• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2022

19:06

PETRIĆ PRED KOLUBARU! Trener Partizana OBJASNIO šta je NAJTEŽE! O odlascima, derbiju, NJEGOVOM povratku...

Starsportphoto©

Partizan

PETRIĆ PRED KOLUBARU! Trener Partizana OBJASNIO šta je NAJTEŽE! O odlascima, derbiju, NJEGOVOM povratku...

Podeli vest

Fudbaleri Partizana gostuju Kolubari (nedelja, 18) u 10. kolu Superlige Srbije

Trener Partizana Gordan Petrić je uoči ovog meča na konferenciji za medije, najpre čestitao kadetima crno-belih, koji su prošle sedmice u Italiji osvojili prestižan turnir u konkurenciji jakih evropskih ekipa.

- Pre svega želim da čestitam mlađim kategorijama Partizana, koja je prošle nedelje osvojila jak turnir. Pokazali su da su u ovom godištu bolji od tih nekih klubova protiv kojih su igrali, ali je bitno da to shvate, da svakog dana napreduju i da jednog dana kada dođe ozbiljan fudbal da budu bolji od tih protivnika. Da napreduju i da u svakom segmentu igre, pogtovo u tehničkom budu mnogo bolji - rekao je Gordan Petrić.

Potom se osvrnuo na ono što čeka njegove izabranike u Lazarevcu:

- Ako vam budem rekao da je sutrašnja utakmica najteža po nas, jer su u derbiju pokazali šta i koliko mogu, u životu i u fudbalu najteže je ponavljati se i dokazivati se. Trener Švaba dobro vodi ekipu, utakmica će biti izuzetno teška za nas, ali sam siguran da su moji momci spremni, da su se odmorili i da nešto.

Prokomentarisao je trener Parnog valjka i na Večiti derbi, dok je učinak svog tima ocenio dobrim u uvodnih 25 minuta.

- Što se tiče cele utakmice, ja sam rekao na konferenciji za medije, da smo mi ušli malo u neku paniku prvih 20 minuta, ta panika su bili ti korneri, to nas je spustilo, prirodno smo se branili i to nas je malo vratilo nazad. Da nije bilo toga, ja mislim, i nadam se, da bismo mi svih 90  minuta odigrali na nivou na kom smo igrali posle prvih 25 minuta. Pokazali su da mogu, ali u životu kao i u sportu najteže je ponavljati se i to je recept kako bi Partizan trebalo da igra. Sutra će biti totalno drugačija utakmica, postavka Kolubare biće totalno drugačije u odnosu na Zvezdu. Mi moramo da skupljamo bodove.

Foto: Starsportphoto

Gordan Petrić

Šef struke Partizana smatra da uvek može i bolje.

- Sigurno je da može bolje, uvek može bolje. Ali ono što sam ja rekao sami igrači su bili u nekoj nervozi kada sam došao, ali generalno oni se polako opuštaju. Ove utakmice jake su signal da polako se vraćaju u neku normalu, ne mogu oni da zaborave da igraju fudbal, ali neka dešavanja u klubu i oko kluba to sputava igrača. Da li su se oporavili 100 posto, ja mislim da nisu. Generalno ide na bolje, sad kad dođe neka pauza biće više vremena za odmor, za rad, pa kad dođe ona prava pauza tu će morati, po mom mišljenju, da se malo zarotira, ali ja ne bih o tome sada pričao, već kad dođe vreme.

Od narednog gostovanja protiv Kolubare u Lazarevcu, Petrić očekuje nešto slično kao na prethodnoj superligaškoj utakmici koju su crno-beli odigrali na strani.

- Iskusna ekipa, kažem Švaba to dobro vodi, on je iskusan trener, očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu, samo neki drugi kvalitet koji u ovom trenutku Kolubara ima u odnosu na Kragujevac, moramo da budemo oprezni sa igrom bez lopte. Ali nas sigurno očekuje najteža utakmica otkad sam ja došao.

Većih promena u timu u odnosu na duel sa Crvenom zvezdom neće biti.

- Ja ne volim u principu da pravim neke velike promene od tuakmice do utkamice i rekao sam da su igrači profesionalci i da to što igraju četvrtak nedelja oni mogu da igraju u tom ritmu i treba da igraju u tom ritmu. Nemam ja šta da razmišljam, ako bude nekih problema tokom treninga.

Foto: Starsportphoto©

Danilo Pantić

Važno za tim Partizana jeste to što se Danilo Pantić vratio treninzima nakon duge pauze zbog povrede dobijene tokom zimskih priprema.

- Dača je poćeo sa trneinzkima prošle nedelje, zadnja 2-3 treninga je počeo sa duelima tokom treninga, u početku je to bilo da se igrači izmaknu, da ne idu u duel, a ja očekujem da posle pauze u spetembru Dača bude deo tima. Minutaža će zavisiti od njegove fizičke spreme i odobrenja medicinskog stafa. Ja ne forsiram igrača da se vrati, i pored toga što se vrati, sve dok ne bude zdrav, jer ne želim da se igram ni sa čijom karijerom, da se ne daj Bože povredi i ide na dugu pauzu. Dača je toliko puta pokazao da ima kvalitet i on je za mene kao novi igrač za klub, kao pojačanje.

Dobio je Petrić pitanje o odnosu sa Dejanom Đurđevićem, trenerom Kolubare, kao i o tome da li su međusobno igrali tenis, na šta je trener crno-belih dao zanimljiv odgovor.

- Nismo Švaba i ja igrali zajedno na Karaburmi, on je došao kasnije, nismo igrali padel, malo je drugačija igra, treba nekih drugih sposobnosti ne samo trčanje. Dobar je igrač u tenisu, ima neku pobedu, mada se ne sećam kad je pobedio poslednji put.

Kao i Danilo Pantić, i Andrija Pavlović se vratio treninzima.

- I on je počeo da trenira sa Fićom i sa Lutovcem, i njemu će trebati sigurno 2-3 nedelje i ja očekujem da će i on posle pauze u septembru biti u konkurenciji za tim.

Nikola Čumić je bio želja Partizana u letnjem prelaznom roku, ali je na kraju završio u Vojvodini.

- Postoje želje trenera, moja želja je bio on, ali on je bio želja i pre mog dolaska, dva kluba se nisu dogovorila, ne znam iz kog razloga, on bi nam sigurno pomogao, ali kada i ja imam želju tu ima finansija, dogovr između klubova, igrača. Njemui želim svu sreću u daljoj karijeri, bio bi nam pojačanje, nije došlo do toga, i to je to, idemo dalje.

Foto: Starsportphoto

Nikola Čumić je bio želja Partizana

Gužva u vrhu tabele je velika, Novi Pazar je pravi hit prvenstva, a tu su i Čukarički, TSC, Vojvodina. Drugo mesto ove godine donosi mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a takav broj Petrić

- To je dobro za srpski fudbal, ko priča da srpski fudbal nema kvalitet - greši. Dok ne dođe u naše kopačke da oseti to. Pazar kao grad može da napravi zanimljivu priču, zato što ima navijače, jedan klub u gradu koji vole fudbal. To će se kristaliti posle nove god, kada krene drugi deo sezone. Ja želim svima sreću, pa ko bude bolji pobedu nek slavi.

Bibars Natho je prethodne dve utakmice odigrao svih 90 minuta, a Petrić ne vidi razlog da se to ne dogodi i u nedelju.

- Zašto da ne. Igrači koji su u Partizanu trebalo bi da imaju taj kapacitet, ja nisam za tu priču da ne moze da se igra četvrtak-nedelja. Ovo za Partizan, kao i za veće klubove, to treba da bude rutina. To da li smo igrali dobro protiv Zvezde, to se zaboravlja. Nova utakmica u nedelju, dobija se, ide se dalje. Mi smo Partizan, ovde su dva kluba koja imaju mogućnost velikog izbora igrača i nema niko razloga da se pravda da li je utakmica dan za dan ili tri dana.

Prelazni rok u Evropi je okončan, ali u Srbiji još traje, mada ne deluje da trenera crno-belih to posebno zanima.

- Ja i nemam pojma dokle traje prelazni rok, idemo dan po dan. Ako u Partizan dođe kvalitetan igrač koji nešto može da promeni, dobrodošao je. Ali ne verujem da u ovom trenutku to može da se dogodi, sve dok ne dođe zimski prelazni rok. Posebno treba obratiti pažnju na igrače sa srpskim pasošem, a to je još teže, nego naći kvalitetnog stranca.

Govorio je i odlascima.

- Ako neko ima ponudu ja mu želim svu sreću, ali u tom trenutku treba klub da reaguje i da zameni tog igrača. 

Foto: Starsportphoto

Kristijan Belić

Kristijan Belić je bio prvi izbor Petrića za mesto bonus igrača u meču protiv Crvene zvezde, i deluje da je opravdao ukazano poverenje.

- Belić ima kvalitet kakav je i pokazao protiv Zvezde, i on ako se drži tog načina igre, biće među boljim igračima. Ali ako pokuša da uradi nešto više, ući će u komplikacije. Plastično da objasnim imate kuvar Risto ima dobre sastojke da napravi dobru čorbu i on to uradi. Sada je na nama da skuvamo tu čorbu, možda smo protiv Zvezde pogodili, možda je bila ukusna čorba. Ono što je Belić odradio je bilo skroz korektno, imate mlađih igrača koji donose nešto u igri. Ja gledam igrača na osnovu jedne ili dve stvari što odigra dobro, pa da nadograđujemo, da radi sve stvari dobro verovatno bi bio u nekom drugom evropskom klubu. Baždar je pokazao sportsku drskost na koga klub treba da računa. Igrači iz naše škole su pokazali u nekom uzrastu da su uzeli trofej protiv velikih ekipa i to sada treba održati dok ne postanu pravi igrači, ali opet se vrćaam na molbu svim školama da obrate pažnju na tehniku, jer je tehnika najbitniji deo igre - istakao je Petrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija