• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2022

14:46

ŽOC PRED START EVROLIGE: Energijom i željom protiv iskustva! Obradović pričao i o pojačanjima! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

ŽOC PRED START EVROLIGE: Energijom i željom protiv iskustva! Obradović pričao i o pojačanjima! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Trener Partizana Željko Obradović razgovarao je sa srpskim novinarima pred početak nove sezone u Evroligi

Partizan prvi meč igra u petak protiv Albe iz Berliona. Navijače najviše zanimaju pojačanja s obzirom na probleme sa povredama Alekse Avramovića i Alena Smailagića.

- Nisu povređeni samo Alen i Aleksa, već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni Madar koji ima povredu leđa. Moram da se vratim na pripremni period koji sigurno nije bio onakav kakav smo želeli. Igrači su bili po reprezentaciji, pa smo cele pripreme igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali šta je, tu je... Tako je kako je! Videćemo kako izgleda u narednom periodu pa ćemo u skladu sa tim i donositi odluke - kazao je Željko Obradović prilikom razgovora sa predstavnicima medija.

Foto: Starsportphoto

 

- Ponosan sam na činjenicvu što se vraćamo u Evroligu posle toliko godina. Osećamo zahvalnosti ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima sve što je potrebno da bude među najboljima u Evropi.Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje deo Evrolige.  Činjenica da smo oborili sve rekorde u broju prodatih karata dovoljno govori koliko navijači veruju ovoj ekipi. Želim da im se zahvalim. Ali, čunjenica je i da je tim najmlađi kao što je bio i prošle godine, mora da izađe na parket i da to što su navijači pokazali da veruju pretvori u energiju koja inače uvek bila odlika mladih igrača, kao i volja, želja, borbenost, entuzijazam...

Foto: Starsportphoto

 

Partizan ima jedan od najmlađih timova u Evroligi.

- Partizan je treći od pozadi po broju igrača koji su igrali u Evroligi, sem nas najneiskusnije ekipe su  Valensija i Baskonija. To je dovoljan podatak. Ako si mlad i neiskusan, moraš da ideš na parket i ostaviš sve. Možemo da pričamo danima da li nam fali iskustvo, a kad imaš ispred sebe Fener, Milano, Real, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos...naša prednost moraju da budu energija i želja. 

 

Crno-beli rade punom parom, a igrači kažu da je lakše sada, jer su naučili sistem.

- Naravno, godinu dana rada je veliki period. Ne moramo da ponavljamo neke stvari, vidim napredak i kod mladih i starijih igrača. Ali, to u nekim stvarima nije dovoljno, moramo da nastavimo da radimo i dalje. Da budemo što bolji. Automazitam je nešto vrlo važno, drago mi je da su to rekli, ali nije dovoljno, moramo da radimo više. Evroliga je izuzetno takmičenje, iziskuje koncentraciju na najavećem nivou.

Panter je novi kapiten Partizana.

- Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovoramo otvoreno, a svako je bio saglasan da bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana. Drugi čovek koji zaslužuje da bude kapiten je Danilo Anđušić. Njima verujemo - jasan je Obradović.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija