• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2022

09:24

GROBARI ga OBOŽAVAJU, još mu pevaju pesme, a on pred DERBI poručuje: Razmišljao sam samo da sutra mogu NAVIJAČIMA na oči!

Starsportphoto

Partizan

GROBARI ga OBOŽAVAJU, još mu pevaju pesme, a on pred DERBI poručuje: Razmišljao sam samo da sutra mogu NAVIJAČIMA na oči!

Podeli vest

Sve je spremno za spektakl i svetkovinu srpskog fudbala! Crvenu zvezdu i Partizan u subotu od 18 časova očekuje 167. večiti derbi koji će biti odigran na stadionu “Rajko Mitić”. Lamin Dijara, jedan od najboljih igrača Partizana u novijoj istoriji i golgeter koji je bio strah i trepet za golmane, progovorio je o predstojećem meču

Nije se ni pre ni posle njega Marakana pribojavala nekog igrača kao njega!  Senegalac Lamin Dijara je često tresao mrežu Crvenoj zvezdi, pet puta je bio strelac protiv crveno-belih, a od toga čak četiri puta na stadionu u Ljutice Bogdana! Bio je precizan dva puta u prvenstvu (2:0, 2:1) i dva puta u Kupu Srbije (3:2), a navijači mu to ne zaboravljaju, posebno jer je svaki od tih mečeva Partizan dobio.

Ubojiti ofanzivac je sada u Antaliji, gde je trener mlađih kategorija u tom turskom prvoligašu, ali sve vreme prati crno-bele!

Foto: Starsportphoto

 

Nerviram se zbog Partizana. Teško mi je palo što nismo uspeli da sačuvamo prvo mesto, pa da se poslednji derbi igra na našem stadionu. Ali, dobro, nije ništa gotovo, možemo mi do trijumfa i na Marakani. Imamo dobar tim, kvalitetne igrače, pogotovo očekujem od Rikarda da bude ključna figura meča u subotu. On je i ranije davao golove Zvezdi, idealan je trenutak da se ponovo upiše- poručio je Dijara za Mozzart sport.

Kada je on dolazio u jedan od dva najtrofejnija srpska kluba, crno-beli dugo nisu pobedili na Marakani. Dijara je onda preokrenuo sve u korist Parnog valjka.

- Kada sam došao u Partizan jedna od prvih stvari o kojoj su mi pričali je derbi. I slušao sam te priče kako crno-beli teško dobijaju Zvezdu, pogotovo na njenom stadionu. Došli smo mi, nova ekipa i rekli smo da želimo da to prekinemo, da preokrenemo istoriju. I uspeli smo, tih godina smo imali baš dobre rezultate protiv komšijaNajvažnija stvar je bila naša velika želja, ona nas je nosila na svakom derbiju. I ovi momci što sada igraju ako budu imali tu veliku želju u subotu, siguran sam da će ih voditi do pobede.

Foto: Starsportphoto

 

Lamin Dijara je desetak godina kasnije otkrio zbog čega je on bio tako efikasan u derbijima, a na taj način i dao savet današnjim igračima.

- Jedna stvar mi je uvek bila u glavi pred mečeve sa Zvezdom. A, to je: šta će biti sutra? Šta hoću da kažem... Uvek sam razmišljao o tome da je derbi takva utakmica, pravi spektakl, da moram na terenu da ostavim sve od sebe, poslednji atom snage, da bih sutradan mogao da izađem našim navijačima na oči. Da niko ne može ništa da mi zameri, da kažu da sam dao sve od sebe. I onda su iz te želje, iz tog truda, golovi dolazili, kao neka nagrada!

Foto: Starsportphoto

 

Dijari je uvek prva asocijacija kada se pomene srpski večiti derbi atmosfera!

- Tako nešto malo gde na svetu postoji. Fantastična je stvar igrati u takvom ambijentu, a utakmice Partizana i Zvezde su uvek dobre. Još kada se postigne gol i dobije meč... Pamti se do kraja života- zaključio je Lamin Dijara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija