• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2022

13:54 >> 14:04

SVE OTKRIVENO, OVO SU SVI ČEKALI! Kažnjen Partizan, Obradović suspendovan...

Starsportphoto

Partizan

SVE OTKRIVENO, OVO SU SVI ČEKALI! Kažnjen Partizan, Obradović suspendovan...

Podeli vest

Disciplinska komisija Košarkaške lige Srbije izrekla je kaznu Košarkaškom klubu Partizan zbog odustajanja od učešća u plej-ofu Košarkaške lige Srbije

Rešila je uprava Partizana da odustane od takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije zbog odluke da prednost domaćeg terena određuje plasman u ABA ligi. Po tom sistemu Crvena zvezda bi ponovo majstoricu u potencijalnom finalu igrala pred svojim navijačima, što se nikako nije dopalo klubu iz Humske. 

Partizan je odlučioda ne igra plej-of Superlige, a danas su iz sedišta takmičenja stigle i kazne. Crno-beli su kažnjeni novčano, dok je Željko Obradović dobio suspenziju na četiri meča u Košarkaškoj ligi Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Po stavkama, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara zbog nepojavljivanja na utakmici polufinala protiv FMP-a, a zbog narušavanja ugleda Košarkaške lige Srbije crno-beli će morati da isplate dodatnih 1.200.000 dinara! 

Pored finansijskih kaznu, supendovan je trener Željko Obradović koji neće smeti da vodi ekipu na naredne četiri utakmice u Košarkaškoj ligi Srbije, a kaznu vršenja dužnosti službenog predstavnika, takođe na četiri utakmice, dobio je Dule Karavesović. Najdužu suspenziju dobio je Dejan Kijanović kao odgovorno lice Partizana, a on neće moći da se takmiči šest meseci u okviru KLS-a. 

U nastavku kompletno saoštenje lige po stavkama:

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

-Treneru KK PARTIZAN Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

-Službenom predstavniku KK PARTIZAN Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

-KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

-Odgovornom licu u KK PARTIZAN Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

-KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

-Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK PARTIZAN NIS te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA . O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 1 godinu

Ciganjska posla tj Čović i državna bratija. Napustiti ligu!

ratko

pre 1 godinu

oppusis mu Covicu kurac smrdibubo kriminalna ,klub gde cu Terzic i Covic glavni pa to ne moze biti nista regularno dva krimosa smrdljiva ,zato cigani pljuju Piksija ,jebovas terzic

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija