• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2022

20:02

(OCENE) NOVA BRUKA PARTIZANA! Pojačanja OČAJNA, Dijabate RAZOČARAO! Gde je nestao RIKARDO!?

FK Partizan

Partizan

(OCENE) NOVA BRUKA PARTIZANA! Pojačanja OČAJNA, Dijabate RAZOČARAO! Gde je nestao RIKARDO!?

Podeli vest

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evopre

Meč sezone, a onda novi poraz... Partizan je na Kipru morao da pobedi, Ilija Stolica je na teren poslao sve najbolje što ima u svom sastavu, ali ni to nije bilo dovoljno da crno-beli sa pozitivnim rezultatom završe meč sa AEK-om. Domaćin je posle velikog preokreta slavio sa 2:1 i čini se da su dani srpskog trenera u Humskoj odbrojani nakon užasnog starta sezone u Superligi Srbije. 

Partizan je igrao 20 minuta na Kipru, uspeo da povede, a onda su crno-beli nestali sa terena. AEK se pitao za sve, igrali su domaći sa ogromnim samopouzdanjem i nagrada je stigla u finišu prvog dela kada su izjednačili, a onda i u 70. minutu kada je Hrvoje Milićević doneo pobedu kiparskom vicešampionu... 

Nakon svega viđenog, jasno je da Partizan pod hitno nešto mora da menja! 

Ocene: 

Nemanja Stevanović 6 - Ruku na srce, golman Partizana kod pogodaka domaćina nije mogao ništa. Ipak, utisak je da Stevanoviću nedostaje samopouzdanja, a to se moglo primetiti sredinom prvog poluvremena kada je umalo primio gol sa tridesetak metara iz nemoguće pozicije. 

Aleksandar Filipović 5,5 - Još jedno "kapitalno pojačanje" koje nije spremno za takmičarski fudbal. Desni bek Partizana se mučio već u prvom poluvremenu sa fizičkom spremom, a u drugom se moglo videti kako govori "Ne mogu više"... 

Igor Vujačić 5,5 - Kada ekipa primi dva gola iz prekida, a oba "iz vazduha" jasno je da štoperski tandem nije uradio posao kako treba. Možda "manja krivica" ide na dušu Vujačiću, ali je i on bleda senka igrača iz prošle sezone. 

Foto: FK Partizan

Siniša Saničanin 5 - Dobio je prednost na Kipru u odnosu na Svetozara Markovića, a utakmica protiv AEK-a pretvorila se u još jednu košmarnu noć za reprezentativca Bosne i Hercegovine. Saničanin je u Novom Pazaru dobio crveni karton i skrivio penal, a večeras je malo falilo da ponovo bude poguban za crno-bele. Štoper Partizana konstantno je kasnio na loptu, utisak je da je izgubio i na samopouzdanju i rutini. 

Slobodan Urošević 6,5 - Nije Slobodan Urošević od Saše Zdjelara dobio samo kapitensku traku, već je nasledio i navike novog fudbalera CSKA. Snažni bek je izderao đonove na Kipru, pretrčao verovatno i najviše u oba tima, ali slaba će to biti uteha novom lideru Partizana nakon užasnog rezultata protiv AEK-a. 

Ljubomir Fejsa 6 - Nakon pola godine bez fudbala Fejsa je "sastavio" dve utakmice u dresu Partizana. Jasno, teško da neko od njega može da očekuje čuda nakon duge pauze, ali je iskusni vezista odradio lavovski posao. 

Patrik Andrade 6 - Na momente je kreativni vezista delovao kao jedini raspoložen za igru. U prvom poluvremenu pokušavao je da menja stranu, tempo i pristup igri, ali se u nastavku "utopio" u sivilo crno-belih.  

Bibras Natho 5,5 - Ništa Partizanu ne ide, a Bibras Natho se sve teže bori za nervozom. Posebno teško mu pada kada bude zamenjen sredinom prvog poluvremena, a tako je bilo i večeras na Kipru. Čim je Izraelac napustio teren crno-beli su izgubili na kreativnosti. 

Foto: FK Partizan

Kvinsi Menig 6,5 - Postigao je Kvinsi Menig gol na Kipru i bio najpotentniji član ofanzivnog dela tima. Tražio je Holanđanin dubinu, rupe između linija AEK-a, ali je često falio završi pas za brzonogo krilo. 

Fuseni Dijabate 5 - Najavljen je Fuseni Dijabate kao "igrač od 30 sekundi" sposoban da u momentu promeni tok utakmice, ali... Možda nije pametno suditi posle tri utakmice, ipak utisak je potpuno drugačiji. Ofanzivac iz Malija gotovo ništa nije pokazao protiv TSC-a, Novog Pazara, a večeras je na Kipru dobio 80 minuta - ni to nije bilo dovoljno za konkretan učinak. 

Rikardo Gomeš 5,5 - Istina, Rikardo Gomeš nije prošao kompletne pripreme, mučile su ga povrede tokom leta, ali napadač sa Zelenortskih ostrva deluje neprepoznatljivo na startu sezone. Ne samo da ima samo jedan gol na svom kontu. Danas je pola ocene više dobio zbog asistencije Kvinsiju Menigu, zatresao je i prečku, ipak, lopta ga ove sezone nikako ne služi.  

Izmene: 

Marko Živković bez ocene - Iako je na terenu proveo gotovo pola sata nije bek Partizana imao mnogo toga da pokaže. 

Samed Baždar bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Aleksandar Lutovac bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Nikola Terzić bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Kristijan Belić bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. Partiju ukrasio "sjajnim uklizavanjem" u finišu meča zbog kog je dobio žuti karton...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija