• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2022

22:00

KO JE NOVI TRENER PARTIZANA!? Bio je SELEKTOR, sa Voždovcem pravio ČUDA, a onda potpuno NESTAO!

Partizan

KO JE NOVI TRENER PARTIZANA!? Bio je SELEKTOR, sa Voždovcem pravio ČUDA, a onda potpuno NESTAO!

Podeli vest

Srpski trener Ilija Stolica biće novi trener Partizana

Najavljeno - učinjeno! Ilija Stolica iznenada se pojavio kao opcija za klupu Partizana, a samo sat vremena od kako su mediji preneli tu informaciju, Milorad Vučelić, prvi čovek crno-belih, potvrdio je te vesti. Po društvenim mrežama se čini da navijači nisu baš oduševljeni budući da nakon slabe sezone dolazi trener koji nije pokazao mnogo u poslenje vreme, ali da se ovakva priča dogodila 2017. godine druga bi se "pesma pevala". 

Stolica je u trenerske vode uplovio 2014. godine kada je obavljao funkciju pomoćnika u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije. Godinu dana kasnije, nekada vrhunski napadač, vratio se u Humsku na poziv tadašnjeg trenera Zorana Milinkovića i postao prvi asistent treneru Partizana. Ipak, nije se rođeni Beograđanin zadržao dugo na klupi crno-belih budući da je preuzeo brigu o kadetskoj reprezentaciji Srbije. Ovoga puta kao prvi trener. 

Foto: Starsportphoto

Srpski trener je na 18 utakmica predvodio Orliće, upisao je osam pobeda, tri remija i sedam poraza. Ipak, ono što je tada postalo jasno je činjenica da će tokom karijere Stolica gajiti napadački i ofanzivan pristup. Godinu dana kasnije se to potvrdilo kao tačno budući da je Voždovac tokom njegovog mandata igrao izuzetno dopadljiv fudbal što ga je tada prvi put preporučilo Partizanu. 

Iako je te godine sa klupe Partizana odlazio Marko Nikolić i upravi savetovao da je Stolica idealno rešenje za njegovog naslednika, čelnici crno-belih su se odlučili za Miroslava Đukića. Od te godine, šampionski pehar nije stigao u Humsku. Stolica je završio u Vojvodini, ali je posle tri meseca u lošim odnosima napustio Karađorđe i odlučio se za inostrani angažman. 

Utisak je da je odluka Partizana da umesto Ilije Stolice angažuje Đukića bila pogubna za obe strane. Srpski stručnjak nije mogao da se skrasi i ostvari značajni rezultate, dok crno-beli imaju malo razloga za zadovoljstvo nakon godina totalne dominacije Crvene zvezde. Nakon Vojvodine, Stolica je mesec i po dana proveo u Olimpiji, ali je klub sa Stožica ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona što mu uprava nije oprostila. 

Godinu dana kasnije, tačnije, oktobra 2019. godine preuzeo je omladinsku reprezentaciju Srbije, plasirao se na Evropsko prvenstvo 2021. godine i posle 14 utakmica napustio kormilo nacionalnog tima. Kratko vreme je radio i kao V.D. selektor seniorskog tima nakon odlaska Ljubiše Tumbakovića. Za to vreme Orlovi su odigrali dve utakmice u Severnoj Americi, a golova na duelima sa Panamom i Dominikanom nije bilo. 

Foto: Starsportphoto

Teško je reći koliko i šta može Ilija Stolica da ponudi Partizanu budući da u Humskoj još uvek nemaju definisan igrački kadar za iduću sezonu. Mnogi igrači su na izlaznim vratima kluba, dobar deo onih koji ostanu prethodne godine gotovo ništa nisu pokazali i težak je put pred srpskim trenerom. Ipak, pokazao je Stolica da ukoliko dobije "odrešene ruke" ima mnogo toga da pokaže. 

Ono što navijači Partizana mogu da očekuju je izuzetno ofanzivna igra. Stolica voli ustaljenu formaciju 4-2-3-1 u kojoj je prethodne godine igrao i Aleksandar Stanojević tako da bi igrači zahtevali manje vremena za adaptaciju. Utisak je da će od saradnje sa Stolicom mnogo dobiti Rikardo Gomeš, ali je on u prošlosti pokazao da ume i sa mladim igračima te bi šansu mogli da dobiju i Samed Baždar i Marko Milovanović. 

Bilo kako bilo, pred Ilijom Stolicom je paklen period i ozbiljan rad sa ekipom kojoj je samopouzdanje posle lošeg završetka sezone poljuljano. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17