• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2022

19:00

NEKAD BEŠE KLASIK! Partizan trojkama PREGAZIO Hrvate i ZAPRETIO Bursi! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

NEKAD BEŠE KLASIK! Partizan trojkama PREGAZIO Hrvate i ZAPRETIO Bursi! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana su u odloženom meču 17. kola ABA lige pobedili Cibonu rezultatom 96:77 (27:16, 25:20, 19:22, 25:20)

Crno-beli su bolje ušli u meč i već posle prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (27:16). Početak utakmice obeležio je raspoloženi Dalas Mur, koji je sa sedam poena zajedno sa Ledejom, bio najzaslužniji za furiozan start Obradovićevog tima.

Sjajnim šutevima za tri poena, Partizan je u potpunosti odbio sve napade Cibone, koja je umela da pripreti smanjivši minus na svega osam poena (33:25).

Tada su crno-beli dodali gas i serijom 8:0 prelomili meč u svoju korist, stigavši do maksimalnih 16 poena razlike (41:25). Tu prednost su Obradovićevi izabranici sačuvali do kraja prvog poluvremena, a potom rutinski odradili posao u nastavku.

PARTIZAN - CIBONA 96:77 (27:16, 25:20, 25:20)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić".

SUDIJE: Pukl, Majkić, Terlević.

PARTIZAN: Panter, Ledej 14, Zagorac 2, Avramović 13, Kooprivica 13, Dangubić 2, Miletić, Mur 7, Glas 3, Lesor 16, Trifunović 11, Madar 17.

CIBONA: Popić, Prkačin 11, Gegić 14, Vildoza 11, Majcunić, Novačić, Gnjidić 7, Branković 12, Drežnjak 6, Rivers 4, Nakić 12. 

Cibona je treći period rešila u svoju korist, međutim, to je bilo sve od Zagrepčana u ovoj utakmici. Parni valjak je u poslednjoj deonici ponovo kontrolisao igru i preko Madara i Trifunovića otišao na najubedljivijih +23 (86:63), prednost koju gosti više nisu mogli da ugroze.

Čak šestorica košarkaša Partizana imali su učinak sa više od deset poena. Prednjačio je najefikasniji Jam Madar sa 17 koševa, jedan manje dao je Matijas Lesor, Zek Ledej je dodao 14, a Koprivica i Avramović po 13 poena. Dvocifren je bio i Uroš Trifunović sa 11 koševa.

Kod Zagrepčana, bivši igrač crno-belih Amar Gegić je bio najbolji sa 14 poena, Branković i Nakić su dali po 12, a Prkačin i Vildoza po 11 koševa.

Partizan je sada na skoru 21-4, dok Ciboma ima 10 pobeda i 14 poraza.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Četvrta četvrtina

U poslednjih 10 minuta, Partizan se "naljutio" i krenuo sa još jačim tempom, na koji Cibona nije mogla da odgovori.

Raslo je neprestano vođstvo crno-belih, koje je išlo da najveća 23 poena razlike (86:63), što je bio kraj svih nadanja tima iz Zagreba da mogu do podviga u nekadašnjem Pioniru.

Na kraju ubedljivih 96:77 i sjajna uvertira za naredni izazov.

Izabranici Željka Obradovića se nisu opuštali nijednog trenutka i na najlepši način su napravili uvertiru za meč sezone, gde ih čeka turska Bursa u osmini finala Evrokupa.

Treća četvrtina

Partizan je u drugom poluvremenu nastavio sa sjajnim izdanjem i rutinski održavao visoku prednost.

 

 

Cibona je nekoliko puta uspela da odgovori crno-belima, ali ne i da spusti vođstvo domaćeg tima ispod 15 koševa razlike. Čak su ovaj period uspeli da reše u svoju korist (19:22).

U poslednja dva minuta, Zagrepčani su preko Gegića uspeli da se približe samo na 11 poena minusa (68:57), međutim, njihove snove je raspršio Jam Madar trojkom vratio vođstvo na +14, kojim je završen ovaj deo igre (71:58).

Druga četvrtina

Nemilice su domaći trojkama zatrpavali obruč Cibosa, pre svih Avramović i Trifunović, pa je na veliki odmor Parni valjak otišao sa ogromnih 16 poena viška (52:36).

 

 

Serijom 8:0 Partizan je ponovo pobegao Zagrepčanima i praktično "prelomio" ovaj duel, iako je ostalo još celo drugo poluvreme da se igra.

Kako je tekao meč, rasla je i prednost crno-belih. Do novog najvećeg vođstva došli su sredinom druge četvrtine +16 (41:25), iako je Cibona u jednom trenutku prišla na osam koševa zaostatka (33:25).

Prva četvrtina

Do kraja ovog dela igre, Partizan je održao dvocifrenu prednost i vođstvom 27:16 ušao u drugi period.

 

 

Ipak, koševima Lesora i Madara,  Obradovićev tim je u finišu prvog kvartala stigao do maksimalnih 11 koševa razlike (25:14), ne dozvolivši gostima da priprete.

Zagrepčani su uspevali da drže ritam šutevima van linije 6,75 u kojima je prednjačio bivši igrač crno-belih Amar Gegić, ali je raspoloženi Dalas Mur održavao prednost domaćina.

 

Prva četvrtina je počela trojkama za Cibonu koje su dali Branković i Gegić, ali je Partizan ubrzo to poništio i sa trojkama Mura i Ledeja prvi put se odlepio na sedam poena viška (13:6).

18:44 Podsetimo se šta je trener Partizana Željko Obradović rekao pred ovaj meč:

- Pokušali smo što bolje da se pripremimo za tu utakmicu, bez obzira što nema rezultatski značaj. Važno je da nastavimo da igramo dobro i da to bude priprema za ono što sledi, a to je prva utakmica plej-ofa Evrokupa - izjavio je Obradović.

Dobrodošli na Informerov lajv blog odložene utakmice 17. kola ABA lige između Partizana i Cibone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija