• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

03.07.2022

18:25 >> 18:34

STOLICA SUROVO ISKREN: Treba nam još pojačanja! (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

STOLICA SUROVO ISKREN: Treba nam još pojačanja! (VIDEO)

Podeli vest

Ne možemo da igramo sa ovako malim brojem igrača na klupi! Odlazak Marka Jevtovića nas je poremetio, ali blizu smo realizacije nekih transfera kako bi zaoštrili konkurenciju, kaže Ilija Stolica

Potrebna su nam pojačanja, ne možemo da igramo sa ovako malim brojem fudbalera na klupi, poručuje Ilija Stolica (43) posle dvonedeljnih priprema u Sloveniji! Novi trener Partizana tvrdi da je zadovoljan odrađenim poslom u Ptuju i onim što je video na tri kontrolna meča, ali naglašava da mora što pre da se zaoštri konkurencija u timu. Generalna provera sa Fenerbahčeom u Gracu (0:1) dala je samo nagoveštaj kako bi crno-beli trebali da izgledaju u novoj sezoni, koju počinju već 9. jula, duelom protiv Javora u Ivanjici.

Foto: partizan.rs

 



Povrede remete plan

Srpskog viceprvaka muče i lakše povrede nekoliko protimaca, dok je pre tri dana defanzivni vezista Marko Jevtović iznenada prešao u Gacijantep.

 

- Na tom polju se stvari nisu mnogo promenile od početka prelaznog roka, osim što smo oformili poslednju liniju. Jevtovićev odlazak nas je poremetio, jer je bio neočekivan. Zasad imamo opcije na toj poziciji, pošto igramo sa jednim zadnjim veznim. Fejsa se vratio u formu, ali problem pravi povreda Zdjelara. Fali nam igrača. Ne možemo da igramo sa ovako malim brojem fudbalera na klupi. Međutim, treba imati i malo strpljenja, jer su neki transferi jako blizu realizacije - kaže Stolica.

Nije zabrinut

Ne plaše me kiksevi golmana na kontrolnim mečevima, kroz neke stvari moramo da prođemo svi zajedno
Ilija Stolica

Ovog leta u Humsku su stigli Zlatan Šehović, Aleksandar Filipović, Patrik Andrade i Svetozar Marković. Međutim, čeka se dolazak "bonusa" i najmanje još jednog ofanzivca, koji će sigurno biti stranac.


- Radujem me što su se neke stvari pokrenule po tom pitanju. Marković je konačno sa nama, imao je značajnu minutažu protiv Fenera posle duge pauze. Na svu sreću, zatražio je izmenu samo zbog grčeva, tako da nije ništa ozbiljno. Po mojim saznanjima, već ove nedelje će stići nova pojačanja, a očekujem i povratak nekoliko momaka u trenažni proces. I naša deca su tokom ovih priprema pokazala mnogo, to će im predstavljati veliko iskustvo. Recimo, Mihajlo Petković je imao sjajnu priliku da zatrese mrežu Turaka i žao mi je što dobru partiju nije krunisao golom - objašnjava Stolica.
 

Ne znam još startnu postavu za Javor

Priznaje šef stručnog štaba Partizana da još ne zna startnih 11 za gostovanje protiv Javora na premijeri Superlige.


- Bilo bi nekorektno da kažem da znam ko će istrčati na teren u Ivanjici. Imam još nedoumica za nekoliko pozicija. Uvek pokušavam da se usklađujem sa onim igrači pokazuju na treninzima. Moraćemo da vidimo ko će biti zdrav, kao i ko će nam biti "bonus". Nažalost, Nemanja Jović je povređen i na njega nećemo moći da računamo u prvom, a možda ni u drugom kolu. Ipak, mlađi su se odlično pokazali u Sloveniji i određenom minutažom će biti nagrađeni za to - jasan je Stolica.

 

Andrade se uklopio

Tandem koji će biti zadužen za kreiranje akcija činiće iskusni Bibars Natho i novajlija Patrik Andrade.


- Natho i Andrade su idealni za stil igre koji forsiramo. Treba biti mudar i iskoristiti ih na dobar način u pravom trenutku. Ipak, ne mogu da iznesu sav teret i veliki broj utakmica cele sezone. Velika je šteta što Danilo Pantić još ne može da igra. Moramo da imamo kvalitetnu rotaciju na svakoj poziciji, trebaju nam alternative za njih - jasan je Stolica.


On dodaje da nije zabrinut što su oba poraza na pripremema, od Kluža i Fenerbahčea, došla posle grešaka golmana Aleksandra Popovića i Nemanje Stevanovića.

- Ne plaši me to, jer ako kiksevi moraju da se dese, onda bolje da to bude na prijateljskim mečevima. Podelili smo odgovornost za primljene golove i iz njih smo izvukli pouke. Insistiramo na igri iz odbrane, zahtevamo od defanzivaca da počinju akcije, zato će uvek imati podršku stručnog štaba. Tehničke greške su sastavni deo fudbala, ali isto tako moramo da shvatimo i kada treba skloniti loptu iz opasne zone. Kroz ovakve stvari moramo svi zajedno da prođemo. Ostaje žal što je protiv Fenera baš to presudilo, nedostajalo nam je i malo sreće. Dobro smo parirali rivalu koji ima deset puta veći budžet od nas, kroz ovakve duele ekipa raste i zato moram da budem zadovoljan.

 

Mladi stručnjak smatra i da je pozitivno to što će crno-beli odigrati nekoliko prvenstvenih utakmica, pre početka kvalifikacija za Ligu Evrope?

Foto: partizan.rs

 


- Prethodnih godina smo već na startu imali miks prvenstvenih i evropskih mečeva. To je i najkompleksniji deo sezone, pogotovo za nas u Srbiji. Partizanu predstoje tri teška gostovanja pred obaveze u Evropi, ali možda je i bolje da to odradimo odmah u uvodnom delu - zaključuje Stolica.



PRELAZNI ROK PARTIZANA
DOŠLI: Zlatan Šehović (Makabi Netanja), Aleksandar Filipović (BATE Borisov), Patrik Andrade (Karabag) i Svetozar Marković (Olimpijakos).
OTIŠLI: Marko Jevtović (Gacijantep), Nemanja Miletić (Omonija), Milan Smiljanić (Mornar), Bojan Ostojić (kraj karijere), Lazar Marković, Miloš Jojić, Ivan Obradović, Aleksandar Miljković, Rajko Brežančić, Lazar Pavlović

REZULTATI NA PRIPREMAMA
Partizan - Kluž 0:1
Partizan - Spartak T. 3:0
Partizan - Fenerbahče 0:3


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

Ilijev lopino kupi igrace ne kradite pare ,sad ste dobili brdo para kupi igrace kakve treba

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija