• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2022

13:00 >> 13:58

PARNI VALJAK SE VRATIO NA LIDERSKU POZICIJU! Terzić kao brzi voz, Rikardo za ISTORIJU! Nešković spasio ČAST Voše (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARNI VALJAK SE VRATIO NA LIDERSKU POZICIJU! Terzić kao brzi voz, Rikardo za ISTORIJU! Nešković spasio ČAST Voše (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu rezultatom 2:1 (2:0) u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije i vratili se na čelo tabele.

Silovito su crno-beli ušli u duel sa Novosađanima i posle samo četiri minuta stigli do prednosti preko Nikole Terzića.

Sjajnu akciju poveo je Menig, usledio je centaršut ka Partizanovom ofanzivcu, koji nije propustio priliku da udarcem spoljnjom dovede u vođstvo Stanojevićev tim.

Imao je domaćin i posle toga nekoliko prilika da udvostruči prednost. Ređale su se šanse Natha, Uroševića, pa ponovo Terzića... 

Čak tri puta je Rikardo Gomeš pre postizanja gola, imao priliku da se upiše u strelce i poveća golgeterski saldo, u svim slučajevima ga je Rockov „čitao“, ali nije mogao u 41. minutu kada se napadač sa Zelenortskih Ostrva iskupio za prethodne promašaje.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:1 (2:0)

STADION: Partizana u Humskoj.

STRELCI: Terzić 4, Rikardo 41. - Nešković 90+3.

SUDIJA: Miloš Milanović (Ćuprija)

ŽUTI KARTONi: Zdjelar, Fejsa - Stevanović, Simić

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković (65. Lutovac), Saničanin, Miletić, Urošević (74. Obradović) - Jevtović, Zdjelar (46. Fejsa)- Menig (60. Marković), Natho (60. Jojić), Terzić - Rikardo.

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Lazarević (61. Nešković), Kovačević (46. Jeličić), Stevanović, Đorđević (70. Devetak) - Maksimović (46. Topić), Bastajić (61. Bjeković) - Vukadinovič, V. Simić, Zukić - Vukčević.

U kontri je sigurno poslao loptu po zemlji pored nemoćnog golmana Vojvodine i postao najbolji strelac u istoriji Superlige (računajući od sezone 2005/2006) sa 26 golova, pretekavši Milana Makarića i Aleksandra Pešića koji su do sada imali po 25.

Mogao je Partizan na poluvreme da ode i sa tri gola prednosti, međutim, pokušaj Miletića u poslednjim sekundama na centaršut Terzića iz „slobodnjaka“ odbranio je Rockov.

U nastavku je tempo značajno splasnuo, nije bilo prilika kao do odmora, crno-beli su rutinski držali loptu u posedu, čuvali vođstvo i ponovo se vratili na lidersku poziciju. Sa nadom da će večiti rival Crvena zvezda napraviti kiks od 17 časova protiv Radničkog iz Niša.

Čast gostiju u nadoknadi spasio je Stevanović golom u trećem minutu sudijske nadoknade. Morao je VAR da radi kod ove situacije, izgledalo je da se fudbaler Vojvodine nalazio u ofsajdu, međutim, ostao je Marko Jevtović u liniji i pogodak je priznat za konačnih 2:1.

Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola plej-ofa Superlige Srbije između Partizana i Vojvodine. Sve detalje sa današnjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

93. minut - Postigla je Vojvodina gol, učinio je to Stevanović. Posle gledanja VAR-a odlučeno je da fudbaler Novosađana nije bio u ofsajdu i pogodak je priznat - 2:1.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade u Humskoj.

89. minut - Velika šansa za Veljka Simića koji je izašao na golmana Stevanovića i dobro šutirao, ali je čuvar mreže Partizana odlično reagovao i odbranio njegov udarac.

85. minut - U Milanovićevoj beležnici našao se u Veljko Simić, jer je nepropisano zaustavio Markovića.

82. minut - Žuti karton i za Ljubomira Fejsu, posle sprečene kontre.

81. minut - Ponovo je Lazar Marković imao šansu, posle solo prodora opalio je po lopti i šutirao daleko pored stative.

79. minut - Ukoliko Vojvodina izgubi ovaj meč, a teško da će se to promeniti po razvoju situacije na terenu, biće to njihov šesti uzastopni poraz na gostovanjima ove sezone.

78. minut - Još jedna odbrana Rockova, posle šuta iskosa Lazara Markovića. Prethodno je kod Vojvodine šansu propustio Vukčević koji je bio brži od Miletića, ali tukao neprecizno preko gola.

74. minut - Poslednja promena u Partizanu, Urošević je ustupio mesto Ivanu Obradoviću.

70. minut - Devetak na terenu, izašao je Đorđević.

68. minut - Lale su bile u napadu, lopta je došla Vukadinoviću na desnom boku, krilni napadač Vojvodine je šutirao u dalji ugao, međutim, nije bio precizan.

67. minut - Čim je kročio na teren, Lutovac je uneo dar-mar u odbranu Novosađana, posle njegovog centaršuta Rockov je morao da interveniše.

65. minut - Aleksandar Lutovac je u igri umesto imenjaka Miljkovića.

65. minut - Tempo je znatno splasnuo u drugom poluvremenu, bez velikih uzbuđenja kao u prvih 45 minuta.

61. minut - Nešković i Bjeković su u igri, a izašli su Lazarević i Bastajić.

60. minut - Dvotruka promena u Partizanu: Ulaze Jojić i Marković u tim Partizana, a izlaze Natho i Menig.

54. minut - Napadao je Partizan, Menig je šutirao, izblokiran je, lopta je došla Terziću čiji je šut otišao pored gola. Ipak, Holanđanin je bio u ofsajdu, pa ni gol ne bi bio priznat da je postignut.

52. minut - Centaršut Jevtovića lako je uhvatio Rockov.

48. minut - Dobar napad Vojvodine, Simić je pokušao šutem sa 18 metara posle povratne Vukčevića, ali jako neprecizno i visoko preko gola.

46. minut - Menja Radoičić već na startu drugog dela, na terenu su Mirko Topić umesto Novice Maksimovića i Jeličić umesto Kovačevića. Kod Partizana utakmicu je završio Saša Zdjelar, koga je zamenio Ljubomir Fejsa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut - Slobodan udarac izveo je Terzić, a Miletić udarcem glavom imao priliku da postigne treći gol za crno-bele, šutirao je pravo u Rockova.

44. minut - Sevnula je kontra Partizana, Terzić je prošao Stevanovića, koji je morao da ga ruši i za to je dobio žuti karton.

41. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Rikardo donosi 2:0 Partizanu!!!! To je 26. gol za najboljeg strelca Superlige koji je u kontri precizno iskosa po zemlji konačno pogodio, posle serije promašaja!!!!

38. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je kapiten Partizana Saša Zdjelar.

33. minut - KAKAV ZICER ZA RIKARDA!!!! Izbio je Gomeš "oči u oči" sa Emilom Rockovim, mogao je da ga "pita" u koju će stranu da šutira, odlučio se po sredini gola da raspali, međutim, čuvar mreže Novosađana je pročitao njegovu nameru i izašao kao pobednik!!!

32. minut - Pokušaj Marka Jevtovića sa velike udaljenosti, njegov projektil završio je u naručju golmana Lala.

26. minut - Još jedna šansa za crno-bele, kao kod vođstva centrirao je Menig, utrčao je Natho iz drugog plana i u skoku, na njemu neprepoznatljiv način, uspeo da šutira glavom pravo u Rockova.

21. minut - Lako je mogao Nikola Terzić da postigne i drugi gol na meču, oprobao je šut sa "kapice" šesnaesterca koji je završio nekoliko santimetara pored stative Emila Rockova.

Foto: Starsportphoto

Nikola Terzić

20. minut - Čist "zicer" za Partizan, teledirigovana precizna lopta Natha za Rikarda, koga je Izraelac izbacio samog ispred Rockova, ali je golman Vojvodine bio brži i odbranio pokušaj najboljeg strelca Superlige.

Bila je ovo 12. asistencija u sezoni za Natha i samo mu još jedna nedostaje do obaranja ličnog rekorda otkako je stigao u Humsku, jer je prošlu završio sa 12 "pakovanja".

15. minut - Nova šansa za Vojvodinu, Vukčević je sa nekih šest-sedam metara zahvatio loptu pored čuvara i šutirao u Stevanovića. Bila je to dobra situacija da Lale stignu do izjednačenja.

13. minut - Najozbiljnija prilika za Vojvodinu, šut Nebojše Bastajića sa distance, Stevanović se izvio koliko je dug, lopta je završila tik pored njegove stative.

Foto: Starsportphoto

navijači Partizana u duelu sa Vojvodinom

10. minut - Prvi nalet Vojvodine na utakmici, Vukadinović je centrirao, ali je Miletić bio na pravom mestu i otklonio opasnost. Ubrzo potom Stevanović lako hvata ubačenu loptu.

Foto: Starsportphoto

Slavlje crno-belih kod vođstva

8. minut - Nova kolosalna prilika za Partizan. Posle centaršuta Jevtovića, Urošević se našao sam ispred Rockova, ali je golman Vojvodine odlično intervenisao. Ispostavilo se, ipak, da je bek crno-belih u ovoj situaciji bio u ofsajdu, pa i da je pogodio, gol ne bi bio priznat.

4. minut - VODI PARTIZAN! Nikola Terzić je strelac! Sjajna akcija crno-belih, Kvinsi Menig je odlično asistirao Terziću, a mladi ofanzivac Partizana preciznim udarcem po zemlji naterao Emila Rockova na kapitulaciju - 1:0! Ekspresno vođstvo Stanojevićevog tima. 

 

2. minut - Bez uzbuđenja na početku meča, Partizan drži loptu u posedu, borba se odvija na sredini terena.

UTAKMICA JE POČELA

14.01 - Pre početka utakmice, minut ćutanja za nedavno preminulog legendarnog Ivicu Osima, koji je ostavio dubok trag na klupi crno-belih.

Foto: Starsportphoto

Minut ćutanja Ivici Osimu

13.51 - Bibras Natho juri lični rekord od preko 12 asistencija po sezoni, koliko je imao u prošlom ciklusu. Izraelac je trenutno na 11 i samo mu dve trebaju da premaši lični učinak.

Sa druge strane, Rikardu Gomešu najboljem strelcu lige je neophodan samo još jedan gol da bi prestigao Milana Makarića i Aleksandra Pešića, koji su bili najefikasniji u Radniku i Crvenoj zvezdi sa po 25 pogodaka, koliko trenutno ima napadač sa Zelenortskih Ostrva. 

13.50 - Još pet minuta ostalo je do početka utakmice.

13.39 - Vojvodina znala ozbiljno da namuči Partizan, dva puta ga je pobedila, u ovom drugom trener crno-belih ima sva četiri trijumfa nad Lalama.

Trener Novosađana Dragan Radojičić ima po jednu pobedu i remi protiv Partizana, uz pet poraza. Savladao ih je jednom kao šef struke OFK Beograda 2016. godine, a u poslednjih pet susreta ima isto toliko poraza.

13.34 - Poznati su i sastavi današnjeg meča, trener crno-belih Stanojević odlučio se za dve promene, na golu je ponovo Aleksandar Popović umesto Nemanje Stevanovića, dok se oporavljeni Slobodan Urošević vratio u startnu poziciju. Što se tiče ostale devetorice, radi se o igračima koji su doneli pobedu crno-belima u Kruševcu.

 

 

13.00 - Podsetimo se šta je Aleksandar Stanojević izjavio pred duel sa Novosađanima.

- Njima je sigurno prioritet Kup, jer su izgubili sve šanse da se kroz prvenstvo izbore za Evropu. Već smo igrali više puta sa Vojvodinom, ovo je treći različiti trener otkad sam ja ovde. Radoičić je odličan trener. Oni su svaku utakmicu igrali u različitom sistemu i videćemo u kom će sastavu izaći na ovu utakmicu. Imate sada prvenstvo gde su ispali iz trke za Evropu i imate Kup, gde jedna utakmica u 90 minuta staje. Vojvodina je dobra ekipa, ima dosta dobrih igrača. Mi ne možemo da kalkulišemo, svaka utakmica nam je važna, sutrašnja pogotova. Izvešćemo najbolji mogući sastav. Mi uvek kombinujemo 3-4 igrača. Najvažnija nam je ova sledeća utakmica, ona je prioritet - rekao je na jučerašnjoj konferenciji trener Partizana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija