• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

12:38

PARTIZAN U EVROLIGI? Evo šta Obradović kaže o tome!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN U EVROLIGI? Evo šta Obradović kaže o tome!

Podeli vest

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović prokomentarisao je mogućnost da Srbija u narednoj sezoni ima dva kluba u najelitnijem košarkaškom rangu

Povratak Željka Obradovića u Partizan bio je jasan signal Grobarima da će crno-beli u skorijoj budućnosti igrati u Evroligi.

Nisu uspeli njegovi izabranici da se preko Evrokupa plasiraju u elitno takmičenje, pa im ostaje šansa da osvajanjem ABA lige to učine. Naravno, ukoliko čelnici Evrolige odluče da dodele specijalnu pozivnicu klubu sa Jadrana.

O toj, ali i mnogim drugim temama, iskusni stručnjak je pričao u intervjuu za Eurohoops.

- Beograd je zaslužio da bude domaćin Fajnal-fora. Organizacija je bila izvanredna, mislim da ovo neće biti poslednji put da Srbija bude domaćin. Verujem da su ljudi u Evroligi zadovoljni kako je sve proteklo - rekao je Obradović.

Foto: Starsportphoto/montaža

Đordi Bertomeu

Otkrio je planove kada su u pitanju ciljevi kluba iz Humske.

- Naša najveća želja je da budemo deo Evrolige. Mislim da imamo sve što je potrebno da budemo deo Evrolige. Najmlađi smo u Evropi, imamo perspektivu, svetlu budućnost. Verujem u svoje igrače. Ko god dođe da gleda utakmice Partizana , vrlo brzo shvati da imamo nešto specijalno. Bilo bi dobro i za Evroligu da Partizan bude deo elite.

Na pitanje o mogućim promenama u evropskoj košarci, imao je sledeće mišljenje:

- Nadam se da će sve biti drugačije u odnosu na prethodne godine. Postoje mnogi problemi. Pre svega je kalendar problem, tu je i problem Evrolige i FIBA. Nema potrebe da budemo sebični, moramo da mislimo na opšte dobro. Prva stavka je zdravlje igrača kojima je potreban odmor - istakao je trener Željko Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija