• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Slobodan Stošić

05.08.2022

14:10

RASPAD SISTEMA, UPALJEN ALARM U HUMSKOJ! Legendarni as OGORČEN, podržao igrače! Mnogo toga ne FUNKCIONIŠE! (VIDEO)

printscreen

Partizan

RASPAD SISTEMA, UPALJEN ALARM U HUMSKOJ! Legendarni as OGORČEN, podržao igrače! Mnogo toga ne FUNKCIONIŠE! (VIDEO)

Podeli vest

Grobari se i rado sećaju čuvene rečenice "Ajmo Milivojeeee, goool Partizan je u Ligi šampiona"... kada je legendarni defanzivac crno-belih doneo istorijski plasman u Ligu šampiona klubu iz Humske. Sada nije krio razočaranje zbog očajnih partija na startu sezone, pa je za naš portal izneo svoje utiske o rezultatskoj agoniji svog bivšeg tima

Proslavljeni as Partizana sada pomno prati sva dešavanja u klubu koji mu je doneo ulazak među besmrtnike crno-bele porodice, a kao i grobarima, svaki neuspeh mu teško pada.

Očekivao je Novopazovčanin da će se četa Ilije Stolice vratiti uzdignutih ruku iz Larnake, naročito posle vodećeg gola Kvinsija Meniga, međutim...

BOLJE NEGO RANIJE, ALI BEZ POMAKA

Parni valjak je ponovio oscilacije iz prethodnih utakmica i dozvolio Kipranima da steknu značajan kapital.

- Za razliku od prethodnih utakmica, prvih pola sata igre je delovalo jako dobro. Kasnije je usledio totalni pad koncentracije, koji je doveo do toga da primimo dva gola i izgubimo utakmicu - rekao je Milivoje Ćirković za "Informer".

 

Strelac istorijskog gola sa "bele tačke" u pobedi na penale protiv Njukasla, koji je Partizanu doneo dugo željeni plasman u fudbalsku elitu 27. avgusta 2003. godine, ne gubi optimizam pred revanš u Humskoj.

Kako će biti u Beogradu, pa videćemo. Mnogo toga diglo se ovih dana, oko kluba, uprave, svega, bilo je loših stvari, ali treba pustiti da se odigra naredna utakmica i revanš. Važno je da igrači ne obraćaju pažnju na ono što se dešava van terena, da budu maksimalno fokusirani na teren i ono šta se od njih očekuje. U tom slučaju, ni rezultat neće da izostane.

IMAMO ŠANSE ZA PROLAZ

Ćirković smatra da Parni valjak nije bez šansi da ode na megdan ukrajinskom Dnjipru?

- Biće teško, negativan je rezultat. Prema novim pravilima gol u gostima nema značaj, zato Partizan mora da dobije dva razlike, što je teži put do cilja. Ipak, mnogo toga je negativno, treba smiriti tenzije unutar kluba, dati podršku stručnom štabu i igračima da dobiju utakmicu i eliminišu AEK Larnaku, a posle sesti i videti šta i kako dalje.

Foto: Starsportphoto©

Milivoje Ćirković

Uzroci o slabim rezultatima su, prema mišljenju Milivoja, nastali još na pripremama:

- Najveći teret je pao na igrače, trenera i stručni štab. Nenormalno je da Stolica ode na pripreme i tamo nema na prvoj utakmici štopera, pa mu na tom mestu igra mu vezni igrač. Na pripremama ima 15-16 igrača koji ozbiljno konkurišu, a većina igra svih 90 minuta. Ne treba sve svaliti na njega i igrače. Suština je selekcija i određeni deo nesuglasica, oko predsednika, sportskog direktora... Sve je to dovelo do toga da ekipa ispašta i pruža onoliko koliko može u tom trenutku.

POJAČANJA PODBACILA

Nije preterano slavni as impresioniran učinkom Partizanovih pojačanja:

- Došli su igrači koji su "kao" pojačanja, zasad nisam nešto video da su novo u odnosu na prošlu sezonu.

RIKARDO ĆE PRORADITI

Isto misli i za najboljeg strelca prethodnog ciklusa Rikarda Gomeša, koji u prethodnih pet utakmica nije postigao gol!

- Naravno da je upaljen alarm, znamo da je Rikardo svaki meč davao, oborio je klupski rekord u Humskoj, ove sezone ne postiže golove. Prošla je peta utakmica i on ulazi u određenu strepnju, sa pitanjem "šta će biti u sledećoj"? U četvrtak nije imao sreću, pogodio je prečku, ali je asistirao kod gola Meniga. Očekujem, ipak, da će Gomeš proraditi i nastaviti seriju iz prethodnog prvenstva, bez golova nema ni rezultata.

Foto: Starsportphoto©

 

Najveći problem crno-belih je trenutno odbrana...

- Dosta smo golova i primili, nije samo problem dal će Rikardo ili neko drugi dati. Primiti pet golova u isto toliko mečeva je nedopustivo. Koncentracija je najveći problem, videlo se i na Kipru. Tako smo i kapitulirali, pogotovo posle prekida koji su u današnje vreme, u savremenom fudbalu najvažnija stavka. Mnogo stojimo daleko od igrača, ovaj koji postiže gol nema čuvara na dva metra, ima detalja iz meča sa AEK-om koji su bili dobri i loši. Da bismo smanjili tenziju u ovih pet dana, potrebno je pustiti momke da istreniraju i probaju da pobede, odnosno, prođu Kiprane - kaže Milivoje za naš portal.

ZVEZDA (NI)JE NEDOSTIŽNA

Sa druge strane, večiti rival sa Marakane ne greši. Crvena zvezda je već posle četiri kola u Superligi otišla na sedam bodova, dok je na evropskoj sceni Pjunik ispratila sa pet lopti u mreži.

- Tačno je da su sedam bodova prevelika prednost, ali ima još 26 utakmica. Glupo je reći da je sve gotovo, međutim, u našem prvenstvu je mnogo. Predstoje dva derbija, Zvezda je u boljem položaju, dala je 17 primila jedan gol, biće jako teško, ne treba se predavati. Imamo derbi krajem avgusta, u kome bi mogla situacija da se promeni.

OSTAVKA STOLICE NIJE REŠENJE

Ljubimac Grobara smatra da ostavka Ilije Stolice nije rešenje agonije, u kojoj se našao klub:

- Nisam na toj poziciji da pričam, zavisiće od Stolice i utakmica u četvrtak. Ako ne prođe verovatno će se i on sam povući, vidi i on da nešto ne štima... A ko će da budu posle njega, ne znam ko bi to i odlučio kad nemamo ni sportskog direktora. Teško mi pada cela situacija koja vlada, želeo bih da se smanji tenzija vezana za igrače - istakao je Milivoje Ćirković u razgovoru za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NASTAVLJA SE SUPERLIGA! Večiti rivali pauziraju!
Fudbal

NASTAVLJA SE SUPERLIGA! Večiti rivali pauziraju!

Fudbaleri Voždovca i Radničkog iz Kragujevca otvoriće večeras u 19 sati u Beogradu peto kolo Superlige Srbije u kom zbog obaveza u evrokupovima neće biti najvećih srpskih klubova Crvene zvezde i Partizana

05.08.2022

10:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija