• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Beta

09.04.2022

16:05

STANOJEVIĆ ZAGRMEO: NE DAM NA SEBE! O čemu se radi?! Zašto VAR ne radi? Evo šta je rekao o Stankoviću!

partizan.rs/Sandić foto/Miroslav Todorović

Partizan

STANOJEVIĆ ZAGRMEO: NE DAM NA SEBE! O čemu se radi?! Zašto VAR ne radi? Evo šta je rekao o Stankoviću!

Podeli vest

Partizanov trener Aleksandar Stanojević objasnio zbog čega u poslednje vreme sve češće burno reaguje na sudijske odluke

Derbi meč poslednjeg kola Superlige uoči podele na plej-of i plej-aut igraće se u nedelju od 19.05 časova na Banovom brdu, gde trećeplasirani Čukarički dočekuje drugoplasirani Partizan. Crno-beli su trenutno bodovno izjednačeni sa vodećom Crvenom zvezdom, s tim da imaju slabiji međusobni učinak pa će, ukoliko ostane tako, crveno-beli imati prednost domaćeg terena u završnim borbama za titulu.

Otkrio je Partizanov trener zbog čega u poslednje vreme burno reaguje na pojedine sudijske odluke i istakao da mu nije zašto video-tehnologija na utakmicama Partizana ne radi dobro kao u prvom delu sezone.

Foto: partizan.rs/Sandić foto/Miroslav Todorović

 

- Dovoljno sam iskusan, prošao sam mnogo derbija i raznih situacija. Nije to tenzija, to je nešto kada ne date na sebe. Ako hoćete da analizirate sve, onda budite pošteni i recite šta mislite zašto sam tako reagovao. Ja godinu i po, dve godine nisam reagovao, ali ova druga polusezona je malo drugačija, dosta stvari se dešava koje mislim da su neprikladne. Sudija koji je sudio našu poslednju utakmicu (Nenad Minaković) sudio je i utakmicu Crvena zvezda - Čukarički, pa Sudijska komisija neka analizira na koji način je sudio obe utakmice. Ja neću, da ne bih bio suspendovan. U drugom delu sezone dešavaju se neke stvari koje nisu u prvom delu kada nije bilo odlučivanje kao sada. Nama je VAR radio svaku utakmicu, a sada svaku drugu utakmicu ne radi. O čemu se radi? Da li je to normalno? Sada odjednom ne radi, a do decembra je lepo radio. To su neke stvari koje utiču na vas i jednostavno ne date na sebe. Ne damo na Partizan-  u dahu je govorio Stanojević.

U prethodnoj utakmici svog kluba nervozu kraj aut-linije ispoljavao je i trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, ali Stanojević nije želeo da komentariše ponašanje kolege.

Foto: Starsportphoto

 

- Tenzija je svakodnevna, ali ne bih komentarisao ni Dekija ni nekoga drugog.

Pozvao je Partizanov trener medije da analiziraju zašto se događaju neke situacije u mečevima Partizana, ali nije konkretno naveo koje.

- Zamene se ovde teze vrlo brzo. Kažete nervoza je, a mi smo u situaciji da zbog tako nekih situacija nemamo prednost domaćeg terena. Vama to nije važno, nego ćete pitati zašto nismo pobedili Napredak. Analizirajte zašto nismo... Ljudi koji analiziraju rade to površno, a niko neće suštinski da kaže da smo mi zbog nekih stvari izgubili prednost domaćinstva. Naravno i našom greškom, uvek krećemo od sebe. Moja reakcija je bila spontana na nešto gde nedamo na sebe i kažnjen sam žutim kartonom. To je to, ne radim ništa namerno ili planski, ne idem toliko daleko i ne razmišljam na taj načinSkoro dve godine sam ovde, gubili smo utakmice, ali što se mene tiče bilo je izuzetno suđenje. Nisam dizao tenziju i pričao, samo sam se hvatao konkretnih detalja i rekao da kada je počeo drugi deo sezone više nije isto. To je činjenica da VAR nijednom nije zakazao u prvom delu sezone, što se Partizana tiče, a u drugom delu već pet-šest puta. To je jedna stvar, druga je da nismo imali greške sudija. Bile su neke oko kojih je moglo da se polemiše, ali ne okom ili VAR-om vidljive. Zato ja ovako reagujem. Ako radite nešto godinu dana, ne možete da pustite da ide tek tako samo. Ne dam. Ne puštamo ništa. Idemo do kraja i ne damo na sebe!

Nije želeo Stanojević da se bavi time zašto VAR ne radi dobro poslednjih meseci.

- Ne znam, ne bih da ulazim u to i da budem majstor. Samo iznosim činjenice. Lakše je sa VAR-om, lakše je videti da li je ofsajd ili nije. Važna je namera, to je suština. Ja sam dovoljno iskusan da vidim da li postoji namera ili ne. Bilo je grešaka i ranije, ali imamo dovoljno dobre sudije. U datim trenucima dešavale su se situacije koje nisu bile dovoljno dobre za nas i uticale su da nemamo prednost domaćeg terena, što je veoma bitno.

Foto: Starsportphoto

 

Stanojević je odgovorio i na pitanje o novim ugovorima za igrače Partizana. Nedavno su ih potpisali Slobodan Urošević i Nemanja Stevanović.

- Klub želi sa svima da razgovara, međutim, nije sada trenutak za to. Prioritet je bio levi bek, a čeka se trenutak kada će se ući u pregovore sa ostalima iz razloga što se igra kako se igra, tenzija je velika-  rekao je Stanojević i otvorio novu temu za razgovor sa novinarima.

Trener crno-belih istakao je da njegovu ekipu čeka težak meč protiv veoma dobrog Čukaričkog.

- Očekujem neizvesnu utakmicu. Agresivnu igru Čukaričkog, intenzivna su ekipa, mlada, dosta potentna i fizički dominantna. Čeka nas zahtevna utakmica. Imaju dosta brzih igrača u sredini, Lukića, Kovača i Mijailovića, to je njihova osovnina! Svi su zdravi osim Obradovića, a da li su i spremni, videćemo posle današnjeg treninga.

Na klupi Čukaričkog sedi bivši kapiten Partizana, Saša Ilić.

- Nismo se videli ni čuli od prošle utakmice. Ovaj naš posao je tenzičan, svako se bori za sebe. Njemu, naravno, želim sve najbolje, dobro gura i dobro radi, a videćemo se sutra na terenu- rekao je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 2 godine

Zvezda MORA da uzme Duplu krunu jer to tako zeli -ON! I tacka .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija