• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2022

23:46

NAVIJAČI, ČEKAMO VAS NA PREMIJERI EVROLIGE! Obradović SREĆAN zbog pobede, ali...

Starsportphoto©

Partizan

NAVIJAČI, ČEKAMO VAS NA PREMIJERI EVROLIGE! Obradović SREĆAN zbog pobede, ali...

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su večeras Studentski centar 91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18) u utakmici trećeg kola ABA lige

Crno-beli su do trijumfa, na debiju pred domaćim navijačima ove sezone, došli znatno teže nego što se očekivalo, a "meč viner" bio je mladi Tristan Vukčević sa 11 poena. Željko Obradović je nakon meča istakao da je trijumf najvažniji u ovom momentu. 

- Najvažnije je da smo pobedili. Rekao sam u najavi da mi je bitno da vidim reakciju nakon poraza u petak, to je bilo pozitivno. Bez obzira na rezultat prethodne ili ove utakmice odmah se okrećemo narednoj. Moramo da budemo spremni za ovaj ritam, a to je samo jedan trening koji služi za pripremu. Nije lako, ali kako nama - tako i svima ostalima. Ekipa je izašla sa dobrim moralom i na kraju je najvažnije što smo pobedili. Čestitam i Studentskom centru, odigrali su dobru utakmicu - rekao je Željko Obradović, a potom objasnio da je bilo bitno odmoriti igrače. 

- Vodio sam računa o minutaži, to je posledica rasporeda. Jedino mi se nije svidelo što je Matijas Lesor morao toliko da igra, ali je Balša Koprivica rano napravio četiri faula. Hvala navijačima, čekamo ih u utorak na premijeri Evrolige. 

Interesovalo je novinare da li Partizan može bolje u odbrani, na šta je Obradović imao kratak komentar. 

- Mora! Radi se o tom jednom treningu. Igrali smo daleko bolju odbranu u Vitoriji nego u prvom kolu i to je bilo evidentno. Opšta slika je bila bolja, izgubili jesmo, ali ne treba se vraćati. Večeras je bilo nešto dobro, a nešto katastrofalno. Bitno je da se držimo plana na utakmici, ako jedan igrač nema koncentraciju i ispadne u odbrani odmah si u problemu. Radimo na tome, a koliko možemo pitanje je. Sutra imamo jedan trening i treba pripremiti Milan - istakao je trener Partizana. 

Foto: Starsportphoto©

Ponovo je koncentracija na momente padala, baš kao u finišu utakmice protiv Baskonije kada su crno-beli ispustili pobedu. 

- Siguran sam da su igrači svesni svega. Ja u njih verujem najviše na svetu, to su moji momci i stojim iza njih. Ovo je sport, sastavni deo su greške. Postoje one koje su posledica protivnika, umora, ali i onih koje su bespotrebne i to je najveći problem. To je posledica dekoncentracije. Maksimalno poverenje imam u ove igrače - kazao je iskusni stručnjak, nakon čega je objasnio kako je izgledao trening nakon poraza od Baskonije. 

- Nisam želeo da pričam o tome, sigurno da nam je to ostalo u podsvesti, ali nisam spomenuo uopšte poraz. Mi smo direktno sa aerodroma došli u salu, gledali snimak Studentskog centra i spremali se za to što nas očekuje. Imao sam komentar od minut vremena vezan za najvažnije stvari iz Vitorije. 

Foto: Starsportphoto©

U narednom periodu crno-beli će imati veliki broj utakmica kod kuće, a prva je već u utorak protiv Armani Milana u Evroligi. 

- Svakako da je dobro što ćemo biti kod kuće neko vreme. Prve četiri utakmice smo igrali na strani. Autobus, avion, hoteli, aerodromi... Sve to ostavlja trag, nije to izgovor, takav je kalendar. Kao što je sada da tri zaredom igramo kod kuće. Posle Bolonje idemo u Bar, pa dve kod kuće dolaze nam Žalgiris i Mega. Energiju nećemo bacati na putovanja, koncentracija mora da bude na ono što nas očekuje - podvukao je Željko Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17