• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.08.2022

08:15

KAPITEN PARTIZANA NAJAVLJUJE POBEDU I PROLAZ DALJE: AEK će pasti u Humskoj!

FK Partizan

Partizan

KAPITEN PARTIZANA NAJAVLJUJE POBEDU I PROLAZ DALJE: AEK će pasti u Humskoj!

Podeli vest

Slobodan Urošević uveren da će crno-beli sutra srušiti AEK iz Larnake u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (21.00) * Izaći ćemo iz svega još jači, tvrdi levi bek 'parnog valjka'

Izaći ćemo iz ove krize još jači, a već protiv Kiprana pokazaćemo da ovaj tim ima čvrst karakter, poručuje Slobodan Urošević (28)! Kapiten Partizana uveren je u pobedu nad AEK-om i prolaz dalje, iako će crno-beli u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (21.00) morati da nadoknade poraz od 2:1 iz prvog meča.

Dobra atmosfera

Iskusni defanzivac se nada da će ekipa imati veliku podršku sa tribina na evropskoj premijeri u Humskoj. Sezona nije dobro počela za izabranike Ilije Stolice, pošto su dosad ostvarili samo jednu pobedu u domaćem prvenstvu, uz dva remija i poraza, posle čega je usledio i neuspeh u Larnaki.

Levi bek "parnog valjka" tvrdi da, i pored slabih rezultata, svi igrači veruju u preokret.

- Uprkos problemima i lošem startu, držimo se zajedno, a atmosfera u timu je dobra. Svesni smo da iz svega ovoga možemo da izađemo jači kao kolektiv. Siguran sam da ćemo snažan karakter pokazati već protiv Kiprana. Naš cilj je da prođemo u narednu rundu i nadam se da će nam i navijači pomoći u tome. Trebaće nam pesma i podrška, "grobari" su oduvek bili naš 12. igrač - kaže Urošević.

Foto: FK Partizan

 



On dodaje da ovo nije prvi put da crno-beli čekaju revanš sa minusom od jednog gola. Bilo je primera iz prošlosti kada su uspevali u Humskoj da okrenu rezultat u svoju korist.

Petković: Evropa je ogromno iskustvo


Talentovani ofanzivni vezista crno-belih Mihajlo Petković (18) još čeka na evropski debi. On veruje u trijumf protiv Kiprana i veruje da će publika imati veliku ulogu u tome.
- Potrebna nam je podrška navijača, pogotovo u ovako važnoj utakmici. Nadam se da će "grobari" doći u što većem broju na stadion i dati nam vetar u leđa da prođemo dalje. Igranje u Evropi mnogo znači i nama mlađima, jer stičemo neophodno iskustvo. Mečevi na međunarodnoj sceni su druga dimenzija u odnosu na domaće prvenstvo - smatra Petković.


- Potreban nam je samo jedan pogodak da vratimo egal. Umeli smo i ranije da se izvučemo iz još težih situacija, tako da ništa nije nemoguće, naprotiv. Svi dobro pamtimo one duele sa Sočijem i Santa Klarom prošle sezone, kada smo se vraćali "iz mrtvih". Sve je sada na nama, moramo da odigramo na pravom nivou - jasan je Urošević.

Čeka ih Dnjepar

Ukoliko Partizan uspe da eliminiše Kiprane, u plej-ofu će ići na ukrajinski Dnjepar.

- Primarni zadatak je da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Naravno, tu je i rezervna opcija u vidu Lige konferencija, ali o tome sad ne razmišljamo puno. Za klub je izuzetno značajno da igra na međunarodnoj sceni, sa rezultatske i finansijske strane - zaključuje Urošević.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zvezdas

pre 1 godinu

Vjerivatno ce osvojiti i prvenstvo i kup uefa toliko su jaki.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija