Mladosti. Može da se spinuje, mogli smo da primimo gol u poslednjem minutu, ali smo odigrali dobru utakmicu, trebalo da vodimo 5:0 protiv dobre ekipe iz Lučana. Dakle, nije to bilo posledica poraza u derbiju, jer smo pokazali da smo se vratili. Šta da radim što smo naišli na ozbiljan tim kakav je Fajenord? Jel to, možda, posledica? Ili je njima (Crvenoj zvezdi, op. au) posledica nečega što su izgubili 0:3 u Škotskoj. To je trenutna situacija. Naleteli smo na dobrog protivnika. Vreme će pokazati. Nisam neko kod će u trenutku da analizira celu godinu. Imamo više od 40 utakmica iza sebe i neozbiljno bilo bilo da na osnovu poslednje dve analiziram kompletnu sezonu!? Nisam takav da analiziram šta se desilo u poslednja četiri dana. Analizira se na kraju prvog dela i cele sezone. Sačektajte, da vidimo u kom pravcu će ići - kaže Stanojević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija