• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2022

18:44 >> 19:28

ONI SU IZVELI PUČ! Mijailović o napuštanju skupštine: Bilo je više pripadnika obezbeđenja, nego članova kluba!

print

Partizan

ONI SU IZVELI PUČ! Mijailović o napuštanju skupštine: Bilo je više pripadnika obezbeđenja, nego članova kluba!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović održao je skupštinu JSD Partizan sa članovima 13 kloba sportskog društva Partizan

Ostoja Mijailović je napustio izbornu skuštinu, a FK Partizan je u međuvremenu objavio da je Milorad Vučelić ponovo izabran za predsednika JSD Partizan.

Mijailović je odmah nakon toga sazvao skupštinu sa  članovima 13 klubova sportskog društva Partizan.

- Poštvovani novinari, mi smo bili prisutni ispred stadiona, kada je nekim delegatima onemugućen ulaz, od strane ličnog obezbeđenja Miloša Vazure, a ne od obezbeđenja kluba. Mi smo pre nekoliko dana tražili kako izgledaju upustuva, mi smo ta upustva dobili i tako smo postupli. Kad su pojedini klubovi pokušali da uđu unutra, obezbeđenje je tražilo matični broj, iako u obrascu piše da matični broj nije potreban. Ja želim lično da pokažem kako to izgleda. Svi predstavnici su imali upustva u skladu s pravilima - rekao je on na početku.

Zatim je objasnio šta se dešavalo u JSD Partizan proteklih godina.

- Sednica JSD Partizana nije držana pet godina. U skladu sa statutom skupština se mora održati barem jednom godišnje zbog finansijskih izveštaja. Vi svi znate da sam se ja kandidovao za ovu poziciju. Putem medija i pismeno sam dostavio svim medijima svoju biografiju. Podršku sam dobio košarkškog, gimnastičkog i atletskog kluba Partizana. Što se tiče upravnog odbora, ja ću sada pročitati u nekoliko reči šta ću da radim ako dobijem vaše poverenje kao predsednik JSD Partizan.

Pričao je zatim o svojoj biografiji.

- Već sam govorio o tome, 2015 godine. odabrano je rukovodstvo JSD Partizan, iako mandat traje četiri godine, taj mandat traje već sedam godina. Kada sam preuzeo KK Partizan, klub je bio pred gašenjem. Igrali smo jedva Evrokup, borili smo se za opstanak. Došli smo u situaciju, da dovedemo Željka Obradovića, da igramo Evroligu, želim da to obezbedim i ostalim klubovima - rekao je on.

Nastavio je MIjailović svoje obraćanje.

- Sportsko društvu Partizan je jedno od najtrofejniih sportskih društava u Evropi, ali skupština nije održana više od pet godina, a danas nam nisu dozvolili da održimo skupštinu. Mi se ne bavimo fudbalom, bavimo se sportskim društvu. Fudbalski klub je naš bratski klub, ja ću posle sednice odmah da pozovem Milorada Vučelića da razgovaramo kako možemo da im pomognemo. Ja nemam nameru da vodim fudbalski klub, ja vodim košarki klub i nisam da ga napustim. Svi će imati moju podršku, ako postanem predsedni, i oni koji nisu sada ovde prisutni. Žao mi je što moram to da kažem, ali Milorad Vučelić koji bespravno predsednik već tri godine, ne vodi glavnu reč, već Miloš Vazura koji dirigira sa svojim privatnim obezbeđenjem, od čega oni čuvaju Partizan, da nije možda od nas koji volimo Partizan? Ja ne mogu da obećam da ću da dajem 100% budžeta, ali pokušaću da privučemo sponzore - rekao je Mijailović.

- Imamo predloge za nove ljude na funkcijama JSD Partizan. Za članove odbora predlažem Đorđa Višackog, Andriju Arsovića, Jovana Lazarevića, Milana Pavlovića, Marka Nikolića, Željka Obradovića, Filipa Filipović, Predrag Mićića, Rajka Baltića, Ljubomira Grujića, Miloša Radovulovića, Iliju Radulovića. Za potpredsednika predlažem našeg proslavljenog veslač Đorđa Višackog - rekao je on.

Zatim je usledilo glasanje za predsednika JSD Partizan od stranih prisutnih. Svi prisutni glasali su za Ostoju Mijailovića kao novog predsednika JSD Partizan, u pitanju su 52 glasa od 13 klubova, a zatim jednoglasno izabran Đorđe Višacki za zamenika, isto je bilo i sa članovima upravnog odbora.

Reagovao je i na vest da je i Milorad Vučelić proglasio pobedu.

- Ovde je većina klubova, ja ne znam koje njega glasao, njemu je ostalo pet klubova sa 25 glasova. Mi smo napustili skupštinu, tako da on nije imao kvorum, ja ne znam koje njega izabrao, ali ovde je većina - dodao je Mijailović.

Dodao je da su mu se javili pojedini predstavnici klubova koji nisu prisutni na sednici.

- Meni su tri poruke stigle od klubova koji nisu smeli da dođu ovde, jer su im pretili - naglasio je prvi čovek košarkaškog kluba Partizan.

Ponovo je prokomentarisao održavanje skupštine koju je napustio.

- Ovo što su oni napravili je puč. Oni su dozvolili ljudima da uđu u prostorije. Kao drugo prostorija u kojoj je to trebalo da se održi nije bila adekvatana za to. Tu je bilo više pripadnika obezbeđenja, nego nas - rekao je Mijailović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija