• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2022

13:59

DA SAM BIO TRENER, TO SE NE BI DOGODILO! Petrić bi insistirao da Partizan igra! Pričao i o JSD

printscreen

Partizan

DA SAM BIO TRENER, TO SE NE BI DOGODILO! Petrić bi insistirao da Partizan igra! Pričao i o JSD

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je da su "crno-beli" spremni za duel sa Radničkim u Sremskoj Mitrovici u meču šesnaestine finala Kupa Srbije.


Partizan će u sredu od 15 sati gostovati ekipi Radničkog u Sremskoj Mitrovici.


- U poslednjih sedam dana naišao sam na neku situaciju koju nisam imao do sada. Bilo je dosta igrača koji nisu bili prisutni na treningu zbog obaveza u reprezentacijama. Ako mene pitate, ove odložene utakmice su sada došle na naplatu. Ja bih insistirao da se te utakmice odigraju da sam tada bio trener Partizana. Bili bismo u nekom ritmu. Pričamo o početku kvalifikacija za Ligu Evrope. Sutra igramo utakmicu u kojoj nećemo biti kompletni. Ali šta je tu, igrači koji su bili ovde imali su poslednja tri dana jači ciklus treninga. Videćemo da li su napunili baterije. Neki fudbaleri se vraćaju večeras, a neki sutra. Oni neće biti u timu - rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

On je ponovio da Partizan ide na pobedu na sutrašnjem meču.

- Očekujem da igrači koji sutra izađu na teren budu koncentrisani, jer znaju šta im donosi ovo takmičenje. Od sutra ulazimo u ciklus od 14 utakmica do pauze za Svetsko prvenstvo.

Poslednji Kup 2019. godine

Partizan je poslednji trofej u Kupu Srbije osvojio 2019. godine.

- To je trofej kao svaki drugi trofej. Kao klub je bitno imati što više trofeja i igrači moraju to da shvate. Na Kup Srbije gledam kao na ozbiljno takmičenje i kao prestiž u odnosu na druge klubove. Lepo je uzeti trofej i slikati se sa osvojenim trofejom. Zato ulazimo potpuno koncentrisani u sutrašnji meč. Svaka utakmica je za mene prioritet. Prva koja dolazi, a to je sutra - ona je prioritet. Idemo od utakmice do utakmice - rekao je trener Partizana.


Petrić je rekao da Danilo Pantić neće biti u konkurenciji za tim na sutrašnjem meču.

- Andrija Pavlović je ušao u trenažni proces, a videćemo da li će sutra dobiti neki minutažu. On će dobiti prostor da pokaže šta zna. Pavlović je iskusan igrač, ali su mu potrebni mečevi da bi ušao u formu. Sutra ćemo igrati u trenutno najjačem sastavu. Ko će dobiti šansu da zaigra znaćemo posle današnjeg treninga. Ne plašimo se protivnika, jer želimo da uđemo u ritam utakmica nedelja - četvrtak. Radnički je iskusna ekipa i može da napravi problem. Radnički sigurno želi da pruži maksimum protiv nas. Nećemo se opustiti, spremni smo i koncentrisani kao da igramo protiv najjačeg protivnika.

Trener Partizana kaže da će sutra najverovatnije na golu Partizana biti Milan Lukač.

Nemanja Stevanović trenira i ponaša se profesionalno. Trener golmana donosi odluku u dogovoru sa mnom ko će biti na golu. Nismo vežbali šutiranje penala. Moji igrači stalno šutiraju slobodne udarce i penale. Na meni je da pripremim ekipu i da ne dozvolim da sutra dođe do iznenađenja. Moraju da shvatu da je sport specifičan i da je dokazivanje najbolje kroz utakmice. Kad izađeš na teren moraš da pružiš maksimum. Verujem da će moji fudbaleri sutra odraditi utakmicu kako je potrebno - zaključio je Petrić.

Foto: FK Partizan

 

Neizbežna tema je Sportsko društvo! Ostoja Mijailović je novi predsednik, umesto Milorada Vičelića.

- Ono što mene trenutno zanima to je svlačionica, teren, utakmica. I ovo sve što se dešava, ja sam rekao, da ću igračima koliko toliko objasniti. Ja sam im dao neku sliku šta se sve dešava oko kluba i u klubu, ne pričam o klubu kao fudbalskom klubu već kao sportskom društvu, to je sve vezano za Fudbalski klub. Tako da treba da sednu da se dogovore, a da li će se dogovoriti opet zavisi od mnogo stvari, ja sam siguran da su dovoljno iskusni i pametni da nađu neki dogovor, jer ovde se radi pre svega o Sportskom društvu, mnogo klubova u sportskom društvu, tako da im želim svu sreću. Ako misle da mogu ja nekako da im pomognem, neka se jave, ako ne, opet neka im je sa srećom. Ja sam koncentrisan samo na teren i igrače - jasan je Petrić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija