• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.08.2022

08:43

FUDBALERI PARTIZANA NA KIPRU STARTUJU NA EVROSCENI! Sad da pokažemo pravo lice!

Starsportphoto

Partizan

FUDBALERI PARTIZANA NA KIPRU STARTUJU NA EVROSCENI! Sad da pokažemo pravo lice!

Podeli vest

Crno-beli u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuju AEK Larnaki (18.00, RTS 1) * Iskusni asovi Bibars Natho i Ljubomir Fejsa uvereni u pobedu

Najbolji smo kad je najteže, zato ćemo u Larnaki pokazati svoje pravo lice, poručuju Bibars Natho (34) i Ljubomir Fejsa (33)! Najiskusniji fudbaleri Partizana tvrde da je ekipa spremna, motivisana i da će učiniti sve da večeras slave protiv AEK-a u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (18.00, RTS 1)!

Očajne partije i kiksevi u Superligi, gde je u prva četiri kola osvojeno samo pet bodova, podigli su pritisak u Humskoj na maksimum. Trener Ilija Stolica ponovo je 'preživeo' na klupi, pa njegovi izabranici sad na rajskom ostrvu imaju priliku da poprave bled utisak i makar malo smire tenziju oko kluba.

Teški uslovi za igru

Natho je uveren da samo jedan trijumf može da okrene situaciju u korist "parnog valjka".

- Počeli smo sezonu ispod očekivanja. Težak je trenutak, ali baš u takvim momentima se vidi ko je spreman da igra za Partizan. Moramo to da pokažemo. Ovo je veliki klub i nosi pritisak s kojim moramo da se izborimo. Verujem da od ovog meča kreće mnogo bolji period za nas - kaže Izraelac.

Slično razmišlja i Ljubomir Fejsa, koji se posle odlaska kapitena Saše Zdjelara u CSKA vratio u startnu postavu crno-belih.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

 



- Svesni smo da će na Kipru biti neugodno. Pružićemo maksimum kako bismo u Beograd doneli što bolji rezultat. Gledali smo AEK, znamo šta nas čeka, ali mnogo je važnije da mi odigramo kako zaista možemo. Uvek smo bili najbolji kad je teško, nadam se da će i sad tako biti - jasan je bivši as Olimpijakosa i Benfike.

Navijači Partizana još čekaju na Rikardov gol iz igre u novoj sezoni, a nadaju se da bi mogao da proradi baš protiv AEK-a.

- Biće teško vreme za igru, visoka je temperatura i velika vlažnost u Larnaki. Moramo tome da se prilagodimo. Situacija nije laka, ali spremni smo da se borimo, gledamo samo napred. Imamo ogromnu želju da promenimo sve u našu korist. Znamo koliko je važna ova utakmica i učinićemo sve da dođemo do pobede - poručuje Rikardo.

Tomović: Crno-beli su blagi favorit

 

Srpski fudbaler Nenad Tomović (34) biće jedan od aduta AEK-a u dvomeču protiv crno-belih. Iskusni defanzivac, koji je od 2006. do 2009. nosio dres Crvene zvezde, ulogu favorita prepušta Beograđanima.
- Morali smo brzo da se oporavimo od nesrećne eliminacije od Midtjilanda na penale. Potrudili smo se da se saberemo i pripremimo za okršaj sa Partizanom. Očekujem tešku i neizvesnu borbu. Znam da crno-beli imaju problema, da su loše počeli prvenstvo, ali su i dalje blagi favoriti. Mi ćemo se potruditi da pred našim navijačima ostvarimo povoljan rezultat kako bismo se mirnije spremali za revanš u Humskoj. Cilj nam je da uđemo u grupnu fazu - kaže Tomović za Informer.

Ulog je ogroman

Optimizam širi i univerzalac srpskog viceprvaka Aleksandar Lutovac (25).

- Prošle sezone smo dva puta igrali sa Anortozisom i prekinuli seriju loših rezultata protiv Kiprana. Međutim, sad je sve drugačije. AEK je jači rival, dok je naš tim nov, kao i stručni štab. Duel će biti zahtevan, ali to nam je šansa da se izvučemo iz krize. Ogroman je ulog. Cilj nam je da prođemo u narednu rundu i alibi ne sme da postoji. Treba nam podrška, malo vremena i strpljenja da se kockice slože, a najviše od svega potrebne su nam pobede. Verujem da će prva u nizu biti već u Larnaki - zaključuje Lutovac.

Pavlović: Šanse su na našoj strani

Poslednje pojačanje crno-belih Andrija Pavlović (28) odlično poznaje kiparske timove jer je u jednom periodu karijere nosio dres APOEL-a.

- U ovom periodu godine tamo je baš neugodno igrati zato što su uslovi zaista teški. AEK je kvalitetna ekipa, sa velikim brojem stranaca i sistemom koji daje rezultate u nekoliko poslednjih godina. Ipak, verujem da su šanse na našoj strani i da ćemo to pokazati na terenu. Siguran sam da možemo da se plasiramo u Ligu Evrope - naglašava Pavlović.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija