• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2022

17:09

PETRIĆ HVALI KRUŠEVLJANE! Trener Partizana UPOZORAVA pred dolazak Napretka!

Starsportphoto©

Partizan

PETRIĆ HVALI KRUŠEVLJANE! Trener Partizana UPOZORAVA pred dolazak Napretka!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana dočekuju Napredak u odloženom meču petog kola Superlige Srbije (četvrtak, 16.45)

Pred duel sa Kruševljanima, šef stručnog štaba crno-belih Gordan Petrić izneo je očekivanja i upozorio:

- Napredak može da nam napravi problem, kao što je radio ranije. Reč je o iskusnoj ekipi, sposobnoj da se namesti, a da bismo probili blok moraćemo više da rizikujemo. Igraćemo Riziko - rekao je Gordan Petrić, da bi zatim izneo pohvale na račun trenera Napretka:

- Kolegu Dušana Đorđevića poznajem, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu, čeka nas težak posao, ali da se ne lažemo: Partizan se pita. U nekim situacijama „jedan na jedan“ moraćemo da preuzmemo rizik, da ne vraćamo loptu ka sredini, čak i ako je izgubimo da se vidi ideja.

Ovaj meč trebalo je da se odigra početkom avgusta, ali je zbog obaveza kluba iz Humske na evropskoj sceni pomeren za jedini slobodan termin pre pauze, koja će uslediti zbog Mundijala u Kataru.

- Rekli su mu da sam bio tu i kad je pomeren duel sa Spartakom, a ja nemam pojma... Niko me nije ni pitao. Sad to dolazi na naplatu. Da je sve bilo po prvobirnom rasporedu, sad bismo igrali kup, mogli bismo da odmaramo igrače.

Foto: Starsportphoto©

Gordan Petrić

Igra Napretka u velikoj meri zavisi od Nemanje Krstića, zahvaljujući čijim centaršutevima ili asistencijama su Kruševljani postigli mnogo golova.

- Tačno - hvali Petrić vezistu Napretka. - Dosta golova je taj tim dao iz prekida, moramo da pomerimo goste od od našeg gola. Nema dileme da će oni biti defanzivni, na nama je koliko ćemo rano da damo gol, posle čega bi se oni otvorili. Jer, svi su majstori fudbala kad Peđa Mijatović „otvori“ protivnika, onda svi igramo... Recept je da pomerimo Kruševljane od našeg gola. Mada, protiv Čukaričkog je Marko Docić odlično izveo prekid, lepo pogodio centarhalfa, nema tu šta da se brani. Ne plašim se, generalno. Problem u tom segemntu ćemo imati ako budemo dozvolili da koriste prekide.

Najveći motiv srpskom vicešampionu predstavlja činjenica da je Napredak u prošloj sezoni ostao neporažen pred Grobarima (0:0).

- Može da bude dodatni motiv, ali mislim da su igrači Partizana ušli u zapadnjačko razmišljanje, da se dokazuju od utakmice do utakmice. Lepo je za njihove biografije što su dobili Keln ili preokrenuli protiv Čukaričkog, ali Napredak je novi izazov. Kao u šahu – nadmudrivanje.

Foto: Starsportphoto

Bojan Matić ljubi Partizanov grb u vremenu dok je igrao za crno-bele

Navijači Partizana će ponovo moći da vide nekadašnje asove crno-belih napadača Bojana Matića i golmana Nikolu Petrića, koji nastupaju za sutrašnjeg rivala.

- Trenirao sam ga na Banovom brdu, zna da organizuje tim u kritičnim situacijama, dobro priča. Sigurno je samo da će se jedna Petrić radovati. Videćemo ko će kome više da stisne ruku - istakao je Gordan Petrić.

HOLANĐANIN MORA DA BUDE PRODUKTIVNIJI

Pre malo više od mesec dana je pozvao Petrić Fusenija Dijabatea da bude produktivniji, sada isto traži od Kvinsija Meniga.

- Ušao je u formu, nema dileme, samo je potrebno da bude konkretniji. I njega i Dijabatea je stigao umor posle Kelna, to su normalne reakcije. Dobro se pokazao, ali mora da bude konkretan - dodao je Petrić.

BUDUĆNOST PRED ILIĆEM

Česte su promene na poziciji štopera u Partizanu. Petrić je u prethodnim mečevima ukazivao šansu Vujačiću, Markoviću i Saničaninu, dok šansu sa klupe čeka talentovani Mihajlo Ilić.

- Žao mi je što ne mogu da nađem mesta za njega. Talentovan je, mora da bude strpljiv, sigurno će doći dan da i on bude prvi izbor za centarhalfa - istakao je Petrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija