• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

01.07.2022

10:56

RIKARDO UVEREN: Greše svi koji su nas otpisali! To što neki favorizuju Zvezdu...

Starsportphoto

Partizan

RIKARDO UVEREN: Greše svi koji su nas otpisali! To što neki favorizuju Zvezdu...

Podeli vest

To što veći deo javnosti već sad smatra da će Zvezda i sledeće godine biti šampion može samo dodatno da nas motiviše ! Dokazaćemo kritičarima da nisu u pravu - kaže Rikardo Gomeš za Informer

Čuo sam da su nas mnogi već sada otpisali iz trke za titulu, ali mi ćemo im vrlo brzo dokazati koliko greše, poručuje Rikardo Gomeš (30) u razgovoru za Informer!

Najbolji strelac Partizana priznaje da bi pristao da postigne i pet puta manje golova nego prošle sezone, samo da na kraju crno-beli podignu šampionski pehar. On dodaje da mu ne smeta što veći deo srpske javnosti favorizuje Crvenu zvezdu, već da ga to samo dodatno motiviše da crno-beli konačno prekinu petogodišnju dominaciju najvećeg rivala.

Foto: Starsportphoto

 
Sjajna atmosfera

 

Snažni napadač obećao je "grobarima" da će on i saigrači pružiti jak otpor svima i da će ućutkati kritičare.

Sve za tim

Pristao bih da postignem pet puta manje golova nego prethodne sezone, samo da na kraju budemo šampioni
Rikardo Gomeš

 

- Uvek ima ljudi koji misle da nismo dovoljno dobri. Čujemo kritike i ne zaboravljamo ih lako. To što nas neki već sada otpisuju iz trke za titulu, favoriziju Zvezdu i govore da nemamo šanse može da bude samo dodatni motiv za nas. Verujem da ćemo im vrlo brzo dokazati da greše. Znamo da se ponekad dešavaju jako čudne stvari u srpskom fudbalu. I teško je čak i pričati o tome, jer pojedinci će vas stalno napadati, bez obzira na sve okolnosti. Ono što mogu da garantujem "grobarima" jeste žestoka borba, do poslednjeg daha - kaže Rikardo za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Iskusni centarfor je nedavno otkrio da se u finišu proleća izgubila hemija u ekipi, što je bio možda i jedan od glavnih razloga za neuspeh iako su crno-beli osvojili rekordan broj bodova u Superligi.


- Zvuči ludo da 98 bodova nije bilo dovoljno za titulu. Nismo izdržali pritisak, posustali smo. Izvukli smo pouke iz toga i krećemo od nule. Atmosfera je sad stvarno fantastična. Pozitivna energija i sjajno raspoloženje se osećaju na svakom koraku, pogotovo na treninzima. Gradimo novi tim, a u svlačionici je sve na vrhunskom nivou. Za mene je to jedna od ključnih stvari i preduslov za dobre rezultate - jasan je Rikardo.

Foto: Starsportphoto

 

Rikardov zemljak Patrik Andrade je već na debiju u crno-belom dresu zatresao mrežu protiv Spartaka iz Trnave.


- Drago mi je zbog Patrika, fenomenalan je momak i igrač. Lepo se snašao, svi su ga super prihvatili i jako brzo se uklapa u grupu. Odmah je počeo da trenira sa ekipom, vidi se da je u dobrom ritmu. Nadam se da mu neće biti dodatni pritisak ono što sam pričao o njemu i kvalitetima koje poseduje. Siguran sam da će nam mnogo pomoći i da će biti pravo pojačanje za Partizan - tvrdi Gomeš.

Gomeš je briljirao...

38 GOLOVA I OSAM ASISTENCIJA BIO JE RIKARDOV UČINAK MINULE SEZONE NA 54 UTAKMICE

Ulog je mnogo veći

Bivši reprezentativac Zelenortskih Ostrva sa učinkom od 38 golova na 54 meča pomerio je granice. Ipak, priznaje da bi bez razmišljanja potpisao slabiji lični učinak naredne sezone ako bi to donelo uspeh "parnom valjku".


- Odmah bih pristao na to da dam manje golova, neka bude i samo 20 posto onoga što sam minule sezone ostvario, samo da Partizan uzme titulu. To nam je glavni cilj, a svi smo u službi tima. Naredno prvenstvo biće i specifično po tome što će prvak obezbediti direktno mesto u Ligi šampiona. Zato znamo šta nam je činiti, idemo jako od starta - zaključuje Rikardo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cigan

pre 1 godinu

"Iskusni centarfor je nedavno otkrio da se u finišu proleća izgubila hemija u ekipi". Za sledeću sezonu nađite pouzdanog lerdija za hemiju, u suprotnom i treće mesto je premija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija