• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Marija Zorić

02.07.2022

16:32

PARTIZANOV TRENUTAK ISTINE! Crno-beli u GRACU protiv MOĆNOG Fenera!

FK Partizan

Partizan

PARTIZANOV TRENUTAK ISTINE! Crno-beli u GRACU protiv MOĆNOG Fenera!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana završili su dvonedeljne pripreme u slovenačkom Ptuju, a pravi test onoga što je urađeno imaće večeras na generalnoj probi protiv Fenerbahčea u Gracu (18.30, Prva, Arena 1 premijum)

Crno-beli su najjačeg rivala ostavili za kraj, kao uvertiru za ono što dolazi, a to je start nove sezone u Superligi 9. jula.

Posle minimalnog poraza nad Klužom (0:1) i ubedljive pobede nad Spartakom iz Trnave (3:0), novi šef stručnog štaba srpskog viceprvaka Ilija Stolica imaće priliku da sumira ono što je dosad urađeno i samim tim iskristališe sliku oko eventualnih dilema vezanih za startnu postavu.

Visoki vezista Marko Jevtović (28) otišao je u turski Gacijantep, a ubrzo je stiglo novo-staro pojačanje u vidu Svetozara Markovića (22). Mladi štoper je po treći put u karijeri obukao crno-beli dres i imaće "vatreno krštenje" već protiv velikana iz Istanbula.

Takođe, u tim se vraća i oporavljeni Rikardo Gomeš, pa će najbolji strelac "parnog valjka" minule sezone biti u startnih 11. To ujedno znači i da stručni štab neće više morati da traži alternativna rešenja na poziciji centarfora, kao što je to bio slučaj u prve dve provere, kada su to mesto privremeno popunjavali Filip Holender i Kvinsi Menig.

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš

- Dobro se osećam, bol je prošla. Poslednja dva dana sam trenirao sa ekipom i spreman sam za duel sa Fenerbahčeom. Biće to izuzetno dobra i korisna provera za nas. Rival je jak, iskusan, ali sa takvim timovima Partizan i treba da se odmerava. Čeka nas teška i naporna sezona, moramo da budemo na pravom nivou kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve - rekao je Rikardo nedavno za Informer.

Protiv Turaka će na golu biti iskusni Nemanja Stevanović. Sudeći po svemu viđenom u Ptuju, on trenutno ima blagu prednost u odnosu na mladog Aleksandra Popovića. Mesto desnog beka rezervisano je za novajliju Aleksandra Filipovića, na levom je Slobodan Urošević, dok će štoperski tandem najverovatnije činiti povratnici - Sveta Marković i Zlatan Šehović, koji je prošle sezone bio najbolji defanzivac u Izraelu. Zbog lakše povrede van stroja je snažni Igor Vujačić, dok se i Siniša Saničanin kasnije pridružio ekipi, pa će biti prva alternativa.

Dolaskom Stolice najveće promene pretrpeo je vezni red Partizana. Iskusni Ljubomir Fejsa najavio je povratak u prepoznatljivu formu i prva je opcija za poziciju zadnjeg veznog. Ispred njega, zadatak da kreiraju akcije imaće novajlija Patrik Andrade i jedan od lidera „parnog valjka" Bibars Natho, dok će po krilima dejstvovati Holender i Menig. U nastavku bi šansu sa klupe trebali da dobiju Lutovac, Baždar, Saničanin, a verovatno i neko od najmlađih poput Vlahovića, Staševića, Petkovića...

Foto: Starsportphoto©

Bibras Natho

 

- Novi trener je promenio sistem, sada više imamo loptu u nogama i strpljivije napadamo. Morali smo brzo da se adaptiramo, puno je novih informcija, ali svakim danom izgledamo sve bolje. Najbitnije je da dobro startujemo u prvenstvu, moramo odmah da krenemo da pobeđujemo i upisujemo bodove - poručio je Natho u razgovoru za Informer. 

Pored već pomenutog Vujačića, zbog sitnih problema sa povredama neće se rizikovati sa Sašom Zdjelarom, Markom Živkovićem, Markom Milovanovićem i Nemanjom Jovićem.

S druge strane, i Fener je pretrpeo određene promene ovog leta, sve u cilju da naredne sezone vrati šampionski pehar. Na klupu je seo čuveni portugalski stručnjak Žorž Žesus, a dovedena su i skupocena pojačanja poput Brazilca Linkolna, Urugvajca Dijega Rosija i Turčina Emrea Mora.

Takođe, na stadionu Šturma u Gracu, očekuje se i veliki dolazak navijača oba tima, odnosno iseljenika koji žive i rade u Austriji. Čuvena "Merkur arena" ima kapacitet od 16.364 mesta.

PARTIZANOV SASTAV ZA FENER: Stevanović - Filipović, Marković, Šehović, Urošević - Fejsa - Natho, Andrade - Holender, Menig, Rikardo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija