• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2022

17:15 >> 20:34

PIROVA POBEDA PARTIZANA! Ništa od TITULE ni posle PET GODINA! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PIROVA POBEDA PARTIZANA! Ništa od TITULE ni posle PET GODINA! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su niški Radnički pred svojim navijačima u poslednjem kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:0

Gotov je fudbalski maraton u Srbiji! Fudbaleri Partizana nisu imali snage da isprate "sprint" Crvene zvezde u prolećnom delu sezone, te ni trijumf protiv Radničkog iz Kragujevca neće doneti titulu crno-belima. Četa Aleksandra Stanojevića upisala je "pirovu pobedu" pošto su pred svojim navijačima bili bolji od Meraklija sa 2:0. 

Peta dugih godina prošlo je od kako je Partizan poslednji put bio šampion Srbije. Dugo vremena crno-beli nisu bili bliži nego ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno, a Stanojevićeve izabranike skupo će koštati poraz od Zvezde u večitom derbiju na startu prolećnog dela sezone.

Iako nije bilo mnogo navijača u Humskoj, fudbaleri su verovali, a svojim zalaganjem i željom pokazali da neće odustati od titule, koliko god bilo teško. Partizan je krenuo ofanzivno, a prvu šansu imao je Lazar Marković posle samo 100ak sekundi fudbala. Ipak, mreže su mirovale sve do samog kraja prvog poluvremena kada je Rikardo Gomeš iz penala doneo vođstvo crno-belima. 

Usledio je veliki haos na terenu. Obračunavali su se fudbaleri Radničkog sa sudijom, potom su se umešali i crno-beli, a sve je rezultiralo nadoknadom od deset minuta. 

U drugom poluvremenu prava uspavanka, Partizan je autogolom Jamkama duplirao svoju prednost i rešio pitanje pobednika, ali se u Humskoj današnjem trijumfu neće mnogo ljudi radovati. 

Do kraja sezone Partizan će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom u okviru finala Kupa Srbije. 

PARTIZAN-RADNIČKI NIŠ  2:0 (1:0)

Strelac: Gomeš 45p, Jamkam 68ag

Stadion Partizana                  Sudija: Stefanović Milan

Partizan: Stevanović - Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Marković, Menig - Gomeš

Radnički Niš: Drobnjak - Jamkam, Kovačević, Aksentijević, Vujadinović - Mitrović, Arsić, Mlađović, Mesarović - Kazalisa, Jovanović

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

90. minut - Još malo je ostalo do kraja utakmice u Humskoj! 

80. minut - Potpuna uspavanka u finišu meča...

75. minut - Opao je ritam utakmice od kako je Partizan postigao i drugi gol. 

68. minut - GOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi 2:0, čini se da je posle autogola Jamkama sve gotovo u Humskoj, te da će crno-beli slaviti pirovu pobedu budući da Zvezda grabi ka novoj tituli na Marakani!

61. minut - Sada opasan nalet Radničkog, zaleteo se ka golu Stevanovića Stefan Mitrović, ali nije uspeo da šutira kako treba budući da mu je dobro zasmetao Nemanja Miletić. 

Foto: Starsportphoto

55. minut - Dobro kombinovanje crno-belih na desnoj strani, centaršut Jevtovića je išao na peterac, a tamo je Nemanja Jović između dvojice gostiju stigao do lopte. Ipak, od svega samo korner za Partizan - 1:0!

50. minut - Bez previše akcije na startu drugog poluvremena, čini se da je duga pauza umrtvila ritam utakmice! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45+11. minut - Napokon je sudija Stefanović svirao kraj prvog poluvremena!

45+9. minut - Opšti haos na terenu u ovim momentima! Koškanje na sve strane, čini se da je Milan Stefanović izgubio konce utakmice i da je vreme za kraj prvog poluvremena...

45+5. minut - CRVENI KARTON! Glavni sudija uzeo je karton u ruke, opkolili su ga igrači gostujućeg tima, a on je u svlačionicu poslao Lazara Arsića. Još uvek nije poznato zbog čega je isključen vezista Meraklija! 

45+3. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Partizan, strelac je Rikardo Gomeš iz penala! Crno-beli su u nadoknadi vremena uspeli da iskoriste lošu reakciju odbrane Radničkog, VAR je rekao penal te domaći na odmor idu sa golom prednosti - 1:0!

44. minut - Bio je to prodor Lazara Markovića posle kojeg je njegov udarac bio izblokiran. Ipak, napad Partizana je nastavljen do lopte je stigao Miljković koji je centrirao u šesnaesterac, dobra reakcija golmana Drobnjaka. Još uvek miruju mreže u Humskoj. 

40. minut - Gotovo tri minuta je trajao prekid u Humskoj budući da je glavni arbitar Stefanović isključio jednog od pomoćnih trenera Radoslava Bataka. 

35. minut - Sada loša reakcija Nemanje Miletića, mogao je Radnički ozbiljnije da pripreti Partizanu, ali još uvek nema promene rezultata. 

29. minut - Pobesneo je sada Aleksandar Stanojević... Rikardo Gomeš pao je nakon jednog duela, činilo se da ga je Mlađović vukao za dres, ali sudija je samo odmahnuo glavom. Čekala se reakcija VAR sobe - nema penala. 

25. minut - Oštar start Aleksandra Miljkovića, mogao je bek Partizana da povredi Stefana Mitrovića, ali je ofanzivac Radničkog imao sreće. Ipak, teško se iskontrolisao trener gostiju Radoslav Batak koji je utrčao na teren.

Foto: Beta

20. minut - Nezgodan sudar Mitrovića i Jevtovića. Čini se da je vezista Partizana gore prošao, dok ofanzivac Radničkog dobija žuti karton.

14. minut - VELIKA ŠANSA! Rikardo Gomeš je odradio sjajan posao, obišao Jamkama, vratio loptu Kvinsiju Menigu, ali je Holanđanin očajno šutirao! 

12. minut - Prvi pravi pokušaj Radničkog u Humskoj! Aleksandar Kovačević solidno je šutirao sa distance, ali je Nemanja Stevanović bio na pravom mest, još uvek miruju mreže! 

9. minut - Ofanziva Partizana od prve sekunde, sada je Kvinsi Menig prošao po boku, pokušao da uposli nekoga u srcu kaznenog prostora, ali je dobro reagovala odbrana Radničkog. Od svega samo korner za crno-bele!

3. minut - Tek što je počela utakmica, Partizan odmah beleži prvu šansu preko kapitena. Lazar Marković je pobegao svojim čuvarima i šutirao, ali je golman Drobnjak dobro reagovao - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

17:15 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informe.rs, na kom iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Partizan-Radnički Niš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05