• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2022

17:02

KRALJ NE KRIJE SREĆU POSLE POBEDA NAD KELNOM! Uporedio je Stanojevića i Petrića, EVO zašto mu je VEROVAO!

Starsportphoto

Partizan

KRALJ NE KRIJE SREĆU POSLE POBEDA NAD KELNOM! Uporedio je Stanojevića i Petrića, EVO zašto mu je VEROVAO!

Podeli vest

Partizan je pobedom nad Kelnom zadržao lidersku poziciju u D grupi Lige konferencije i stekao velike šanse da se na proleće nađe u Evropi

Zato je i razumljivo zadovoljstvo i osmeh na licu sportskog direktora Ivice Kralja, koji je ponosan na igrače i stručni štab.

- Mogu malo da se opustim i kažem da je ovo zaista vreme za uživanje nas partizanovaca – rekao je Ivica Kralj za "Telegraf".

Parni valjak je u obe utakmice bio bolji od Jarčeva.- Svi smo veoma srećni posle dve pobede nad Kelnom, svi u klubu su zadovoljni i ponosni na igrače, trenera Petrića i stručni štab, koji su u minulih sedam dana ostvarili dve velike evropske pobede. Rekao sam odmah posle žreba u kome smo dobili Nicu i Keln da će to biti prilika da se odmerimo sa sjajnim ekipama i uživamo u fudbalu, kakav god epilog bio, ali su momci premašili očekivanja i pokazali da mogu da se nose sa svima. Raduje me pogled na tabelu grupe D, Partizan je prvi, osvojio je osam bodova, a mogli smo i sigurno još dva više da smo ostali igrački egal u Češkoj. Ponoviću, jer zaista iskreno tako razmišljam – igrači, trener Petrić i kompletan stručni štab zaslužuju veliko poštovanje i pohvale čak i da epilog sa Kelnom nije bio ovakav, jer su dali poslednji atom na terenu.

Foto: Starsportphoto

Ivica Kralj ne krije zadovoljstvo zbog velikih pobeda nad Kelnom

PSIHOLOŠKI ASPEKT JE BITAN

Učinak za zaborav i loši rezultati su iza Partizana.

- Ne volim ni da se setim tog perioda, Bio je zaista turbulentno i bio sam iskreno zabrinut i uplašen za budućnost tima. Na sreću, “desiio” nam se Gordan Petrić, koji je u klub došao čistog srca i uverenja, došao je da pomogne, da spase šta se spasti može, jer situacija nije bila nimalo dobra. Smirio je ekipu, svlačionicu, vratio igračima samopouzdanje. Promenio je i način treninga, ali i dao značaj svakom igraču ponaosob, razgovarajući iksreno i svakodnevno sa svakim od njih. Svi smo učestvovali, jer je taj psihološki aspekt veoma bitan. Iako sam zaista strepeo, negde sam verovao da smo na dobrom putu, pošto je tim počeo da reaguje, a epilog vidite i sami.

NIŠTA NIJE GOTOVO

Ogromne šanse su da se Parni valjak i na proleće bori u najmlađem UEFA takmičenju.

- Istina, ali nije još ništa gotovo. Imamo gostovanje Nici, videćemo kako ćemo tamo da izgledamo, potom dočekujemo Slovacko. Ne smemo da zaboravimo da uporedo igramo takmičenje koje nam je prioritet – Superligi I da će biti potrebno mnogo energije kako bi se izguralo na pravi način. Važno je da se u Ligi konferencija trenutno samo mi pitamo o krajnjem ishodu, jer ta pozicija nam daje određeno rasterećenje, što igračima svakako prija. Bitno je da ostanu fokusirani i da, kao i do sada, idu od utakmice do utakmice.

Foto: Starsportphoto©

Gordan Petrić je preporodio Partizan

OD POČETKA VEROVAO U PETRIĆA

Kralj je od početka imao veliko poverenje u novog trenera Gordana Petrića.

- Svaki trener ima nešto svoje. Aleksandar Stanojević je bio energičan, takav mu je stil, Petrić je, pak, izuzetno miran pored klupe i to je možda nešto novo u Partizanu poslednjih godina, ali daje rezulate, to je jasno. Tim svojim stilom je amortizovao je taj prvi udar, koji sigurno nije bio prijatan, jer je stanje bilo nezavidno kada je došao, a posle je korak, po korak, sredio i smirio svlačionicu, dao igračima na značaju, potom im i usadio veru u sopstvene mogućnosti. Videli su da mogu da se nose sa timovima iz “lige petice”, veruju u sebe, veruju svom treneru koji im je dopustio da rade ono što najbolje znaju – da igraju fudbal bez opterećenja. To nam je donelo rezultate kakve smo priželjkivali, a možda o njima nismo ni sanjali.

OVO JE PARTIZAN KOJI VOLI SVAKI NAVIJAČ

Proslavljeni čuvar mreže nije krio oduševljenje zbog velikog uspeha.

- Ponosan sam zaista, ovo je Partizan koji voli svaki navijač, pa i moja malenkost i težićemo svi da ostane tako. Proces nije bio jednostavan, ali je Gordan, uz saradnike Alberta Nađa, Strahinju Pandurovića, Nemanju Jovšića, analitičare i kondicione trenere, oživeo tim i vratio ga na fudbalsku mapu Evrope. Nećemo se, naravno, zadovoljiti učinjenim, niti smemo da živimo na lovorikama i stajemo, Partizan je klub u kome morate da se dokazujete i potvrđujete svakoga dana i ono što je bilo juče već danas je samo lepa prošlost. Za budućnost i to onu srećnu i lepu morate da se izborite i date i poslednju kap znoja – istakao je Ivica Kralj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

NEMOJSE KEZIS NEGO TRAZI POJACANJA ZA ODBRANU I JEDNOG CENTARFORA PRAVOG

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17