• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.B.

18.07.2022

14:10

ZVEZDINE "LEGENDE" PRETE PARTIZANU NA PUTU KA LIGI EVROPE! AEK je NEZGODAN i pravljen da bude ŠAMPION!

Starsportphoto

Partizan

ZVEZDINE "LEGENDE" PRETE PARTIZANU NA PUTU KA LIGI EVROPE! AEK je NEZGODAN i pravljen da bude ŠAMPION!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv poraženog iz dvomeča AEK Larnake i Midtjilanda

Nažalost, izabranici Ilije Stolice nisu imali mnogo prostora da budu miljenici sreće na žrebu, ali je utisak da su izvukli za nijansu slabiji dvomeč. Naime, crno-beli će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv poraženog iz duela Midtjilanda i AEK Larnake koji se nalaze u kvalifikacijama za Ligu šampiona.  

AEK Larnaka

Očekivali su u Larnaki šampionsku titulu ove sezone, ali je Apolon uspeo da prvi prođe kroz "cilj" na Kipru. Zbog toga, uprava AEK-a maksimalno ozbilno je shvatila narednu sezonu i rešila da formira tim kadar da izbori Evropu, ali i povrati šampionski pehar u svoje vitrine. 

Sve je počelo angažovanjem novog trenera, a na klupi AEK-a ove sezone će biti Španac Hose Luis Oltra. Perspektivni stručnjak je po prvi put napustio granice svoje zemlje gde je sa dosta uspeha radio u Rasingu, Tenerifama, Kordobi, Majorki, Deportivo La Korunju, Leventeu, Almeriji i Granadi. Oltra je sa sobom doveo i kopletan sturčni štab te je pravo pitanje kako će AEK izgledati iduće takmičarske godine. 

Foto: Starsportphoto©

Ivan Tričkovski kapiten AEK-a, a nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde

Kada je reč o transferima čak sedam fudbalera napustilo je Larnaku tokom leta. Sa druge strane, Oltra je uspeo da dovede dva kapitalna pojačanja iz Španiije. Iz tabora Osasune stigao je Ojer Sanhurho, a iz Malage talentovani desni bek Ismael Kasas. Pore toga, golman Kenan Pirić, napadač Rafa Lopez i krilo Bruno Gama takođe su pojačali AEK u prethodnih nekoliko nedelja. 

Kipranima će meč protiv Mitjilanda biti prvi zvanični ove sezone, a tokom leta su odigrali i tri prijateljske utakmice. Na svakoj su primili po dva gola, na dve igrali nerešeno, dok su prvu protiv bečkog Rapida dobili sa 3:2. Upravo to bi mogao da bude pokazatelj da će Oltra sa AEK-om forsirati ofanzivan stil fudbala što bi crno-belima, u slučaju da igraju protiv tima iz Larnake, trebalo da odgovara. 

Foto: Starsportphoto

U sastavu AEK-a nalazi se i nekoliko igrača dobro poznatih srpskoj javnosti. Pre svega, komandant odbrane je bivši reprezentativac Srbije Nenad Tomovića, a kapiten tima je nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde Ivan Tričkovski. Upravo od njih, javnost na Kipru najviše očekuje u sezoni pred nama iako su obojica u "poznim" igračkim godinama. 

Upravo je Ivan Tričkovski bio najbolji strelac tima prethodne sezone sa 15 pogodaka. Ipak, čini se da je glavna snaga tima i pravi motor AEK-a portugalski vezista Gus Ledes koji je i najskuplji fudbaler u kiparskom timu i on vredi 700.000 evra, koliko i Adam Đursko i Omri Altman. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija