• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

27.09.2022

20:01

SVET BRUJI O ZAHTEVIMA FUDBALSKIH ZVEZDA, A EVO KAKVO JE STANJE U PARTIZANU! Vazura otkrio detalje ugovora igrača!

Printscreen

Partizan

SVET BRUJI O ZAHTEVIMA FUDBALSKIH ZVEZDA, A EVO KAKVO JE STANJE U PARTIZANU! Vazura otkrio detalje ugovora igrača!

Podeli vest

Mnogo je Argentinac Lionel Mesi dao katalonskom klubu, ali i on njemu, a El Mundo je do tančina otkrio Mesijev ugovor sa Barselonom i obelodanio nepoznate detalje! Fudbalska javnost je uvek željna sličnih "sočnih" priča, interesantno je šta igrači svetske klase zahtevaju od klubova, pa smo upitali generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru, da li je od kada je on u klubu bilo posebnih zahteva fudbalera

Miloš Vazura je za Informer.rs otkrio da sadašnji i bivši igrači Partizana nisu imali zahteve kakve imaju brojne svetske zvezde. 

- U Partizanu su ugovori fiksni i svi su isti što se toga tiče. Do pre par godina stranim igračima je klub plaćao stanove, ali  oni ih sada plaćaju od svoje plate. Takođe, dok smo imali sponzora, 15 igrača je imalo obezbeđen automobil, a kada bi ponovo došlo do toga, stranci bi imali pravo prvenstva - kaže Vazura za Informer. rs i dodaje:

Foto: Starsportphoto

 

Nemamo igrače poput Mesija i Mbapea - kroz osmeh kaže jedan od čelnih ljudi Partizna i pojašnjava:

Foto: Starsportphoto©

 

- Sve ide preko menadžera, on pregovara u ime igrača, jedino što mi pomažemo oko stanova i većina fudbalera žive jedni blizu drugih -zaključio je Miloš Vazura.

Mijailović poželeo sreću fudbalerima, Vazura odgovorio

Predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović i poslao poruku podrške treneru Gordanu Petriću i fudbalerima, a nakon toga uzvratio je Miloš Vazura:

- Hvala prvom čoveku KK Partizan, mi želimo košarkašima i Željku Obradoviću mnogo uspeha u ABA i Evroligi i želimo im titulu. Mi smo ista porodica - rekao je Vazura za Informer.rs

 

Primera radi,  Takuma Asano je svojevremeno došao u Beograd, ali ne sam! Sa njim je bila i odabrana ekipa od četiri člana koji je tokom boravka Japanca u glavnom gradu Srbije bila na raspolaganju 24 sata dnevno. Jedan od te četvorice je kuvar čija su zaduženja ista bez obzira na sredinu koju u karijeri izabere 24-godišnji Asano.

 Ono što je bilo važno za Partizan je činjenica da trogodišnji ugovor sa japanskim napadačem nije podrazumevao plaćanje nijednog Asanovog saradnika, već njihova primanja regulisao lično igrač kroz ranije postignuti dogovor.

 

 

Vratimo se malo na svetske zvezde. Španski list "El Mundo" je došao do brojnih dokumenata kojim su otkrili sve što se dešavalo prošle godine i došli do neverovatnih saznanja - od toga kako je Mesi navodno tražio kamatu od Barselone na dugovanja, do zahteva da dobije 10.000.000 evra bonusa, posebnu ložu, privatan avion usred sezone...

Obe strane su želele da dođe do produžetka saradnje, ali su u javnost "procurele" informacije ša je Argentinac sve želeo! Mesi je od Barse tražio da na "Nou Kampu" ima privatnu ložu za njegovu porodicu i porodicu Luisa Suareza. Zahtevao je privatni avion kojim bi sa porodicom svake godine za Božić mogao da odleti u Argentinu. Tražio je i bonus od 10.000.000 evra kao bonus za potpis novog ugovora. Navodno je Mesijev zahtev bio i da mu se izlazna klauzula za napuštanje Barselone smanji sa 700.000.000 evra na verovali ili ne -10.000 evra!

Foto: reuzers

 

Sa druge strane, uspeli su čelnici Pari Sen Žermena da "ubede" Kilijana Mbapea da potpiše novi ugovor sa Svecima. Na papiru, Francuz je dobio šta god je hteo, ali se čini da je osim finansijske dobiti stekao potpunu slobodu u formiranju tima za narednu sezoni. Prema pisanju španskih medija, Mbape je još tada spremio listu za "odstrel", ali spisak potencijalnih pojačanja, dakle nije samo u ulozi fudbalera, već je "bog i batina" u PSŽ-u! 

Španac Đerar Pike je u januaru 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor s Barselonom, po kojem ima zagarantovanu zarada od 142.000.000 evra za tih pet godina, odnosno - 28.400.000 evra godišnje!  Pike otišao na pregovore sa tadašnjim predsednikom Barselone Đozepom Bartomeuom tražio mu je ugovor po kojem će postati najskuplji defanzivac na svetu. Poznato je da je Pike narcis, pa kao takav tražio je da bude plaćeniji od Serhija Ramosa, tadašnjeg kapitena Real Madrida i svi uslovi su mu ispunjeni. Interesantno je da je, kada je izbila pandemija korona virusa, ugovori maltene svih fudbalera širom sveta su se našli na udaru, masovno se pristajalo na smanjenje plata, jer je pretio opšti kolaps svetskog fudbala. Tako je bilo i u Barseloni. Svi su pristali na smanjenje zarade, Lionel Mesi čak 70 odsto da mu se sreže plata, a kako piše El Mundo, nekoliko igrača, kao što su Pike, De Jong, Ter Štegen i Lengle su pristali na dodatno smanjenje ugovora, kako je to javno prikazano, a u realnosti su potpisali produžetak ugovora, kojim bi se u narednim godinama kompenzovalo sve što im je „oduzeto“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

majmune a ko je dozvolio da se tako p[onasa to je ponizavanje nasih fudbalera ,m,ars i ti i ona matora budala iz partizana al prvo da odgovarate za krsadju para od transvera i onog ilijeva u zatvor zajedno sa vama,pa majmuncino nije to vasa prcikja da vi odvajate od JSDa to mozes tvoju dedovinu da poklanjas

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija