• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2022

13:05

Ostoja Mijailović: Partizan nije državni projekat! Velika šansa da FINALE EVROKUPA IGRAMO U BEOGRADU!

Partizan

Ostoja Mijailović: Partizan nije državni projekat! Velika šansa da FINALE EVROKUPA IGRAMO U BEOGRADU!

Podeli vest

Uoči završnice ligaškog dela ABA lige i starta plej-ofa Evrokupa, predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnom trenutku

Pred crno-belima je meč osmine finala Evrokupa sa Bursom, ali i završnica ABA lige. Prvi čovek kluba je tokom razgovora za "TV Partizan" pričao o finansijskim aspektima kluba.

Partizan nije državni projekat

Prethodnih godina smo morali da branimo klub od napada, svađe… Sad smo se pomerili u stranu, ali smo čuvali klub. Javnost nije svesna koliko je teško obezbediti dobre uslove, da ekipa radi, funkcioniše, prima plate. Spekulacije koje se pojavljuju u medijima, gde je ta priča da je Partizan državni projekat i da ima beskonačno puno novca od strane države. To su floskule kao i mnoge druge. Imamo podršku države, ali daleko od onoga što je potrebno da napravimo rezultate kakve imamo danas. Borimo se kao klub. Pre nekoliko meseci smo napravili Upravni odbor gde sede najveći srpski privrednici, koji u celom svetu u timovima ima zadatak da obezbedi uslove klubu za rad. Privrednici koji sede u UO, svako od njih je pomogao klub finansijski. Želeo bih da se zahvalim navijačima, kojih ima dosta na svakog utakmici. Mi se finansiramo dosta godina unazad od strane naših navijača. Oni su naš najveći pojedinačni sponzor - rekao je Mijailović i dodao da Partizan i dalje vraća dugove iz prošlosti.

Foto: Starsportphoto

 

-  Na utakmici protiv Mege sam sreo Aleksa Marića, kojeg cenim i poštujem. Naši navijači treba da shvate da je Marić i danas na platnom spisku Partizana. Kada delimo plate mi delimo i momcima iz generacije Aleksa Marića. Puno vučemo recidiva iz prošlosti. To će nas još dugo pratiti. Ali sada, pred plej-of, moramo da vodimo računa da stavimo cene karata koja je zadovoljavajuća za naše navijače zato što nam je to mnogo bitnije da igrači imaju podršku, ali sa druge strane moramo da vodimo računa da plate podelimo na vreme. U ovom trenutku nama sponzori kasne sa uplatama zbog situacije u Ukrajini, koja je poremetila privredu.

Šansa da finale Evrokupa igramo u Beograd

Evrokup je specifično takmičenje,  jedan poraz znači i eliminaciju, nema prostora za greške.

- Naši navijači moraju da shvate da je format takmičenja Evrokupa surov. Moramo da osvojim Evrokup ako hoćemo da igramo Evroligu. Naravno imamo priliku da se borimo i u ABA ligi. Svaka utakmica je važna. Nije važno da li igramo protiv Burse, Virtusa. Ako izgubimo neku od tih utakmica koju naši navijači smatraju lakšom i ne dođu u halu, jednostavno nema prilike za sledeću. Ako sledeću fazu Evrokupa odigramo kako treba, dolaze četvrtfinale, polufinale, svašta je moguće... Samo dve ekipe su bolje pozicionirane od nas, Gran Kanarija i Huventud. Postoji šansa da ne prođu pošto imaju teške utakmice. Imamo veliku šansu da igramo polufinale i finale u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

 

Dolaskom Željka Obradovića u klub promenilo mnogo toga.

- Radi na najbolji mogući način. On razume kada postoje problemi u klubu, ekipi. Svako treba da mu da neku novu šansu, podršku. To tako nije bilo ranije, kada su jedva čekali da klub kasni jednu platu, dođu kod mene i kažu mi to. Kada klub ranije nije imao novca, ja sam se borio da nađem novac od svojih prijatelja, da Partizan isplati platu na vreme. Da ne bi postojao prostor za alibi, da klub nešto nije dao i da zato ekipa ne igra dobro. To javnost ne treba da vidi, ali to je detalj koji sam želeo da podelim sa našim navijačima - zaključio je Mijailović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17