• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

21:25 >> 23:11

PARTIZAN POBEDIO, ALI MALO KO SLAVI! Crno-beli se POŠTENO NAMUČILI na premijeri pred Grobarima! (FOTO)

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN POBEDIO, ALI MALO KO SLAVI! Crno-beli se POŠTENO NAMUČILI na premijeri pred Grobarima! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su SC Derbi u trećem kolu ABA lige sa 91:82

Jeste Partizan upisao pobedu protiv SC Derbija u trećem kolu ABA lige, ali igra koju su crno-beli pokazali u duelu sa crnogorskim timom ne obećava... Izabranici Željka Obradovića su pošteno mučili pred svojim navijačima protiv, na papiru, daleko slabije ekipe. Ipak, nakon dramatičnih 40 minuta uspeli su da trijumfuju - 91:82. 

Od starta meča je bilo jasno da se SC Derbi neće predati u Štark areni bez borbe. Posebno raspoloženi za igru bili su Loren DŽekson i Mateo Drežnjak koji su sjajnom energijom pravili razliku. Ipak, za veće iznenađenje bilo Crnogorcima je nedostajao poenterski učinak makar još jednog igrača, a to je večeras izostalo. 

Sa druuge strane, crno-beli su bili potpuno dekoncentrisani. Jasno je da se uzrok tome može tražiti u činjenici da su tek juče doputovali iz Vitorije, kao i to da su doživeli težak i neočekivan poraz od Baskonije u drugom kolu Evrolige. Ali, bez obzira na sve to, Partizan može i mora daleko bolje od večerašnjeg izdanja. 

Imao je SC Derbi sve u svojim rukama u finišu treće deonice kada su pobegli na pet poena prednosti posle simultanke Lorena Džeksona. Ipak, Partizan je na krilima Matijasa Lesora uspeo da nadoknadi minus na startu poslednjeg perioda, a potom i zahvaljujući dobroj odbrani dođu i do velike prednosti do kraja meča. 

Foto: Starsportphoto©

Crno-bele je do pobede predvodio Matijas Lesor sa 19 poena, Zek Ledej je dodao 15, a Dante Egzam 13. Sa druge strane, Loren Džekson je brojao do 19, a Mateo Drežnjak do 16. 

PARTIZAN - STUDENTSKI CENTAR  91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18)

Štark arena, Beograd     Sudije: Josip Radojković, Bojan Kruljac, Marko Mustapić

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Egzum, Jovanović, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Studentski centar: Džekson, Megi, Pavlićević, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović, Tasić, T. Ivšić, Z. Ivšić, Drežnjak, Dogan, Tišma

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

Sada je definitivno - Partizan je posle trojke Tristana Vukčevića rešio pitanje pobednika! Andrej Žakelj je tražio tajm-aut, ali je utisak da je prekasno da se SC Derbi ponovo vrati u meč budući da crno-beli imaju deset poena prednosti - 80:70!

Čini se da Partizan polako uspeva da prelomi pitanje pobednika. SC Derbi je na svega dva poena od starta poslednje deonice, sa druge strane crno-beli su vezali osam i imaju maksimalnih šest sredinom četvrtog perioda - 72:66!

Treća četvrtina: 

Uspeva Partizan da se vrati u rezultatsku klackalicu nakon što je SC Derbi rešetao iz svih pozicija. Ponovo je energija Matijasa Lesora na obe strane bila presudna da crno-beli vrate prednost na svoju stranu, ali je greška Jama Madara dala prostora Pavlićeviću da donese izjednačenje crnogorskom timu - 64:64!

Foto: Starsportphoto©

Brutalna serija SC Derbija nakon trojke Džeksona gosti su vezali sedam poena i sada imaju prednost usred Beograda. Reagovao je Željko Obradović tajm-autom, a kako god da se završi večerašnji meč jasno je da je pred crno-belima mnogo posla - 54:58!

Nastavlja se velika borba u Štark areni. Crno-beli su serijom 5:0 napravili prednost na startu treće deonice, ali ni to nije pokolebalo goste iz Podgorice. Trojkom je odgovorio Džekson, te vratio SC Derbi na samo jedan posed zaostatka - 54:51!

Druga četvrtina: 

Partizan na odmor odlazi sa pola koša prednosti, a najveće zasluge za to idu na račun SC Derbija. Gosti su u finišu druge četvrtine promašili čak pet slobodnih bacanja, a ni sjajna rola Matea Drežnjaka im nije pomogla da sačuvaju vođstvo pred poluvreme - 44:43!

Foto: Starsportphoto©

Uzvratio je sada Partizan istom merom preko Zeka Ledeja koji je vezao nekoliko dobrih napada. Ipak, glavni problem crno-belima predstavljala je izuzetno slaba odbrana što su Džekson i Megi uspevali da kazne i održavaju SC Derbi u igri tokom čitavog prvog poluvremena - 34:33!

SC Derbi je drugu deonicu otvorio sa tri vezane trojke. Dve je ubacio Džekson, a jednu Megi, te su Crnogorci posle tri minuta igre došli do novog vođstva. Na iznenađenje mnogih četa Andreja Žakelja pruža žestok otpor crno-belima pred solidno popunjenom Štark arenom - 27:28!

Prva četvrtina: 

Usledila je nova serija Partizana koji se razigrao na obe strane parketa nakon ulaska Dantea Egzuma. Ipak, nije SC Derbi posustajao, ali nisu gosti imali rešenja za sjajnog Matijasa Lesora koji je posle blokade na Ivšiću uspeo da ukrade loptu Pavličeviću i u kontri posluži Uroša Trifunovića koji je lagano zakucao. Crno-beli su na kraju prve deonice imali prednost od šest poena - 23:17!

Foto: Starsportphoto©

Delovalo je da se Partizan polako budi, ali je ponovo usledila serija SC Derbija. Na parket je ušao Flečer Megi, trojkom doneo novo vođstvo crnogorskom timu. Potom je snažno zakucao Ivišić, a izuzetno besan zbog slabe igre svog tima bio je Željk oObradović - 11:14!

Počela je utakmica serijom SC Derbija od 2:6, ali je Partizan vrlo brzo nametnuo svoj ritam i došao do preokreta. Prednjačio je Jam Madar koji je bio silno motivisan, sa asistencijom i pet poena vodio je crno-bele do vođstva od 9:6 posle samo četiri minuta igre u Štark areni. 

21:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola ABA lige između Partizana i Sutdentskog centra. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija