• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2022

19:00 >> 22:51

FEJENORD SE POIGRAO SA PARTIZANOM! Crno-beli RAZBIJENI u Roterdamu! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

FEJENORD SE POIGRAO SA PARTIZANOM! Crno-beli RAZBIJENI u Roterdamu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Fejenorda savladali su Partizan i u drugom meču osmine finala Lige konferencije sa 3:1 (1:0)

Najavili su ih Humske da Partizan u Roterdam ne ide sa "belom zastavicom", te da će crno-beli pokušati da dođu do pozitivnog rezultata protiv Fejenorda, ali nije bilo tako! Naravno da je na loše izdanje izabranika Aleksandra Stanojevića uticala sjajna igra domaćeg sastava, ipak, evidentno je da crno-beli nisu ista ekipa kao jesenas, a serija slabih partija počela je neposredno pred večiti derbi! 

Partizan je doživeo i drugi poraz od Fejenorda te neslavno završio evropsku sezonu - 3:1 (1:0). Utisak je da su domaći igrali koliko je bilo potrebno, u nekoliko navrata se čak i "poigravali" sa crno-belima, ali bez obzira na to četa Arne Slota stigla je do sigurnog trijumfa i tako overila plasman u četvrtfinale Lige konferencija. Mada, ruku na srce, sve je bilo rešeno i posle "petarde" u Beogradu. 

Posle prvih 45 minuta delovalo je da se Partizan nije ni pojavio na De Kajpu. Sve što se dešavalo na terenu radili su fudbaleri Fejenorda. Ipak, nije domaći sastav bio preterano raspoložen za ofanzivne zadatke. Većinom su se razmenjivali kratki pasovi na svojoj polovini, dok izabranici Aleksandra Stanojevića nisu mogli da stignu do lopte. 

Foto: Starsportphoto

Ipak, uspeo je Fejenord da naplati bolju igru u finišu prvog dela igre. Loptu je posle faula Marka Jevtovića namestio kapiten Jens Tornstra, opalio po njoj, a ona je na putu ka golu zakačila Sirila Desersa i prevarila Nemajnu Stevanovića za minimalnu prednost domaćih posle 45 minuta igre. 

Tek što je počeo nastavak meča Fejenord je ponovo zapretio. Sinistera je u dva navrata pobegao Aleksandru Lutovcu, ali je Stevanović bio na visini zadatka. Ipak, Partizanov golman nije mogao ništa u 59. minutu kada je Sebastian Til proigrao Risa Nelsona u petercu, a bivšem fudbaleru Arsenala nije bilo teško da duplira prednost svog tima. 

Delovalo je da će Partizan doživeti težak poraz, a onda je usledio mat u dva poteza. Lazar Marković je doturio loptu do Rikarda Gomeša, a napadač crno-belih pogodio je iz okreta mrežu domaćina i prepolovio prednost Fejenorda. Mogli su crno-beli do izjednačenja posle samo pet minuta pošto je Lazar Marković šutirao sa distance, ali samo pored gola. 

Taman kada se činilo da promena rezultata više neće biti Linsen je promašio dobru šansu, ali je samo minut kasnije iskoristio sjajnu asistenciju Jensa Tornstre i savladao Nemanju Stevanovića! 

FEJENORD - PARTIZAN   3:1 (1:0)

Strelci: Tornstra 44, Nelson 59, Linsen 90 - Gomeš 61

De Kajp, Roterdam    Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

FAJENORD (3-4-3): Marsiano - Gertrejda, Senesi, Hendriks - Tornstra, Aursnes, Kokču, Sinistera - Nelson, Desers, Til.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

90. minut - GOOOOOOL! Sada je sve gotovo na De Kajpu! Fejenord vodi sa 3:1, Linsen je samo pola minuta ranije imao veliku šansu, ali ga je Stevanović zaustavio, sada golman Partizana nije imao šanse - 3:1!

89. minut - Šansa za Fejenord, Jahanbahš je povukao kontru, proigrao je Iranac Linsena, ali je sjajno reagovao Nemanja Stevanović.  

84. minut - Reagovala je medicinska ekipa Partizana nakon što je Saša Zdjelar dobio jak udarac u glavu.

81. minut - Budući da Partizan više nema šanse za plasman u narednu rundu, Stanojević je rešio da predah da Rikardu Gomešu i Kvinsiju Menigu, a umesto njih na terenu su Filip Holender i Nemanja Jović. 

76. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon što je Partizan smanjio zaostatak, povukao se Fejenord na svoju polovinu i sigurno drži loptu. 

71. minut - Nova šansa za crno-bele, sada je Lazar Marković šutirao sa distance, mnogo sreće za Fejenord. 

Foto: Starsportphoto

66. minut - Napadač Partizana uputio je udarac iz okreta, ali tačno po sredini gola gde se nalazio golman Fajenorda.

61. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Partizan smanjuje zaostatak!  Uspeo je Lazar Marković da proigra napadača crno-belih Rikard Gomeša koji sa ivice kaznenog prostora pogađa mrežu Marsiana - 2:1!

59. minut - GOOOOOOL! Visio je i drugi pogodak Fejenorda u vazduhu i evo ga... Til je uspeo da prođe po desnoj strani, doturi loptu do Risa Nelsona koji je lako matirao Nemanju Stevanovića, ponovo je kasnio Nemanja Miletić - 2:0!

57. minut - Mnogo problema pravi Sinistera Aleksandru Lutovcu, ponovo je ofanzivac Fejenorda prošao skroz do šesnaesterca, srušio ga je bek Partizana, ali nema ništa od penala iako je ceo stadion pomislio da će Entoni Tejlor pokazati na "belu tačku"!

52. minut - Nova opasnost pred golom Partizana, sada je Nelson promešao odbranu crno-belih, a potom šutirao sa ivice kaznenog prostora. Ipak, njegov udarac izblokirao je Saša Zdjelar, ostaje 1:0!

48. minut - Tek što je počeo drugi deo igre, Fejenord odmah preti! Sinistera je pobegao Lutovcu, poslao centaršut na peterac, ali je Siril Desers ostao "kratak", mnogo sreće za Partizan!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. 

Prvo poluvreme:

45. minut - Poluvreme! 

44. minut - GOOOOOOL! Fejenord vodi posle spektakularnog gola Jensa Tornstre! Kapiten Fejenorda šutirao je iz slobodnog udarca, lopta je zakačila Sirila Desersa, prevarila Nemanju Stevanovića i završila u Partizanovoj mreži! 

39. minut - Uzvraća Partizan na drugoj strani, Gomeš je čekao loptu u petercu, ali je Gertrejda bio jači u duelu i "oduvao" napadača crno-belih! Nadali su se u taboru gostiju da će Tejlor pokazati na belu tačku, ali ništa nema ni od penala!

34. minut - PONIŠTEN GOL! Ozbiljno je pripretio Fejenord posle loše reakcije Partizanove odbrane, uspeli su čak domaći da savladaju Nemanju Stevanovića, ali je gol poništen zbog ofsajda!

32. minut - Gotovo bez prave prilike posle više od pola časa fudbala na De Kajpu! Partizan ne uspeva da dođe do lopte, dok je Fejenord izuzetno strpljiv i gradi igru na svojoj polovini...

28. minut - Saničanin je na polovini rivala loše reagovao i dao loptu u noge Nelsonu. U želji da ispravi grešku napravio je novu i prekršajem potpuno opravdano zaradio žuti karton.

24. minut - Ponovo je dobru loptu dobio Rikardo Gomeš, ali je napadač Partizana potpuno "isključen"! Golgeter je poslao pas u prostor, ali nije poznato koje budući da na toj strani nije bilo igrača u crno-belom dresu. 

Foto: Starsportphoto

21. minut - Totalna dominacija domaćih, Fejenord obleće oko kaznenog prostora Partizana, ali je utisak da Holanđani nemaju previše ambicija da ugroze gol crno-belih! 

16. minut - Pobegao je Kvinsi Menig prvi put svojim čuvarima, ali ga je Gertrejda stigao i ukrao loptu bez prekršaja, još uvek miruju mreže na De Kajpu! 

12. minut - Preti sada i Partizan, imali su crno-beli udarac iz ugla, ipak, loše je loptu ubacio Miloš Jojić. Usledila je brza kontra domaćin, ali je Marković izblokirao udarac Nelsona - 0:0!

8. minut - Prvi opasan napad Fejenorda, Gus Til je sve sam uradio, imao prostora i da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je rešio da "produži" akciju. Dobro je reagovala akcija crno-belih i zaustavila njihov nalet. 

4. minut - Ofanzivan pristup Partizana odmah od starta, Fejenord nešto defanzivniji u odnosu na meč u Beogradu!

1. minut - Utakmica je počela!

19:34 - Na klupi Partizana nalaze se: Lukač, Popović, Holender, Pavlović, Baždar, Živković, Ostojić, Ilić, Terzić, Jović, Smiljanić. Sa druge strane, šansu da zaigraju protiv crno-belih čekaju: Jansen, Trost, Hendriks, Jahanbahč, Linsen, Velemark, Benita, Hartjes, Valk i Klajn!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos revanš meča osmine finala Lige konferencija između Fejenorda i Partizana. Sve detalje iz Roterdama i sa utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Милетић, Литовац, следи друга петарда . Е, мој Станоје !

čudo jedno

pre 2 godine

Može do čuda.Kao što je i Zvezda stigla do čuda.

Volim crno bele

pre 2 godine

Ne seri crveno beli cigane i jedi govna.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija