• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2022

10:22

STOLICA KAO DEJO SAVIĆEVIĆ! OVO je zajedničko legendi Zvezde i treneru Partizana...

Insider/reuter

Partizan

STOLICA KAO DEJO SAVIĆEVIĆ! OVO je zajedničko legendi Zvezde i treneru Partizana...

Podeli vest

Izvesno sada već bivši trener fudbalera Partizana Ilija Stolica nedolaskom na konferenciju za medije posle eliminacije od AEL-a u Ligi Evrope upisao se na listu onih koji su bez "pozdrava" i objašnjenja napustili posao

Crno-beli će opstanak u Evropi tražiti protiv Hamruna sa Malte u dvomeču plej-ofa Lige konferencija (18. avgusta u Humskoj i 25. avgusta na Malti), a iza Stolice su ostali minus od sedam bodova u odnosu na lidera Crvenu zvezdu u Superligi, 450 minuta fudbala bez pobede i jedan jedini trijumf pre više od mesec dana na startu šampionata protiv Javora (4:0).

Međutim, bivši trener Partizana Ilija Stolica nije prvi, a verovatno ni poslednji koji je na neobičan način napustio funkciju.

Foto: Starsportphoto

 



Juna 2003. godine fudbalska reprzentacija Srbije i Crne Gore poražena je od Azerbejdžana u Bakuu sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a tadašnji selektor Dejan Savićević napustio je teren posle drugog gola domaćina i pre kraja meča, a medijima je ispred svlačionice rekao:

- Sve je gotovo, podnosim ostavku.

Foto: Starsportphoto

 



Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore tada je bio Dragan Stojković Piksi, aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Četiri godine kasnije, Piksija je sačekala slična situacija, ovoga puta kao predsednika Crvene zvezde.

Tadašnji trener crveno-belih Duško Bajević napustio je teren u 72. minutu meča u kom je Crvena zvezda poražena od Vojvodine sa 3:0.

S tribina Marakane začulo se:

- Bajeviću, odlazi-  a iskusni strateg je to doslovno i učinio.

- Uradio sam ono što su navijači tražili od mene, a tražili su da odem. Ispunio sam njihovu želju. Smatram da navijače treba poštovati, uvek sam se tako ponašao- izjavio je tada Bajević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija