• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2022

15:27

Stolica respektuje Nišlije i poručuje: Kratak je put do uspeha, još brži do obaranja u blato!

Starsportphoto

Partizan

Stolica respektuje Nišlije i poručuje: Kratak je put do uspeha, još brži do obaranja u blato!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica izjavio je da "crno-beli" poštuju ekipu Radničkog, ali je istakao da će klub iz Humske ići sutra na pobedu u Nišu u 2. kolu Superlige Srbije

Partizan je u prvom kolu Superlige Srbije u gostima pobedio Javor 4:0, dok je Radnički u Beograd identičnim rezultatom poražen od Crvene zvezde.

- Radnički je ekipa prema kojoj imamo zdravu dozu respekta, već sledeće nedelje izlaze na evropsku scenu i želimo im sreću. Radnički je odigrao u prvom kolu mnogo bolje nego što je to pokazao rezultat. Jasno nam je da ćemo pred sobom imati ekipu koja ima zdrave i realne ambicije- rekao je Stolica na konferenciji za novinare.

Foto: Starsportphoto

 



On je istakao da će se Partizan truditi da od početka nametne svoj stil igre.

- Ne mogu da predvidim šta će se događati, ali trudićemo se da otvorimo utakmicu kvalitetno. Ali, kako bude odmicala utakmica odgovaraće i nama jer ćemo se prilagođavati na teren, hvataćemo svoj ritam, svaki minut koji zajedno provedemo na terenu je jako važan. Nije važno kako ćemo otvoriti utakmicu nego kako ćemo je zatvoriti- naveo je trener Partizana.

Stolica kaže da ne zna u kakvom je stanju teren u Nišu.

- Nismo sigurni u kakvom stanju je teren, koji neće odgovarati ni domaćinu, ni nama. Nadam se da će biti u boljem stanju nego prošle godine kada je Partizan gostovao u Nišu, kad je bio neprihvatljiv za fudbalsku utakmicu- dodao je trener Partizana.

Foto: Starsportphoto

 



On je iskazao veliko poštovanje prema treneru Radnuičkog Tomislavu Siviću.

- Sivić je jedan od naših cenjenijih trenera koji je dugi niz godina pokazivao kvalitet i kod nas i u inostranstvu. U prvom kolu u prvih 20, 25 minuta Radnički je više puta pogodio okvir gola, imao je ogroman broj stopostotnih šansi. Imaju brze i kvalitetne napadače. Mnogi njihovi igrači su prošli našu školu, imaju mlade reprezentativce sa velikim iskustvom igranja u Superligi i inostranstvu - dodao je trener "crno-belih".

On je rekao da ne zna da li će Ljubomir Fejsa i Fuseni Dijabate igrati protiv Radničkog. Trener Partizana je pozvao navijače "crno-belih" da podrže klub iz Humske.

- Pobeda je važna za sve. Navijači će znati da prepoznaju koliko je važno da budu uz nas. A jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza. Uz njihovu podršku možemo i moramo da dođemo do pobede - zaključio je Stolica.

Kad su u pitanju bonus igrači, u Humskoj su prezadovoljni činjenicom da su Mihajlo Petković i Samed Baždar pogađali protiv Javora, da bi Kristijan Belić proširio opus dolaskom iz Čukaričkog početkom sedmice.

- U ovom poslu se svake nedelje prosuđuje da li ste dobri ili kvalitetni. Tako je i sa bonusima. Ovde je kratak put do uspeha i još brži da ih neko obori u blato. To nećemo dozvoliti. Moraju da budu sa obe noge na zemlji. Moraju još mnogo da rade da bi zasluživali minutažu. Pravilo bonusa je takvo da primorava, a to nije dobro. Ko zaslužuje treba da igra. Sa mladima treba imati puno strpljenja i razumevanja. Odigraju velike utakmice, pa ih onda nema. Proces sazrevanja je takav. Putanja mora da ima uspone i padove. Trudićemo se da svi dobiju šansu, ko će biti u Nišu, to ćete videti tek na utakmici. Deca su pokazala da zaslužuju i srećni smo zbog toga.


Utakmica između Radničkog i Partizana biće odigrana sutra od 20 sati u Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija