• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

01.07.2022

10:32

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: Idemo da osvojimo Evroligu!

printscreen instagram

Partizan

MIJAILOVIĆ ZA INFORMER: Idemo da osvojimo Evroligu!

Podeli vest

Kad ste u Partizanu, cilj je uvek trofej, pa i u Evroligi. Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. U skladu sa tim ćemo i dovoditi igrače, kaže prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović

Napravićemo tim konkurentan ne samo da se takmiči, već i da osvoji Evroligu, poručuje predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović!

U izjavi za Informer on je objasnio da crno-beli predvođeni najtrofejnijim trenerom Željkom Obradovićem imaju ambicije da osvoje trofeje u svim takmičenjima u kojima učestvuju.

Foto: printscreen instagram

 

Nekadašnji šampion Evrope se vratio u elitno evropsko takmičenje posle osam godine pauze. Ipak, u Humskoj se neće zadovoljiti time. Na konkretno pitanje šta je cilj kluba u Evroligi i da li je plan da se napravi tim koji će se boriti za plasman u top osam, Mijailović je imao spreman odgovor.

Foto: Starsportphoto

 
IGRAČI KOJI SE DOVODE U VEZU SA PARTIZANOM

Ime i prezime: Tajler Dorsi
Godine: 26
Pozicija: bek
Poslednji klub: Olimpijakos

Ime i prezime: Hasan Martin
Godine: 26
Pozicija: krilni centar
Poslednji klub: Olimpijakos

Ime i prezime: Tomas Ertel
Godine: 33
Pozicija: plejmejker
Poslednji klub: Real Madrid

- Kad ste u Partizanu, ciljevi se uvek znaju, idemo na trofeje. E takav tim nam treba. Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. Zanimaju nas samo trofeji i u skladu sa tim ćemo i da se ponašamo. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa trenerom. Radimo najbolje što možemo da napravimo konkurentan tim - kaže Mijailović za Informer.

 

Poznaje klub

Poslednjih dana postalo je jasno da Partizan ne želi da bude epizodista na međunarodnoj sceni. Kao potencijalna pojačanja pominju se igrači kao što su bek Tajler Dorsi i krilni centar Hasan Martin iz Olimpijakosa, plejmejker Tomas Ertel iz Real Madrida i mnogi drugi. Za sada je došao bek Danilo Anđušić, za kojeg Mijailović ima samo reči hvale.

Svi dolaze u obzir

Nije toliko važno hoće li igrači biti stranci ili domaći, najvažnije je da imaju kvalitet da igraju u našem timu
Ostoja Mijailović

- Radimo na pravljenju tima, ali ne bih mogao da govorim o imenima. Bilo bi neozbiljno, jer ako neko od njih ne dođe, protumačiće se da nisam govorio istinu. Nije toliko važno hoće li igrači biti stranci ili domaći, najvažnije je da imaju kvalitet da igraju u našem timu. Srećan sam što je Anđušić došao. On je partizanovac, voli klub, u dva navrata je već bio ovde, tako da zna kako klub funkcioniše. Verujem da će doprineti našim dobrim partijama - zaključuje Mijailović.

Evroliga jedva dočekala Obradovića

Zvanični Tviter nalog Evrolige sa oduševljenjem je pozdravio povratak trenera Željka Obradovića u takmičenje.

- Obradović se vratio. Čeka ga novo putovanje u našem takmičenju sa Partizanom- objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Evrolige uz fotografiju trofejnog stručnjaka. Obradović je rekorder po broju osvojenih titula u Evroligi. Bio je prvak devet puta, i to pet puta sa Panatinaikosom i po jednom sa Partizanom, Huventudom, Real Madridom i Fenerbahčeom.

Oduševljenje dolaskom u Partizan nije krio ni Danilo Anđušić. Veliku ulogu u njegovom povratku odigrao je trener Željko Obradović, sa kojim igrači uglavnom žele da sarađuju.


- Prvi kontakt je bio sa Željkom Obradovićem. On me je pozvao i razgovarali smo vrlo otvoreno. Nije nam bilo potrebno puno da se dogovorimo. Jednostavno su nam se poklopile ambicije, imamo slično viđenje kako bi trebalo sve da izgleda. Nema potrebe da previše objašnjavam koliko sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa trenerom kao što je Obradović - kaže Anđušić za "Mocart sport".

 

Oseća se spremno

Srpski reprezentativac posebno je srećan što se vraća u Partizan u trenutku kada će igrati u Evroligi.


- Presrećan sam što se vraćam u klub, i to u momentu kada se Evroliga vraća pred "grobare", biće zaista prelepo. Stižem kao prvo pojačanje, očekujem da će ih biti još nekoliko kako bismo napravili tim po meri svih u klubu. Osećam se spremno da pomognem Partizanu u momentu kada želimo da vratimo titule u Humsku, a pre svega mislim na ABA ligu - zaključio je Anđušić.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 1 godinu

Nije čudno šta on priča, ali čudno da vi to objavljujete.

AS

pre 1 godinu

TO KAO I PROŠLA SEZONA, DA OSVOJITE EVROKUP I SVE GDE SE TAKMIČITE?

sdasd

pre 1 godinu

Tako je Ostoja, trpaj glupe ganeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22cm

pre 1 godinu

Hahaha, razvijaju mlade domaće igrače!!!Mrš bre stoko!!!

Bojan

pre 1 godinu

Kao i ove sezone, sve trofeje su osvojili. Pune su vetrine pehara. A u tim uloženo 6-7 miliona evra. Još kada plate porez od 3,5 miliona evra, ostaje da samo sanjamo trofeje kao i prošle sezone.

Branimir

pre 1 godinu

Da sam vlast ti bi prvo platio sve zaostale poreze i plate igračima pa tek onda pričao o el

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija