• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

13:50

U UKRAJINI VLADA HAOS, CRNO-BELI OVO MORAJU DA ISKORISTE! Heroj DOVBIK preti PARTIZANU!

Tanjug/AP

Partizan

U UKRAJINI VLADA HAOS, CRNO-BELI OVO MORAJU DA ISKORISTE! Heroj DOVBIK preti PARTIZANU!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana će u potencijalnom plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati sa Dnjeprom-1 iz Ukrajine

Nezvanični naslednik slavnog Dnjepra, Dnjepar - 1 biće rival Partizanu u potencijalnom plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ako Partizan izbaci AEK sa Kipra, dolazi ukrajinska ekipa Dnjepra. Mečevi plej-ofa Lige Evrope i Lige Konferencija na programu su 18. i 25. avgusta, dok je 26. žreb za grupnu fazu svih UEFA takmičenja

Ukrajinski klub prethodnu sezonu završio je kao treći na tabeli što im je omogućilo izlazak u Evropu po prvi put u petogodišnjoj istoriji. 

Potencijani rival crno-belih nije zvanični naslednik Dnjepra koji je 2015. godine igrao finale Lige Evrope, a odmah nakon toga proglasio bankrot i nestao. Ipak, klub formiran 2017. preuzeo je stadion, klupske prostorije i akademiju ukrajinskog velikana. Novoformirana ekipa startovala je iz najnižeg ranga, a od 2019. su članovi elite u Ukrajini. 

Partizan je u prošlosti već igrao sa klubom iz Dnjepropetrovska 2005. godine kada su u šesnaestini finala tadašnje Lige UEFA kupa bili bolji u dvomeču. Posle beogradskih 2:2, crno-beli su u Ukrajini slavili golom Miroslava Radovića i prošlo dalje. 

Nažalost, situacija u Ukrajini značajno je pokvarila situaciju u Dnjepru-1, a klub je tokom leta ostao i bez prvog trenera Igora Jovićevića. Hrvatski straget odlučio se da prihvati ponudu Šahtjora, a na njegovo mesto stigao je Oleksandr Kučev bez previše iskustva. 

Foto: Tanjug/AP

Dnjepar-1 je tokom leta iskoristio činjenicu da je Metalist ugašen, a iz Harkova je u kratkom roku stilo pet pojačanja. Ipak, pitanje je u kakvom će stanju biti ukrajinska ekipa zbog celokupne situacije u njihovoj zemlji. Poznato je da se tamošnje prvenstvo ne igra, te da su ukrajinski klubovi domaćini u Poljskoj. Upravo tamo bi se, verovatno, igrao i duel sa Partizanom. 

Ekipa za Djepar Arene po "Transfermarktu" vredi 16.800.000 evra, a najskuplji pojedinac Artem Dovbik procenjen na pet miliona evra. Reprezentativac Ukrajine je i najveća opasnost po gol rivala, a prethodnu sezonu završio je sa 14 golova i četiri asistencije. Dovbik je postao slavan nakon gola Švedskoj na Evropskom prvenstvu prethodne godine u samom finišu meča kada ja Ukrajina uspela da izbori prlolaz dalje. 

Billo kako bilo, Partizan će u slučaju da eliminiše AEK iz Larnake biti ogroman favorit protiv Djepra. Situacija u Ukrajini je svima jasna, teško da će Dnjepar - 1  biti raspoložen za fudbal, pitanje je u kakvoj su formi i jasno je da crno-beli nemaju izgovora pred eventualni dvomeč sa ukrajinski predstavnikom. 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija