• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2022

17:00

BUM-BUM RIKARDO! Partizan PETARDIRAO Kolubaru! Crno-beli HET-TRIKOM Gomeša PROTUTNJALI kroz Lazarevac! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

BUM-BUM RIKARDO! Partizan PETARDIRAO Kolubaru! Crno-beli HET-TRIKOM Gomeša PROTUTNJALI kroz Lazarevac! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su u 10. kolu Superlige Srbije Kolubaru na gostovanju rezultatom 5:1 (4:1)

Fantastičan početak imao je meč u Lazarevcu, pošto su u razmaku od 120 sekundi viđena dva gola. Upravo je toliko vremena trebalo Rikardu Gomešu da iz drugog ozbiljnog napada zatrese mrežu domaćina za 1:0.

Već u narednom napadu mogao je Parni valjak da duplira prednost, ali je šut Uroševića posle kornera završio na stativi.

Kazna za promašaj, stigla je Petrićev tim u narednom napadu kada je Nemanja Milojević doneo izjednačenje zeleno-crnima. Na asistenciju Vukušića, sin bivšeg trenera Zvezde Vladana Milojevića je odlično odreagovao ispred Rikarda i poslao loptu iza Popovića.

A onda je usledio uragan Partizana, koji je od 18. do 38. minuta postigao tri gola, a dva su bila u režiji Rikarda koji je već na poluvremenu upisao het-trik.

Najpre je napadač sa Zelenortskih Ostrva "biciklicom" izbacio čuvara i pogodio za 2:1, da bi prednost povisio Natho, zahvaljujući nespretnoj intervenciji Bakića.

KOLUBARA - PARTIZAN 1:5 (1:4)

STADION: Kolubare. SUDIJA: Aleksandar Živković (Niš). ŽUTI KARTON: Belić (Partizan)

STRELCI: Milojević 8 - Rikardo 2, 18,38, Natho 32, Menig 51.

KOLUBARA (3-4-2-1): Stanivuković – Marjanović, Bakić, Kočović – Janković, Nikolić (47. Sadiković), Milojević, Petronijević (47. Ćorković) – Đokić (47. Ilić), Filipović (82. Vulin) – Vukušić (60. Kadrić). Klupa: Popović, Ćorković, Ilić, Kadrić, Lončar, Radovanović, Sadiković, Tumbas, Vasiljević, Velikić, Vulin. Trener: Dejan Đurđević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević (74. Šehović) – Traore, Belić (60. Fejsa) – Dijabate (68. Terzić), Natho (60. Andrade), Menig – Rikardo (60. Baždar). Klupa: Lukač, Andrade, Baždar, Fejsa, Ilić, Jović, Petković, Saničanin, Šehović, Terzić, Vlahović. Trener: Gordan Petrić.

Novi, treći gol, Gomeš je dao u samom finišu poluvremena, kada je nadskočio odbranu domaćina i udarcem glavom naterao Stanivukovića da četvrti put vadi loptu iz mreže za - 4:1.

U nastavku je Partizan odmah stigao do petog pogotka preko Kvinsija Meniga. Akciju je započeo Igor Vujačić, odigrao Gomešu, koji je maestralnom asistencijom uposlio Holanđanina, a ovaj prizemnim udarcem po zemlji povećao prednost kluba iz Humske na 5:1.

Do kraja meča se nije menjao rezultat, pa je Parni valjak upisao i treću uzastopnu pobedu na strani. Ostaje da još "probije led" u Humskoj, gde je trijumf misaona imenica.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice.

88. minut - Bliži se kraj meča u Lazarevcu, nema promena rezultata.

84. minut - Korner je bio za Kolubaru, ali bez problema je odbrana Partizana otklonila opasnost.

82. minut - Đurđević pravi novu promenu, izlazi Miloš Filipović, a ulazi najmlađi akter u domaćem timu Luka Vulin rođen 2003. godine.

77. minut - Posle kornera za Kolubaru, šutirao je Stefan Marjanović, neprecizno daleko od cilja.

74. minut - Kapitena Slobodana Uroševića je zamenio Zlatan Šehović, pa je Marko Živković preuzeo lidersku ulogu.

72. minut - Nema preteranih uzbuđenja na terenu, zadovoljan Partizan vođstvom i ne trudi se da ugrozi Stanivukovića.

68. minut - Još jedan promena u Partizanu. Dijabate je završio meč, na terenu je Nikola Terzić.

65. minut - Novi udarac ka Popoviću, golman Partizana je bio siguran i uhvatio loptu.

64. minut - Preti Kolubara posle dugo vremena, Vanja Ilić se odlučio na udarac nakon dodavanja Kadrića, ali je bio neprecizan.

60. minut - Petrić pravi trostruku izmenu: Baždar, Andrade i Fejsa će na teren, izlaze Belić, Natho i Rikardo Gomeš. Kod Kolubare, umesto Vukušića ušao je Kadrić.

Foto: Starsportphoto

 

59. minut - Natho je uposlio Rikarda, Gomeš nesebično odigrao Dijabateu, ali je Francuz petljao i propustio da golom kruniše odličnu akciju.

56. minut - Klub iz Humske konstantno drži loptu u nogama i kontroliše situaciju na terenu, igrači Kolubare deluju nemoćno pred raspoloženim gostima.

51. minut - GOOOOOOOL!!!! Partizan stiže do PETARDE - 5:1! Kvinsi Menig je strelac, odigrao je sjajan dupli pas sa Rikardom i preciznim šutem po zemlji postigao peti gol za crno-bele!!! Akciju je započeo Vujačić, dodao Gomešu, a krunisao je Menig prvim golom na utakmici!

50. minut - Lazarevčani prvi pokušavaju u nastavku, udarac Vukušića iz velike daljine, završio je jako neprecizno i daleko od Popovića.

47. minut - Trostruka izmena u Kolubari. Na terenu je Ivan Ćorković umesto Petronijevića, Damir Sadiković menja Nemanju Nikolića, a Vanja Ilić ulazi umesto Miloša Đokića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

Foto: Starsportphoto

 

45. minut - Igraće se minut nadoknade u prvom poluvremenu.

42. minut - Šut Dijabatea ukrotio je Dejan Stanivuković, lako je mogla da pukne "petarda" u Lazarevcu.

38. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Het-trik Rikarda Gomeša, njegov treći gol na meču za vođstvo Partizana od 4:1.

Foto: Starsportphoto

Rikardo slavi gol

Posle ubačene Živkovića kome je dodao Dijabate, napadač crno-belih je nadvisio odbranu i smestio loptu u mrežu za ubedljivo vođstvo.

34. minut - Prvi žuti karton na utakmici dobija Kristijan Belić, posle grubog starta nad Vukušićem.

32. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Partizan vodi sa 3:1! Posle šuta Uroševića lopta je pogodila prečku, loše je intervenisao Vasilije Bakić, odbitak je prihvatio Bibars Natho i postigao glavom gol!!!! Partizan vodi sa 3:1.

30. minut - Nova sjajna šansa za Partizan, korner je izveo Živković, loptu na zemlji sačekao Vujačić i udarcem glavom poslao je pored gola za nekoliko centimetara.

29. minut - Rikardo je prokockao "zicer", imao je otvoren put ka golu Kolubare, odličnim driblingom je prevario čuvara, a onda "pucao" nekontrolisano nebu pod oblake.

Foto: Starsportphoto

Nikolić i Natho u duelu

26. minut - Rikardo se požalio da je dobio udarac u duelu, ali ubrzo se vratio i nastavio meč.

22. minut - Odličan prodor i centaršut Meniga, usledio je šut Dijabatea i sjajna odbrana Stanivukovića.

20. minut - Ovo je četvrti pogodak u tekućoj sezoni za ubojitog golgetera Partizana, koji je u prethodnom ciklusu bio najefikasniji strelac Superlige.

18. minut - GOOOL!!! Rikardo Gomeš je ponovo strelac!!! Partizan opet vodi protiv Kolubare, "biciklicom" je napadač crno-belih izbacio čuvara a onda rutinski poslao loptu u suprotan ugao Stanivukovićevog gola - 1:2.

14. minut - Belić je poslao pas za Rikarda, ali prejako, Stanivuković je bio brži i sigurno uhvatio loptu ispred strelca gola za Parni valjak.

9. minut - Proverava se potencijalni ofsajd, VAR će raditi. Ipak je sve bilo regularno, Kolubara je izjednačila, idemo ispočetka.

Foto: Starsportphoto

igrači Kolubare slave izjednačenje

8. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!! Strelac je Nemanja Milojević, posle asistencije Vukušića, Kolubara se odmah vratila. Odlično je odreagovao Milojević na drugoj stativi ispred Rikarda, koji nije znao šta ga je snašlo i zatresao mrežu za 1:1. Kakav početak u Lazarevcu, dva gola za osam minuta.

6. minut - Prvi korner imaće Kolubara, pošto je Vujačić izbacio loptu u korner.

4. minut - Nova velika prilika za Partizan, posle kornera Živkovića loptu je glavom zahvatio kapiten Urošević i tukao, ali je njegov pokušaj završio na spoljašnjoj stativi, dosta sreće za domaćina.

Foto: Starsportphoto

Foto: Starsportphoto

Partizan je za 120 sekundi slomio otpor Kolubare

2. minut - Odlično je napadač Partizana izbegao ofsajd zamku, prihvatio loptu u šesnaestercu od strane Kristijana Belića i odmah šutirao, a njegov udarac je od stative završio iza Stanivukovićevih leđa. Parni valjak je stigao do vođstva iz prvog napada.

2. minut - GOOOOOL!!!! Rikardo je strelac za Partizan, koji vodi u Lazarevcu, ekspresno - 0:1.

1. minut - Već od starta Partizan je krenuo ofanzivno, Dijabate je bio u silovitom prodoru, ali je Menig načinio faul u napadu i šansa je propala.

Utakmica u Lazarevcu je počela!

17.59 - Akteri izlaze na teren predvođeni sudijom Živkovićem.

Foto: Starsportphoto

 

17.55 - Uskoro bi trebalo da počne utakmica Kolubara - Partizan.

17.35 - Podsetimo se šta je trener crno-belih Gordan Petrić rekao pred današnje gostovanje u Lazarevcu:

- Ova utakmica najteža je po nas, jer su igrači u derbiju pokazali šta i koliko mogu, a u životu i u fudbalu najteže je ponavljati se i dokazivati se. Trener Dejan Švaba Ðurđević dobro vodi ekipu, utakmica će biti izuzetno teška za nas, ali sam siguran da su moji momci spremni i da su se odmorili - istakao je Petrić.

17.20 - Partizan već u četvrtak čeka premijera u grupnoj fazi Lige Konferencija protiv češke ekipe Slovacko, koja od 19 časova igra prvenstveni meč sa praškom Slavijom.

17.12 - Trener Partizana Gordan Petrić odlučio je da Kolubari suprostavi isti tim koji je počeo 168. Večiti derbi protiv Crvene zvezde.

17.00 - Dobar dan i Dobrodošli na naš blog posvećen meču Kolubara - Partizan, u okviru 10. kola Mozzart Superlige Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija