• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.06.2022

07:40

MOGAO BI DA NAPUNI KASU KLUBA IZ HUMSKE! Partizan ne da mladog fudbalera ispod 5 miliona!

Starsportphoto

Partizan

MOGAO BI DA NAPUNI KASU KLUBA IZ HUMSKE! Partizan ne da mladog fudbalera ispod 5 miliona!

Podeli vest

Crno-beli za Marka Milovanovića (18) dobili ponude od nemačkog i italijanskog prvoligaša * Talentovanom napadaču ugovor ističe u junu sledeće godine

Čelnici Partizana neće prodati Marka Milovanovića (18) za sumu manju od pet miliona evra, saznaje Informer! Mladi napadač crno-belih ponovo se našao u centru pažnje fudbalske javnosti pošto su za njegove usluge ozbiljno zainteresovani Borusija iz Dortmunda i Atalanta!

Talentovani špic skrenuo je pažnju na sebe u jesenjem delu minule sezone, kada je dao neke važne golove za srpskog vicešampiona. Od tada je na radaru nekoliko evropskih klubova, a nedavno su konkretne korake prvi napravili Nemci i Italijani. Na stolu uprave "parnog valjka" su dve ponude za momka koji je ponikao u Humskoj, a za prvi tim odigrao 28 utakmica, upisao tri pogotka i jednu asistenciju.

Dortmund i Atlanta hoće Milovanovića

I zimus je ovaj tinejdžer bio u prvom planu, ali je Partizan tada odlučio da odbije šest miliona evra od Vulverhemptona. Međutim, Marko je u drugom delu sezone malo igrao, pošto je ispao iz ritma zbog problema sa koronom, a pritom mu je konkurencija za mesto u timu bio najbolji strelac u istoriji kluba Rikardo Gomeš. Bez obzira što Markov učinak na proleće nije bio zapažen, to nimalo ne smeta bundesligašu i članu Serije A, koji u njemu vide zalog za budućnost.

- Tačno je da su Borusija i Atalanta ozbiljno "zagrizle" za Milovanovića. Međutim, Partizanu se ne žuri, prelazni rok u Evropi nije još zvanično ni počeo. Ono što je sigurno jeste da Marka neće pustiti da ode za manje od pet miliona evra - kaže za Informer izvor blizak crno-belima.

Portali koji prate Atalantu uveliko pišu o perspektivnom centarforu i već ga označavaju kao "novog Dušana Vlahovića".

Foto: Starsportphoto

Marko Milovanović na meti Dortmunda i Atlente



- Trener Đan-Pjer Gasperini obožava da radi sa talentima, a Milovanović se uklapa u profil igrača kojeg želi da ima u svojoj ekipi. On je snažan centarfor, sa 18 godina visok je čak 196 centimetara. Po konstituciji i stilu igre podseća na Vlahovića, koji je takođe ponikao u Partizanu -  piše "Tuto Atalanta".

Nedavno je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura rekao da klub nije primoran da ovog leta pošto-poto prodaje igrače, jer stiže novac od bonusa za Umara Sadika. Međutim, kod Milovanovića je problem što mu ugovor ističe u junu 2023. i možda je ovo dobra prilika da Partizan na njemu solidno zaradi. U februaru je bilo priče da će rođeni Smederevac produžiti saradnju sa "parnim valjkom" do 2025. godine, ali to se nije dogodilo.

Nemanja Jović na radaru Fiorentine


I Nemanja Jović je na meti (19) nekoliko inostranih klubova, a za sada se najviše pominju Fiorentina, Olimpijakos i Valensija. Krilo crno-belih našlo se na listi od sto kandidata za trofej Zlatni dečak, namenjen najboljem mladom fudbaleru u Evropi, što mu dodatno podiže rejting. Navodno, "ljubičasti" bi i u slučaju da dogovore transfer verovatno ostavili momka iz Zvornika u Partizanu na pozajmici još godinu dana.

 

Marka gledali i Rusi

Menadžer Nenad Jestrović otkrio je da njegovog klijenta prate, između ostalih, Ajaks, Inter i Njukasl, kao i da su u Beograd dolazili skauti Zenita i moskovskog CSKA da ga uživo gledaju.

- Milovanović je jedan od najboljih mladih napadača u Evropi. Imamo ponude iz Italije i Španije, a interesovali su se i ruski timovi. Bitno je da Marko ode u klub u kojem će igrati, dobiti minutažu i tako se pravilno razvijati. Na primer, kao što je to bio slučaj sa Aleksandrom Mitrovićem kada je iz Partizana prešao u Anderleht, iako je postojala i ponuda Porta - objasnio je Jestrović.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija