• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2022

16:30 >> 19:14

DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM - PARTIZAN PORAŽEN U TRILER ZAVRŠNICI! Jaka Blažič SRUŠIO crno-bele!

Starsportphoto

Partizan

DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM - PARTIZAN PORAŽEN U TRILER ZAVRŠNICI! Jaka Blažič SRUŠIO crno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Partizan u 24. kolu ABA lige sa 81:79

Najavljivali su meč Cedevita Olimpije i Partizana kao veliki derbi 24. kola regionalne lige, a utakimca u Trivoliu premašila je očekivanja i najvećih optimista. Bezpoštedna borba vodila se tokomo svih 40 minuta, ni jedna, ali ni druga ekipa, nisu spuštale "gard" ni u jednom momentu. 

Iako je sredinom poslednje deonice delovalo da je Partizan prelomio meč, katastrofalna završnica skupo je koštala crno-bele i pratkično ubila svaku nadu čete Željka Obradovića da može do prvog mesta u regionalnom takmičenju nakon regularnog dela sezone - 81:79. 

Čekali su u Humskoj nekoliko meseci pravi ritam Alekse Avramovića, imao je i trener Željko Obradović mnogo strpljenja za repezentativca Srbije, a on mu je na najbolji mogući način vratio u večitom derbiju pre skoro mesec dana. Da utakmica protiv Crvene zvezde nije bila "izdvojen slučaj" Avramović je potvrdio večeras u Tivoliju budući da je dominirao na obe strane parketa i vodio svoju ekipu, ali je u finišu meča Jogi Ferel uspeo da mu ukrade loptu i tako ostavi samo šest desetinki crno-belima za preokret. 

 

 

Avramović je briljirao u prvom poluvremenu, upisao 18 poena i gotovo sam vukao Partizan do vođstva na odmoru. Ipak, na drugoj strani je silno motivisan bio Jaka Blažič koji je održavao domaćina u igri. Sigurno da Željko Obradović nije bio zadovoljan odbranom svoje ekipe, ali je Partizan bio ofanzivno potentan i uspevao da čuva prednost i na odmor ode sa tri poena prednosti - 43:46!

Veći deo prvog poluvremena Kevin Panter propustio je zbog problema sa ličnim greškama, ali se Amerikanac "uključio" u meč u nastavku. Vezao je šuter Partizana devet poena na startu drugog poluvremena i doneo crno-belima prvu osetniju prednost. Ipak, nije Panter imao podršku saigrača, što je na drugoj strani iskoristio Jogi Ferel i vratio meč u egal. 

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN  81:79 (22:23, 21:23, 18:21, 20:12)

Mala dvorana Tivoli   Sudije: Uroš Nikolić, Miloš Koljenšić, Sašo Petek

Cedevita Olimpija: Pulen, Ferel, Edžam, Duščak, Murić, Ogust, Blažič, Daneu, Hodžić, Ciani, Ščuka, Omić, Dragoić, Radovanović, Habot

Partizan: Panter, Vukčević, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Smailagić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Madar

Tok meča: 

Četrvta četvrtina:

40. minut - Kraj!

39. minut - Trojka za Cedevita Olimpiju, pocepao je Jogi Ferel mrežicu, Obradović ponovo traži tajm-aut - 79:77!

38. minut - Lako polaganje za Alena Omića, Cedevita Olimpija se vratila u meč! 

37. minut - Ponovo je Jaka Blažič otvorio prostor i izvukao lake poene za Eda Murića, reaguje Željko Obradović tajm-autom - 74:77!

36. minut - Pogađa Jaka Blažič za tri poena i vraća Cedevitu ponovo u igru - 72:77!

34. minut - Trojka za Zorana Dragića, ponovo se Cedevita Olimpija vraća u meč - 69:73!

33. minut - Nije uspeo Kevin Panter da pogodi posle promašaja Zorana Dragića, ali ispravlja to Uroš Trifunović - 66:73!

31. minut - Neverovatni poeni Jake Blažiča uz faul, a šuter Cedevita Olimpije pogađa i dodatno slobodno bacanje - 66:69!

Treća četvrtina: 

30. minut - Pogađa Zoran Dragić na jednoj strani, na drugoj poeni za Zeka Ledeja i dodatno slobodno bacanje - 61:67!

29. minut - PANTEEEEEEEEEEEER! Trojka za Kevina Pantera uz faul Džejkoba Pulena, sjajan potez Partizanovog Amerikanca - 59:64!

29. minut - Pet vezanih poena za Jogija Ferela, Cedevita Olimpija se ekspresno vraća nakon dva loša napada Partizana - 59:60!

28. minut - LEDEEEEEJ! Nova trojka za crno-bele, Partizan ima sve veću prednost - 54:60!

27. minut - Zakucava Alen Omić posle promašaja Džejkoba Pulena, Partizan je uspeo da pronađe napadački ritam i sada sve lakše dolaze do prilike za poene. Zek Ledej je iznudio faul Melvina Edžama i pogodio oba slobodna bacanja - 52:57!

26. minut - Grešku Jogija Ferela kažnjava Aleksa Avramović na drugoj strani i lako zakucava - 50:55!

25. minut - Prekida Alen Omić seriju Partizana i upisuje svoj deveti poen, na drugoj strani će Rade Zagorac imati dva slobodna bacanja nakon faula Melvina Edžama - 50:53!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Užasan početak treće deonice za Cedevita Olimpiju, faul je napravio Alen Omić i to u napadu, a potom još jedna greška centra domaćih...

23. minut - Raspucao se Kevin Panter i vezao sedam poena na startu drugog poluvremena, raste prednost crno-belih - 48:53!

22. minut - Pogađa Panter iz nemoguće situacije, na drugoj strani novi faul crno-belih sada je pogrešio Matijas Lesor - 46:48!

21. minut - Nerešeno je! Tek što je počelo drugo poluvreme odmah smo na novom početku! Trojku je pogodio Jaka Blažič - 46:46!

Druga četvrtina: 

20. minut - Poeni za Jaku Blažiča sa linije penala, a potom i greška Alena Smailagića te će bivši šuter Zvezde imati još dva slobodna bacanja - 43:46!

20. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIIĆ! Treća trojka i 19 poena za Aleksu Avramovića, pali plejmejker Partizana atmosferu u Stožicama - 39:46!

19. minut - Laki poeni za Balšu Koprivicu na jednoj i za Alena Omića na drugoj strani. Ipak, odbrana Cedevita Olimpije ne pronalazi rešenje za Aleksu Avramovića koji je u prvom poluvremenu već stigao do 16 poena - 39:43!

Foto: kk partizan

18. minut - Ponovo domaćin ima priliku da se sa linije penala vrati u meč, pogodio je Alen Omić jedno od dva slobodna bacanja te crno-beli imaju koš prednosti - 37:39!

18. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crno-bele, plejmejker Partizana dominira u Ljubljani - 36:39!

17. minut - Dva slobodna bacanja pogađa Jaka Blažič, sada je nerešeno u Stožicama - 36:36!

16. minut - Nesportski faul Alena Smailagića, pao je centar Partizana na parket, a potom udario laktom Jogija Ferela, gledaće sudije snimak...

15. minut - Ponovo je Zek Ogast bio na liniji penala, ali je oba promašio te Partizan još uvek ima minimalnu prednost, ali odbrana crno-belih ne obećava - 31:32!

15. minut - Poeni Eda Murića, nova greška Partizanove odbrane i Cedevita se ekspresno vratila u meč - 31:32!

14. minut - Pogađa Zek Ogust uz faul Zeka Ledeja i koristi dodatno slobodno bacanje - 29:32!

14. minut - MADAAAAAAR! Pogađa plejmejker Partizana preko Ferela, reaguje Golemac tajm-autom - 26:32!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Tehinčka za trenera Cedevita Olimpije! Jurica Golemac je burno reagovao nakon što Pukl nije svirao faul nad Džejkobom Pulenom, a Kevin Panter pogađa sa linije penala - 26:29!

13. minut - Sjajno se Partizan branio, ali je Jogi Ferel iskoristio jedini propust i pogodio sa "vrha kapice" - 26:28!

12. minut - LEDEEEEEEEEJ! Još jedna trojka za crno-bele, raste prednost Partizana na startu druge četvrtine - 24:28!

11. minut - Uspeo je Ledej da se iskupi za grešku i zaustavi Jogija Ferela, na drugoj strani sjajni poeni za Kevina Pantera, ali vraća Zek Ogust - 24:25!

Prva četvrtina: 

10. minut - Uspeo je Uroš Trifunović da poentira preko Džejkoba Pulena. Usledile su greške, Ferela na jednoj i Madara na drugoj. Ostalo je Cedevita Olimpiji svega tri sekunde za napad, ipak, ne koristi Zek Ogust izuzetno loš faul Zeka Ledeja, Partizan ima minimalnu prednost na kraju prvog kvartala - 22:23!

9. minut - Izuzetna rampa Zorana Dragića koji je zaustavio Zeka Ledeja, povukao je kontru Jaka Blažič i iznudio drugu ličnu za Aleksu Avramovića, problemi sa faulovima za najbolje poentere Partizana - 22:21!

8. minut - Uhvatio je Zek Ogast ofanzivni skok, Džejkob Pulen je ostao sam na šutu za tri poena i pocepao mrežicu - 18:20!

7. minut - Obostrana lična greška za Aleksu Avramovića i Jaku Blažiča, nije se Slovencu svidelo kako je šuter Partizana proslavio trojku. 

7. minut - AVRAMOVIIIIIIIIĆ! Već devet poena  za Aleksu Avramovića koji pogađa prvu trojku na meču za Partizan - 13:17!

6. minut - Odgovara istom merom Jaka Blažič na drugoj strani, šuter Cedevite pogodio je dva slobodna bacanja, potom ukrao loptu Kevinu Panteru i naterao Amerikanca da napravi već drugu ličnu grešku - 11:12!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Odlični minuti crno-belih i serija od 6:0! Ponovo je sjajan pod košem bio Rade Zagorac i iskoristio asistenciju Alekse Avramovića, raste prednost Partizana - 7:12!

4. minut - Poeni za Radeta Zagorca, a potom i lako zakucavanje za Aleksu Avramovića, ponovo je egal u Tivoliju - 5:6!

3. minut - Pogađa Zoran Dragić uz faul Balše Koprivice i koristi plejmejker Cedevita Olimpije dodatno slobodno bacanje - 5:2!

2. minut - Prve poene na meču postiže Alen Smailagić sa linije penala, vraća to na drugoj strani Alen Omić preko Koprivice - 2:2!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Partizan nije uspeo da realizuje Kevin Panter nakon dobre akcije sa Balšom Koprivicom. 

16:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola ABA lige između Cedevita Olimpije i Partizana. Sve detalje sa današenjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija