• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2022

17:26

PUKLA STOTKA U ZAGREBU! Partizan ZGAZIO Cibose usred Draženovog doma! Crno-beli se ZAGREVALI ZA EVROLIGU! (VIDEO + FOTO)

aba-liga.com

Partizan

PUKLA STOTKA U ZAGREBU! Partizan ZGAZIO Cibose usred Draženovog doma! Crno-beli se ZAGREVALI ZA EVROLIGU! (VIDEO + FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana na premijeri nove sezone ABA lige razbili su Cibonu u Zagrebu - 105:81.

Ekipa iz Zagreba odolevala je crno-belima samo u prvoj četvrtini. Odlepili bi se domaći, pa bi onda Partizan brzo odgovorio... Panter je obeležio prvi period.

Odluka je pala u brutalno odigranoju drugoj četvrtini, koju je ekipa Željka Obradovića dobila 33:15. Već tada se znao pobednik.

CIBONA - PARTIZAN 81:105 (26:25, 15:33, 19:24, 21:23)

Dvorana: Košarkaški centar "Dražen Petrović". Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Tomislav Stapić.

CIBONA: Radovčić, Perasović, Smajlagić, Majculić, Mazalić, Aranitović, Baković, Kapusta, Malešević, Ljubičić, Bundović.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Eksum, Jovanović, Nanali, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić.


Prednost je bukvalno rasla iz minuta u minut. Uz Pantera, igru su nosili Papapetru i Naneli. Razlika od 17 poena (58:41) na kraju prvog poluvremena najbolje je svedočila u razlici u klasi.

U nastavku bukvalno rutinska igra Partizana, koji je, na kraju ipak u laganom ritmu došao do trijumfa u Zagrebu.

Kevin Panter, Uroš Trifunović i Tristan Vukčević su sa po 14 poena predvodili crno-bele, tri poena manje je ubacio Janis Papapetru, dok su po deset poena postigli Dante Egzum, Matijas Lesor i Danilo Andjušić.

U timu Cibone najefikasniji je bio Krešimir Ljubičić sa 19 poena, dok su po deset dodali Nikola Malešević i Lovro Mazalin.

TOK MEČA: 

ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednja četvrtina biće čista rutina za Partizan. na startu poslednje deonice Baković je ubacio dvojku, potom je Koprivica postigao dva bacanja, a Aranitović postigao koš sa distance. Tristan je fauliran uz koš, a Partizan traži tajmaut posle toga. Pogađa Vukčević i slobodno bacanje - 87:65.

U 36. minutu Mazalin ubacuje dva poena, potom do njih stiže i Majcunić sa distance za minus 17. Baković produžava seriju Cibosa, ali Vukčević trojkom ponovo smiruje Cibose. 

Na kraju, rutinska pobeda Partizana u Zagrebu - 105:81.

 

 

TREĆA ČETVRTINA

Partizan nastavlja u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Razlika i dalje raste. Trenutno je 62:43 za goste. U 25. minutu Cibona koristi nesportsku grešku Pantera da smanji rezultat - 64:48.

Trojka Anđušića u 26. minutu za 20 razlike! Crno-beli vode 70:50.

U 28. minutu Željko Obradović pri ubedljivom vođstvu Partizana 75:57 daje šansu i Slovencu Glasu.

Cibona je totalno deklasirana - rezultat posle trećeg kvartala 82:60.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

Cibona serijom 5:0 otvara dugu četvrtinu - 31:25. U 13. minutu zakucavanjem Papapetrua Partizan stiže na minus 1 - 33:32. To kao da je bila najava preokreta. Trojkom Nanelija u 15. minutu crno-beli vode 37:33. 

 

 

Papapetru i Naneli nose Partizan u ovim trenucima. Gosti imaju osam razlike - 41:33. Trojkaaaaa! Trifunović. Prednost ekipe Željka Obradovića samo raste sada je 49:37! Minut pre kraja poluvremena razlika je maksimalna - 54:39. 

Poeni Pantera i Nanelija za kraj poluvremena 58:41.

 

 

PRVA ČETVRTINA

Prve poene na meču postigao je bivši košarkaš crno-belih Aranitović. Partizan prelazi u vođstvo koševima Pantera i Eksuma, a Mazalin vraća domaće u vođstvo - 6:4. Eksum je pogrešio, a Perasović u 4. minutu zakucava za 13:6. Zagrepčani imaju plus 6, Obradović traži tajm-aut.

Panter sredinom ovog dela igre postiže trojku i smanjuje minus svog tima 13:10.  Nova trojka za crno-bele. Vukčević i sada je samo minus 1 - 16:15. Međutim ponovo ekipa Željka Obradovića ulazi u kontra ritam i u 7. minutu hrvatski tim se odlepio na plus 8 24:16. U prve deonice Partizan se vraća trojkom Pantera i pravi seriju 7:0. Rezultat je 24:23 za domaći tim. 

Cibona dobija prvu četvrtinu 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17