• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

17:30 >> 20:27

PARTIZAN PREŽIVEO DRAMU U DERBIJU! Crno-beli SAVLADALI Čukarički u UTAKMICI SEZONE! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN PREŽIVEO DRAMU U DERBIJU! Crno-beli SAVLADALI Čukarički u UTAKMICI SEZONE! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički sa 3:2 (1:1) u derbiju 15. kola Superlige Srbije

Posle pola sata igre u Humskoj delovalo je da od derbija na meču Partizana i Čukaričkog nema ništa. Tromo su delovale obe ekipe, crno-beli bezidejni, Brđani nezainteresovani da napadnu, a onda se sve promenilo! Nakon svega viđenog u 15. kolu Superlige Srbije, utakmica beogradskih crno-belih konkuriše bez dileme za meč sezone - 3:2 (1:1)! 

Nije bilo uzbuđenja sve do 37 minuta kada je Svetozar Marković rukom zaustavio udarac Mohameda Badamosija. Sudija Milan Stefanović gledao je VAR snimak, pokazao na belu tačku, a najstrožu kaznu u gol je pretvorio Marko Docić. Delovalo je da će Brđani imati prednost na poluvremenu, ali je posle samo nekoliko minuta uzvratio Partizan preko Kristijana Belića. 

Tek što je drugi deo igre počeo Partizan je došao do kompletnog preokreta. Marko Živković je po prvi put pobegao po desnoj strani, poslao centaršut na prvu stativu gde je spremno čekao Andrija Pavlović. Nekadašnjem reprezentativcu Srbije nije bilo teško da postigne pogodak i donese prednost crno-belima. 

Usledila je rovovska borba u Humskoj. Partizan je mogao da duplira prednost u dva navrata preko Rikarda Gomeša. Ipak, golgeter crno-belih je šutirao preko gola, dok mu je drugi pokušaj zaustavila prečka. Na drugoj strani Badamosi je pretio, potom i Aleksa Janković, ali do 75. minuta nije bilo promene rezultata. 

Marko Docić je ponovo bio "arhitekta" budući da je na peterac poslao teledirigovani pas, a Uroš Drezgić je u punom letu zakucao loptu iza leđa Aleksandra Popovića. Bilo je jasno da će do kraja biti još vatre. Brđani su imali šansu preko Samuela Ovusua, ali je Belić uspeo da zaustavi njegov trk i stigla je surova kazna. 

Fudbaleri Čukaričkog spremali su se da brane slobodan udarac Partizana, ali Bibras Natho nije častio časa. Lucidno je Izraelac poslao loptu iza leđa uspavane odbrane Brđana, ona je stigla do Slobodana Uroševića, a kapiten je crno-belima doneo čitav plen i pobedu u velikom derbiju 15. kola Superlige Srbije - 3:2! 

PARTIZAN - ČUKARIČKI  3:2 (1:1)

Strelci: Belić 42, Pavlović 47, Urošević 85 - Docić 38p, Drezgić 75

Stadion Partizana, Beograd    Sudija: Stefanović Milan

Partizan: Popović - Urošević, Saničanin, Marković, Živković - Andrade, Belić, Fejsa - Dijabate, Menig, Pavlović. 

Čukarički: Belić - Tošić, Drezgić, Kovačević, Rogan - Sisoko, Kovač, DOcić - Ndiaje, Ovusu, Badamosi. 

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još tri minuta u Humskoj, odluka je glavnog sudije Milana Stefanovića! 

87. minut - Crveni karton za Samuela Ovusua zbog prigovora!

85. minut - GOOOOOOOOOL! Partizan ponovo vodi, crno-beli su iskoristili nepažnju odbrane Čukaričkog i preko Slobodana Uroševića dolaze do nove prednosti! Natho je izveo slobodan udarac dok se odbrana Brđana nameštala, a kapiten Partizana uspeo je to da kazni - 3:2!

83. minut - Ofanzivna izmena Gordana Petrića! Žele crno-beli čitav plen Kristijan Belić ide van igre, dok je na terenu talentovani Samed Baždar.

80. minut - Trčao je sam Samuel Ovusu pred Aleksandra Popovića, ali je Kristijan Belić uspeo da ga stigne i perfektnim uklizavanjem blokira njegov udarac! Vredi ovaj potez kao da je mladi vezista postigao i drugi gol na meču - ostaje 2:2!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Savršen centaršut Marka Docića, loptu je od stativu u gol zakucao Uroš Drezgić! Neverovatan prekid Čukaričkog, defanzivci Partizana su nemo gledali, a Popović nije imao nikakve šanse - 2:2!

72. mint - Mogao je Aleksa Janković sada da donese izjednačenje Čukaričkom, ali je mladi napadač Brđana posle solo prodora dobio samo žuti karton. Njegov udarac završio je pored gola, tražio je Janković korner, a sudija mu je zbog prigovora pokazao javnu opomenu. 

68. minut - Izmena u sastavu Partizana! Umesto strelca Pavlovića na terenu je Hamidu Traore, sada se crno-beli vraćaju u standardnu formaciju sa samo jednim isturenim igračem. 

64. minut - PREČKA! Sada je okvir gola zaustavio Rikarda Gomeša. Mnogo sreće imala je ekipa Čukaričkog budući da su milimetri delili napadača crno-belih od 11. gola u sezoni! 

61. minut - Nova šansa za Brđane! Sada je Rogan poslao divan centaršut na drugu stativu, sam je "kao duh" bio Đorđe Ivanović, ali je snažni našadač šutirao preko gola! 

58. minut - Uzvraća Čukarički istom merom. Na drugoj strani je zapretio Mohamed Badamosi, savladan je bio Aleksandar Popović, ali je njegov udarac uspeo da stigne Svetozar Marković i loptu izbaci sa gol-linije - 2:1! 

Foto: Starsportphoto©

54. minut - Velika šansa za Rikarda Gomeša, ali nije se najbolje snašao napadač Partizana, nema promene rezultata. 

50. minut - Zbog akcije na startu drugog poluvremena propustili smo da kažemo da su na terenu od 45. minuta i Bibras Natho i Rikardo Gomeš! 

47. minut - GOOOOOOOOOOL! Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan stiže do kompletnog preokreta! Andrija Pavlović je iskoristio sjajan centaršut Marka Živkovića i zakucao loptu iza leđa Belića - 2:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Sada nova šansa za crno-bele! Andrija Pavlović i Slobodan Urošević stekli su veliku prednost po levoj strani, imali priliku da donesu kompletan preokret Partizanu, ali se Uroš Drezgić još jednom sjajno snašao i sačuvao svoju mrežu! Prethodno je Belić zaustavio udarac Pavlovića glavom, ostaje 1:1!

42. minut - GOOOOOOOOOL! Uzvraća ekspresno Partizan! Živković je ubacio loptu iz kornera, u srce kaznenog prostora je vratio Kvinsi Menig, a u gužvi se najbolje snašao Kristijan Belić i doneo poravnanje rezultata - 1:1!

41. minut - Ponovo Partizan ima inicijativu, ali sve to deluje potpuno bezopasno i bezidejno. Ipak, crno-beli su nakon pokušaja Uroševića dobili treći korner! 

38. minut - GOOOOOOOOOOL! Čukarički vodi golom Marka Docića! Brđani su iskoristili veliki kiks crno-belih, a pre svih Svetozara Markovića. Kapiten je loptu stavio "na kreč" i rutinski matirao Aleksandra Popovića - 0:1! 

37. minut - PENAL ZA ČUKARIČKI! Nakon gledanja VAR-a sudija Stefanović odlučio je da je Svetozar Marković rukom zaustavio udarac Badamosija, te će Brđani u preko Docića pokušati da dođu do vođstva! 

Foto: Starsportphoto©

36. minut - VELIKA ŠANSA! Po prvi put na meču Čukarički je svim silama krenuo ka golu crno-belih i odmah je bilo izuzetno nezgodno za Popovića. Samuel Ovusu i Mohamed Badamosi su bili u prilici, Brđani traže penal nakon igranja rukom Siniše Saničanina. Sudija Milan Stefanović otišao je da gleda VAR! 

32. minut - Nešto duži prekid meča u Humskoj nakon povrede Patrika Andradea. Vezista crno-belih se sudario sa Samuelom Ovusuom prilikom uklizavanja i očigledo izvukao deblji kraj, na terenu je medicinski tim Partizana, ali se čini da će reprezentativac Zelenortskih ostrva biti u stanju da nastavi utakmicu. 

27. minut - Potpuna inicijativa Partizana tokom prvih pola sata, ali bezidejno deluje igra crno-belih. Sa druge strane, Čukarički se opredelio za odbanu svog gola, dok Brđani iz kontri preko Ovusua i Badamosija pokušavaju da ugroze Aleksandra Popovića! 

22. minut - Prva prava šansa za crno-bele večeras! Kvinsi Menig i Fuseni Dijabate kombinovali su po boku, ali je sjajno reagovao Uroš Drezgić i uklizavanjem otklonio opasnost pred svojim golom - 0:0!

20. minut - Prava uspavanka u Humskoj! Za sada duel Partizana i Čukaričkog ne opravdava ulogu favorita budući da su svi, bez sumnje, očekivali daleko više akcije u sudaru dva sjajna tima. 

16. minut - Još jednom je Partizan pokušao po levoj strani preko Kvinsija Meniga, ali je ponovo Marko Docić bio smireniji od Holanđanina i naterao ga da napravi faul u napadu. 

Foto: Starsportphoto©

11. minut - Novi nalet crno-belih, sada je Ljubomir Fejsa promenio stranu i uposlio Slobodana Uroševića. Kapiten Partizana nije imao prostora za centarušt već je loptu "doturio" do Kvinsija Meniga, ali je Holanđanin očajno šutirao sa ivice kaznenog prostora! 

7. minut - Evo ga prvi nalet Partizana, imao je Marko Živković šansu da uputi dobar centaršut u srce kaznenog prostra Čukaričkog, ipak, Marko Docić se sjajno snašao i pustio loptu da izađe van granica igrališta. Mreže u Humskoj za sada miruju - 0:0!

4. minut - Uvodni momenti meča prolaze u "opipavanju snaga", nekoliko prekida na sredini terena, ali bez konkretne akcije i opasnosti. 

1. minut - Utakmica je počela, a sa centra su krenuli fudbaleri Partizana! 

Igrači oba tima izašli su na teren, očekuje se da kroz nekoliko minuta i počne derbi 15. kola Superlige Srbije! 

17:51 - Trener Partizana Gordan Petrić odlučio je da odmori Rikarda Gomeša i Bibrasa Natha koji današnju utakmicu protiv Čukaričkog počinju sa klupe. 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 15. kola Superlige Srbije između Partizana i Čukaričkog. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija