• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2022

22:55 >> 00:26

PARTIZAN PORAŽEN U ŠPANIJI! Fuenlabrada TROJKAMA srušila crno-bele!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN PORAŽEN U ŠPANIJI! Fuenlabrada TROJKAMA srušila crno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su u prijateljskom meču od Fuenlabrade u Španiji rezultatom 98:84 (26:22, 22:23, 29:19, 21:19)

Duel klubova koje vezuje veliko prijateljstvo iz 1992. godine, koje su spojile sankcije prema bivšoj Jugoslaviji, i ono je održano do današnjeg dana.

To su potvrdili i Španci koji su prekrasnom koreografijom dočekali izabranike Željka Obradovića, koji su ipak poklekli pred raspoloženim igračima Fuenlabrade, jer su imali sjajno šutersko veče za tri poena.

Crno-beli su bolje ušli u meč i tokom prve četvrtine stigli do osam poena prednosti (7:15), ali je domaćin već do kraja ovog dela uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i serijom 19:7 dobije uvodnu deonicu.

Do odlaska na odmor viđena je neizvesna utakmica, a koliko se igralo čvrsto svedoči podatak da nijedna ekipa nije uspela da stekne dvocifrenu prednost.

Tek u trećoj četvrtini Fuenlabrada je pobegla na 10 razlike (64:54), da bi tokom ove deonice ta prednost otišla i na maksimalnih +16 (75:59).

FUENLABRADA - PARTIZAN 98:84 (26:22, 22:23, 29:19, 21:19)

Fuenlabrada: Senglin 10, Makoa 1, Savkov 7, Hana 18, Fernandez 2, Kroma 10, Novak 13, Ejenga 8, Bejran 2, Suarez 2, Bagajoko 11, Okuo 14.

Partizan: Vukčević 8, Ledej 10, Koprivica 6, Panter 19, Smailagić 4, Egzum 13, Jovanović, Lesor 2, Trifunović 3, Anđušić 14, Petrović 4.

Samo dva puta su u poslednjem kvartalu izabranici Željka Obradovića uspeli da spuste minus ispod dvocifrenog broja koševa, međutim, ne i da zaustave razigrane domaćine.

Dobar utisak na protivničkoj polovini ostavili su Kevin Panter sa 19, povratnik Danilo Anđušič sa 14 i novajlija Dante Egzum sa 13 poena. Pobednički sastav predvodio je Klevin Hena sa 18 poena, dok je odličan bio i srpski košarkaš Jovan Novak sa 13.

Pre meča navijači Fuenlabrade, grada u kojem je Partizan u svojoj najuspešnijoj sezoni u istoriji, igrapo svoje mečeve kao domaćin, skanidranjem i parolama "braća zauvek" učinila su veliku čast srpskom klubu.

Predsednik Fuenlabrade Hose Kintana i gradnonačelnik Havijer Ajala pozdravili su dalegaciju kluba na početku utakmice dva prijateljska tima. Trener Obradović i predsednik Ostoja Mijailović primili su poklone u čast tridesetogodišnjeg prijateljstva i otvaranja trening hale koja nosi ime "Partizan".

Pre meča navijači Fuenlabrade, grada u kojem je Partizan u svojoj najuspešnijoj sezoni u istoriji, igrapo svoje mečeve kao domaćin, skanidranjem i parolama "braća zauvek" učinila su veliku čast srpskom klubu.

Sledeću utakmicu Partizan igra u nedelju (18.30) protiv još jedne španske ekipe - Huventuda, koga je pobedio u finalnom meču KEŠ-a 1992. godine, kada je postao šampion Evrope.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija