• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2022

19:45 >> 22:46

DOKLE VIŠE?! NOVA ISPUŠTENA POBEDA PARTIZANA! Ništa od prvenca u Evroligi posle osam godina! "Manekeni" iz Milana STIGLI I PRESTIGLI! (VIDEO + FOTO)

Starsportphoto©

Partizan

DOKLE VIŠE?! NOVA ISPUŠTENA POBEDA PARTIZANA! Ništa od prvenca u Evroligi posle osam godina! "Manekeni" iz Milana STIGLI I PRESTIGLI! (VIDEO + FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana ponovo su izgubili jednu dramatičnu završnicu u Evroligi. U Beogradskoj Areni poraženi su od milanske Olimpije u 3. kolu - 75:80 (27:17, 22:24, 12:21, 14:18)

Odlično su počeli crno-beli košarkaši. Nošeni sjajnom podrškom "grobara" sa tribina vrlo brzo su se odlepili. Ledej,  pa Madar, a onda Lesor prvo je lupio rampu Dejvisu, a onda i zakucao za 8:2. Već tada je Arena počela da gori, a brzo je ekipa Željka Obradovića stigla i do dvocifrene razlike - 13:2. Sjajan početak. Uopšte, cela prva deonica protekla je u znaku Partizana i sigurnog vođstva crno-belih.

U drugoj malo opuštanje, što su italijanski "manekeni" dobro koristili i istopili prednost domaćih.  Posle promašaja Pantera i Madera Italijani su stigli na minus 6, da bi ubrzo opasno pripretili i vođstvom - 35:34. Ali onda je u petu brzinu ubacio Anđušić i sa dve trojke vratio stvari na mesto. Na poluvreme, raspucani crno-beli su otišli sa plus 8 - 49:41.

PARTIZAN - OLIMPIJA MILANO 75:80 (27:17, 22:24, 12:21, 14:18)

Beogradska Arena. Sudije: Jerzuelo, Mogulkodž, Fufis.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 23, Koprivica, Panter 7, Papapetru 5, Egzum 7, Naneli 2, Glas, Lesor 12, Trifunović, Anđušić, Madar 10.

OLIMPIJA MILANO: Pengos 12, Tonut 3, Beron, Hol, Baldaso, Tomas 3, Meli 7, Riči, Datome, Vojtman 5, Dejvis 15, Šilds 25, Hajns.

Posle kvalitetnog prvog poluvremena niko nije očekivao loš Partizan u trećoj četvrtini, ali u većem delu ove deonice tako je, nažalost bilo. Ekipa Etorea Mesine je mic po mic topila razliku, pa i prešla u vođstvo, samo je Ledej pogađao za Partizan. U tim trenucima nije bilo rešenja u napadu ekipe Željka Obradovića. Ipak, u finišu treće četvrtine vraća se Partizan i na kraju stiže do minimalne prednosti pred poslednju deonicu.

U poslednjoj četvrtini ušlo se u dramatičan finiš u kom se Ledeju priključio i Matijas Lesor, a onda i Dante Egzum trojkom za 71:62 i erupciju u Areni. Ali, tada je ponovo Partizan stao. Tačnije, i tada je Olimpija imala odgovor, i to serijom 7:0 kojom je ponovo u poslednjih pet minuta unela dramu u završnicu meča. Partizan je do kraja imao još samo dva poena Egzuma i to je bilo sve. Potpuno je stao napad crno-belih, što je ekipa Etorea Mesine iskoristila i dobila utakmicu.

Dva poena u poslednjih pet i po minuta! Malo i premalo za Evroligu!

 

 

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA

NA KRAJU - Novi poraz u Evroligi 70:85 ovog puta protiv Olimpije iz Milana.

40. minut - Panter pravi faul. Oba puta pogađa Dejvis - 76:73, najveće vođstvo Armanija.  Anđušić gubi loptu, tajm aut, a onda Kevin Pengos pogađa za 78:73. 

39. minut - Madar ne pogađa. Papaperu na obruču blokira Melija, koji pravi faul. Već viđen koš je to bio, ali Papapetru nije mislio tako. Ne pogađa Madar, ali hvata Lesor, pa Panter promašuje i pravi faul.

38. minut - Pengos ubacuje drugu trojku i najavljuje dramu! Greše crno-beli Ledej pravi faul. Šilds pogađa oba bacanja, Olimpija ponovo vodi serija 12:2 za 74:73.

Foto: Starsportphoto©

37. minut - Još jedan defanzivni skok Partizana, naneli kreće u napada, Ledej, ali faul, neeeee! Greše i Italijani pa Egzum! Konačno koš posle 4 minuta - 73:69. 

36. minut - Biće drame! Još jedan loš napad Partizana. Vojtman pogađa 71:69! Ponovo kuva u Areni! Serija Olimpije 7:0! Novi pas za Lesora nije prošao. Dobro je, Dejvis nije pogodio. Greši Egzum.

35. minut - Loš pas Egzuma, lopta ide u aut. Trojka Šildsa 71:67.

34. minut - Egzum za triiiiii, ma to bre! Serija 10:0 u poslednjoj četvrtini za Partizan. Druga lična za Lesora. Bacanja za Dejvisa. Oba pogodio 71:64.

Foto: Starsportphoto©

Tekst potpisa

33. minut - Ofanzivni skok Lesora 68:62. Gužva u obruču Partizana, Meli ne pogađa zicer, faul pravi Šilds.

32. minut - Lesor krade loptu, Beron se spremao za šut, ali mu Lesor krade loptu. Brza kontra, koju faulom seče Beron. Jaooo, gube loptu crno-beli.

31. minut - Naneli za dva poena. Zek Ledeeeeeeeeeej posle greške Italijana, pet od pet za tri - 66:62.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Ponovo Ledej 62:61 za Olimpiju. Odlična odbrana, Naneli tri na dva kontra ipak stali su crno-beli. Tri sekunde pre kraja treće četvrtine imali su faul domaći, ali su izbacivanje iz auta presekli momci Etorea Mesine, ali nije bilo vremena za ozbiljniji napad.

29. minut - Odlična odbrana Melija i Beron u sledećem napadu pogađa trojku uz faul! Sve gore od goreg. Precizan bivši kopšarkaš Crvene zvezde. Njegov deseti poen večeras.

28. minut - Jednom rukom Ledej - 59:55 . Nikolo Meli dalekometna paljba. Trojka 59:58.

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Partizan u napadu, Naneli promašuje sa zvukom sirene. Hol promašuje za tri! 

26. minut - Zek Ledeej, konačno! Partizan na minus 1, Pengos promašuje. Ledeeeeeeeeej za triiiii! Četvrta trojka, bez promašaja za tri 57:55, ponovo crno-beli vode. Nema koša!

25. minut - Anđušić promašuje, Lesor vraća, ali na kraju - Dejvis. Šilds je sam na ćošku. Nova trojka 55:52 za Olimpiju iz Milana.Problemi za Partizan. Lopta od Anđušića odlazi u aut.

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Izgubljena lopta Partizana. Pogađa Pengos i prvi put Armani vodi 50:49. Zek Ledeeeeej! Nova trojkaaaaa! Ali pogađa Šilds 52:52. 

23. minut - Trojka Pengosa - zove tajm aut Željko Obradović - 49:48. Ovo je sad serija 7:0! 

22. minut - Uhh, lepo je prošao Lesor, ali promašio maltene zicer. Šilds preciza sa bacanja posle faula 49:43, gube crno-beli ponovo loptu, pa Šild promašuje za tri. I treće podbacivanje dobija Partizan, ali Šilds dolazi do lakih poena - 49:45. Serija 4:0 na startu drugog dela za goste.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme promašajem Dejvisa. I Pengos promašuje, kao na drugoj strani Hol za tri poena.

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Meli na Lesora i poentira - 46:38. Željko Obradović traži tajm-aut. Jan Madar trojkaaa i deseti poen za mladog Izraelca. Uh, trojka Tonuta 49:41, što je i rezultat poluvremena.

Foto: Starsportphoto©

Tekst potpisa

19. minut - Lesor leti, pampa, pa onda doleće Anđušić, kakav meč! Košarkaši iz Milana sa sve trenerom Mesinom su šokirani! faul nad Anđušićem. Sva tri puta je precizan 46:36, greše Italijani, ali štetaaaaaaaa, i crno-beli gube loptu.  Deset razilke je i dalje.

18. minut - Deveti poen Šildsa. kakav pas Anđušića za Lesora! Novi poeni za ekipu Željka Obradovića - 43:36.

17. minut - Dva podbacivanja zaredom, Partizan oba puta bolji, prvo Madar pa Lesor, Danilo Anđušić i eksplozijaaaaaa, trojkaaaaa - 38:34, au kako važni poeni! I Još jedanput Anđušić za triiiii! 41:34! 

16. minut - Pengos lako do prvih poena, samo je pola koša prednosti - 35:34. Papapetru je promašio sve.

Foto: Starsportphoto©

Tekst potpisa

15. minut - Hofman pogađa trojku - 33:30. Ide Panter i - faul. Sedam poena kapitena Partizana 35:30. Dejvis zakucava, iajko je Partizan bio blizu ukradene lopte.

14. minut - Madar promašuje, a Brendon Dejvis lagano do 9 poena večeras. naneli do Lesora, koji se laktom oslobađa Dejvisa i pogađa 33:27.

13. minut - Dejvis je ponovo blizu obruča, to koristi i postiže poene. 

12. minut - Panter sam za tri promašuje, a na drugoj strani Šilds pogađa - 29:23. Greše crno-beli ali ne da poene Milanu Lesor, nova rampa centra domaćih. Panter iz jako teške pozicije pogađa 31:23.

11. minut - Ništa od poena Dejvisa. Partizan ima napad. Preko ruke Dešona Tomasa Papapetru! Super! 29:19. Promašaj Hola, ali Dejvis hvata otpadak ispod koša i poentira

Foto: Starsportphoto©

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Madar za triiiiii!!!! Sedam razlike -24:17. Faul u napadu za italijansku ekipu. Poslednji napad za partizan u prvoj četvrtini Panteeeeeeeer trojkaaa i ponovo je dvocifrena razlika 27:17.

9. minut - Papapetru preko Dešona Tomasa 21:11. I nova trojka Berona 21:14. Ledj promašuje fejd avej, nema faula nad Lesorom, Tomas šutira za tri i Armani se vraća sa dve trojke 21:17.

8. minut - Mnogo grešaka u napadu Olimpije što je dobro za našeg predstavnika. faul Berona, papapetru pogađa prvo, drugo promašuje 19:8. Trojka Berona na drugoj strani 19:11. 

7. minut - Madar preko Pengosa, kako težak šut i koš! U poslednjoj sekundi napada - 18:8.

6. minut - Poeni za Olimpiju, pa Madar promašuje. Šilds u kontri pogađa - 13:7. Ledeeeeeeeeej, nova trojka osami njegov poen 16:7. Faul Papapetrua. 

5. minut - Panter odličan u odbrani. Odlični Lesor! Idemooooo! 10:2! Izgleda da je i atmosfera uticala na goste, opet proćerdan napad, a onda i prva trojka Partizana Zek Ledeeeeej! - 13:2. Dvocifrena prednost domaćih. 

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Snaša se Ledej u teškoj poziciji - 4:2, crno-beli ponovo vode. Još jedan promašeni napad Olimpije. Jan Madar sa poludistance. Koš! 6:2! Kakva rampa Lesora! Sjajnoooo! Lesor prvo rampa, a onda i zakucavanje! Gori Arena! - 8:2

3. minut - Novi faul Egzuma u napadu. Druga lična. Odličan prodor Melija, preko ledeja ide šut i prvi poeni za Italijane 2:2.

Foto: Starsportphoto©

2. minut - Egzum, pa Lesor, nema ni koša, a ni faula. Faul Hajnsa, Egzum na liniji slobodnih bacanja. Oba puta precizan 2:0. I Tomas promašuje tri, novi promašaj za tri gostiju

1. minut - Utakmica je počela napadom Partizana. Panter nije pogodio prvi šut. I na drugoj strani loš šut Melija za tri, a onda faul u napadu Egzuma. Promašuje i Pengos.

 

 

UŽIVO:

20:31 - I fudbaleri Partizana su došli da bodre kolege iz košarkaškog kluba. Atmosfera se već podgrejava...

Foto: Starsportphoto©

Publika je gromoglasno pozdraviila ulazak fudbalera...

20:28 - Arena je već dobro popunjena, košarkaši oba tima su na terenu i zagrevaju se

20:04 - Strateg milanske Olimpije rekao je da zna da će njegov tim imati rivala na terenu, ali i van njega, misleći na bučne "grobare".

- Ovo je sjajna prilika da se ponovo povežemo sa dvojicom momaka koji su nam mnogo dali u prošlosti, Kevinom Panterom i Zekom Ledejom. Maksimalno poštujemo Partizan i trenera Obradovića. Svesni smo da nas čeka veoma teška utakmica. Dobra odbrana njihovih prolaza i zaštita od njihove tranzicije biće ključni faktori, uz našu sposobnost da se prilagodimo vrućoj atmosferi koju ćemo iskusiti u 'Areni' - rekao je četvorostruki šampion Evrolige.

 

 

20:01 - U najavi utakmice trener crno-belih Željko Obradović je rekao:

- Zadovoljni i srećni da konačno igramo u Evroligi pred našim navijačima. Nadamo se da će doći u velikom broju da podrže ekipu i da će ekipa reagovati na najbolji način a to je da proba da pruži svoj maksimum protiv tima koji je projektovan i ima ambiciju da ide na Fajnal for. Veliki je izazov ispred nas i moraćemo da mnogo toga uložimo, a pre svega verujemo u sebe da odigramo najbolju moguću utakmicu - rekao je Obradović.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča 3. kola Evrolige Partizan - Olimpija Milano. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija