• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.09.2022

07:52

GORDAN PETRIĆ NA ZANIMLJIV NAČIN MOTIVIŠE PULENE: Srušićemo Nicu u Humskoj, nisu jači od Zvezde!

Starsportphoto

Partizan

GORDAN PETRIĆ NA ZANIMLJIV NAČIN MOTIVIŠE PULENE: Srušićemo Nicu u Humskoj, nisu jači od Zvezde!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana večeras u 2. kolu Lige konferencija dočekuju Nicu, a trener crno-belih Gordan Petrić smatra da predstavnik Francuske nije jači od Crvene zvezde

Srušićemo Nicu u Humskoj, oni nisu jači tim od Crvene zvezde, poručuje trener Partizana Gordan Petrić! Fudbaleri srpskog vicešampiona večeras dočekuju predstavnika Francuske u 2. kolu D grupe Lige konferencija, a strateg Beograđana smatra da njegova ekipa ima veliku šansu da upiše važna tri boda.

Petrić je ovaj meč najavio na vrlo zanimljiv način, poredeći Nicu sa večitim rivalom Crvenom zvezdom. Kaže da je do tančina analizirao igru francuskog tima i da prema svemu dosad prikazanom nisu jači od srpskog prvaka.
Motivisani

Učinićemo sve da se promeni tradicija po kojoj 24 godine nismo na našem stadionu dobili tim iz neke od top pet liga
Gordan Petrić, trener Partizana

Deluju uspavano

Ipak, priznaje da bi promenio mišljenje ako Nica odigra na svom maksimumu, koji je, kako sam kaže, video samo u drugom poluvremenu meča s Kelnom (1:1).

- Gledali smo tri njihove utakmice i tu mi je delovalo kao da to neće biti najjači rival sa kojim smo igrali ove sezone. Crvena zvezda je možda i bolja ekipa od Nice. Ipak, onda sam odgledao drugo poluvreme utakmice protiv Kelna. Videlo se da su izuzetan sastav, tehnički potkovan i brz. Nica trenutno spava, može svakog časa da se probudi i stvori nam problem. Može da se uporedi sa timom iz Premijer lige, ali nekad deluju uspavano. Problem bi mogao da nastane kada prebace u višu brzinu - poručuje Petrić.

Foto: Starsportphoto

Gordan Petrić



Strateg Beograđana, bivši fudbaler i funkcioner, veruje da njegov tim može da sruši petoplasiranu ekipu Francuske iz prošle sezone.

- Nemamo šta da kalkulišemo na našem stadionu. Ako dobijemo, imaćemo veće šanse da prezimimo, pošto poslednju utakmicu igramo sa Česima kod kuće. Nadam se da su momci toga svesni. Daćemo sve od sebe i da se promeni tradicija po kojoj 24 godine nismo na našem stadionu dobili tim iz neke od pet najjačih liga u Evropi - dodaje Petrić.

Dijabate: Daću gol i Francuzima


Jedan od najboljih fudbalera Partizana ove sezone Fuseni Dijabate kaže da će se potruditi da i protiv Nice nastavi seriju fantastičnih igara, koje prikazuje od dolaska u Humsku.
- Verujem da su karte u našim rukama. Na nama je da dobro započnemo meč i pokažemo karakter. Očekujem dobru podršku naših navijača i potrudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat, a što se tiče mog učinka, da nastavim kao do sada. Pričam francuski, ali sa njihovim igračima neću mnogo komunicirati. Sa Kasperom Šmajhelom jesam bio zajedno u Lesteru, ali nismo bili bliski, ni prijatelji - ističe internacionalac iz Malija.


Stručnjak, koji je na klupi nedavno zamenio Iliju Stolicu, smatra da se ekipa podigla nakon očajnog starta sezone i da sada ima samopouzdanja da se bori sa mnogo jačima.

Foto: Starsportphoto

 



- Fudbaleri su počeli da daju ono što mogu. Rekao sam da bih voleo da se opuste, rade ono što mogu. Bilo je lepih stvari, ali i onih koje bi trebalo popraviti. Pre svega mislim na odbranu prekida. Bitno je da ramena naših momaka nisu više spuštena, već podignuta. Igrači su počeli da pričaju, smeju se. Te utakmice koje su dobili dale su im svežinu i vratile ih u normalu - naglašava trener Partizana.

Uzda se u Fusenija

Za kraj, Petrić poručuje da ima veliko poverenje u ofanzivca Fusenija Dijabatea, koji je sjajno započeo sezonu.

- Očekujem da nastavi da pruža ono što je davao u poslednje vreme. Želim da bude još konkretniji, jer sam siguran da ga se protivnici plaše. Trebalo bi to da iskoristi. Odbrambeni igrač se vraća unazad kad Fuseni ima loptu, ne napada ga rano. Još samo da popravi statistiku po broju golova i asistencija i biće super - zaključuje Petrić.

LIGA KONFERENCIJA

GRUPA D

2. kolo

Četvrtak
Keln - Slovačko 21.00
Partizan - Nica 21.00


Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija