• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2022

19:30 >> 22:37

DOKTORSKA PARTIJA KEVINA PANTERA ZA DRUGO SLAVLJE CRNO-BELIH! Partizan SRUŠIO i Žalgiris pred Grobarima! (FOTO)

Starsportphoto©

Partizan

DOKTORSKA PARTIJA KEVINA PANTERA ZA DRUGO SLAVLJE CRNO-BELIH! Partizan SRUŠIO i Žalgiris pred Grobarima! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Žalgiris u petom kolu Evrolige i upisali drugu pobedu u elitnom takmičenju - 87:76 (20:22, 24:14, 16:21, 27:19)

Čekala se pobeda, a onda su stigle dve u roku od sedam dana! Nakon trijumfa nad Virtusom u Beogradu, Partizan je uzeo "meru" i Žalgirisu pred svojim navijačima i na krilima kapitena Kevina Pantera došla do novog slavlja u Evroligi - 87:76 (20:22, 24:14, 16:21, 27:19)! 

Nije bilo Kevina Pantera u punom sjaju na startu Evrolige, užasnu je utakmicu odigrao kapiten Partizana protiv Mornara u prethodnom kolu ABA lige, ali nema više nikakve dileme. Amerikanac je "suvo zlato" i prava pokretačka snaga crno-belih. Kada je bilo teško, Panter je cepao mrežice, izmišljao poene i, bez dileme, najzaslužniji je za pobedu beogradskog velikana protiv Žalgiris Kaunasa. 

Foto: Starsportphoto©

Igralo se u egalu do kraja prve deonice koju je Žalgiris dobio u svoju korist. Ipak, ušao je nakon toga Kevin Panter na parket i pravom simultankom doneo preokret, a kasnije i deset poena prednosti Partizanu. Jurili su gosti tokom čitave utakmice zaostatak, uspeli da stignu to pred kraj treće četvrtine kada je Panter zbog problema sa faulovima morao na klupu, ali kada se Amerikanac vratio na parket više se pitanje pobednika nije postavljalo. 

Nije Partizan ofanzivno briljirao, kao na nekim utakmicama ranije, ali nema sumnje da je večerašnji meč bio najbolji u defanzivnom smislu. Najveće zasluge za to idu na račun Matijasa Lesora koji je komandovao reketom, ali i u situacijama kada je preuzimao bekove Žalgirisa uspevao je da se izbori. Pored toga, epizodnu rolu imao je Tristan Vukčević koji je odigrao izuzetan meč i pokazao da na njega može da se računa. 

Foto: Starsportphoto©

Imali su gosti nekoliko naleta, poslednji u finišu trećeg perioda kada su iskoristili dve katastrofalne greške Uroša Trifunovića i sa brzih šest poena istopili prednost crno-belih. Ipak, nije se Partizan dao pred rasprodatom Štark arenom. 

Crno-bele je do pobede vodio Kevin Panter sa 26 poena, 11 je dodao Dante Egzum, a po deset su ubacili Matijas LEsor, Zek Ledej i Džejms Naneli. Sa druge strane, Kenan Evans je ubacio 16, a Rolands Šmits 11. 

Valja istaći da su crno-beli večeras imali i sreću na svojoj strani budući da su gosti užasno šutirali slobodna bacanja i meč završili sa poražavajućih 50 procenata 11 od 22. 

PARTIZAN - ŽALGIRIS  87:76 (20:22, 24:14, 16:21, 27:19)

Štark Arena, Beograd   Sudije: Oleg Latiševs, Benžamin Himenez, Hjuz Tepeni

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Egzam, Lesor, Naneli, Glas, Trifunović, Anđušić, Madar

Žalgiris: Evans, Giedraitis, Lekavičijus, Hejs, Kalnietis, Smits, Birtus,  Brazdeikis, Dimsa, Kevano, Butkevičijus, Ulanovas

Tok meča: 

Četvrta četvrtina:

40. minut - KRAJ! 

38. minut - Velika broba u Štark areni! Sada je sa linije penala bio siguran Dante Egzam i vratio prednost crno-belima - 76:70!

Foto: Starsportphoto©

37. minut - Kavano je pogodio pod faulom, pa je realizovao i dodatno bacanje - 74:70.

35. minut - Siguran je bio Dante Egzam sa linije penala - 69:63!

34. minut - Polovičan učinak Kevanoa sa linije penala, a na drugoj strani maestralan potez Kevina Pantera - 67:63!

33. minut - Tehnička greška za klupu Žalgirisa, ali Panter ne koristi dodatno bacanje, potom i loš napad. Kažnjava to Kevano na drugoj strani - 65:62! 

33. minut - Zakucavanje Ledeja na jednoj, a potom i izvanredna odbrana Matijasa Lesora - 65:60!

32. minut - PANTEEEEEEEEER! Nema potrebe više da ga čuva Željko Obradović budući da je utakmica došla u završnicu, a Amerikanac sjajno reaguje pod pritiskom. Videlo se to i sada kada je "hladan kao led" pogodio za tri poena - 63:60!

31. minut - Nerešeno je u Beogradu! Nastavlja se užasan šut Žalgirisa iz slobodnih bacanja, Brazdeikis je bio polovičan sada, te crno-beli još uvek nisu u poenterskom deficitu - 60:60!

Treća četvrtina: 

30. minut - Nisu crno-beli uspeli da zagrade koš posle promašaja Lekavičijusa! Uspeo je Ulanovas da dođe do skoka, iznudi faul, ali se nastavlja užasan procenat šuta sa linije penala za Litvance, polovičan je bio krilni centar Žalgirisa - 59:57!

Foto: Starsportphoto©

29. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIIĆ! Teško da je Danilo Anđušić mogao da izabere bolji trenutak da pogodi drugu trojku na meču! Crno-beli su počeli da "krvare", ali reprezentativac Srbije cepa mrežicu. Na drugoj strani pogađa Butkevičijus - 57:56!

28. minut - Užasno dodavanje Uroša Trifunovića, kažnjava to zakucavanjem na drugoj strani Butkevičijus! Nakon toga nova greška za Trifunovića i trojku pogađa Evans! Nerešeno je - 54:54!

27. minut - Uspeva Žalgiris da se odbrani, a potom i veže dva dobra napada preko Brazdeikisa koji vezuje četiri poena i vraća Litvance u igru! Odmah reaguje Željko Obradović tajm-autom - 54:49!

26. minut - Izuzetnih 30 sekundi za Matijasa Lesora! Francuz je u napadu izmislio poene za crno-bele i pogodio pored Dimše, a potom u odbrani izuzetna reakcija pod košem i rampa za Evansa. Tajm-autom reaguje klupa Žalgirisa, Partizan će imati napad da vrati dvocifrenu prednost - 54:45!

25. minut - Rasplamsala se borba u trećoj četvrtini, a najveći krivac za to je Rolands Šmits koji pogađa u seriji iz svih pozicija - 52:45!

24. minut - Trojka za Rolandsa Šmitsa, a potom na liniju penala ide i Evans nakon faula Džejmsa Nanelija! Partizan je već ispunio bonus iako je rana faza u trećoj četvrtini - 49:42!

Foto: Starsportphoto©

23. minut - Dobro se snalazi Matijas Lesor i pogađa pod košem nakon ofanzivnog skoka, na drugoj strani aut-liniju gazi Rolands Šmits, imaju crno-beli novi napad da povećaju svoju prednost - 49:37!

22. minut - Nažalost, ogroman problem za crno-bele... Kevin Panter je vezao dva brza faula i mora na klupu budući da već ima četiri lične greške - 47:37!

21. minut - PANTEEEEEEEEEER! Kako je gotova druga tako je počela treća četvrtina! Nova trojka za kapitena Partizana koji upisuje svoj 18 poen - 47:36!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nije Partizan preko Lesora uspeo da iskoristi priliku i na odmor ode sa dvocifrenom prednošću! Ipak, nakon svega viđenog u Štark areni mogu crno-beli da budu zadovoljni rezultatom - 44:36!

19. minut - "Stisli" su crno-beli u odbrani i to odmah daje rezultate! Joanis Papapetru beleži lake poene sa linije slobodnih bacanja - 44:36!

18. minut - Nastavlja se "zona" Kevina Pantera, deluje da sam igra u ovim mometima budući da je od poslednjih 11 poena Partizana, kapiten crno-belih postigao sve, ali vraća na drugoj strani Hejs - 42:36!

Foto: Starsportphoto©

17. minut - Igra se u serijama u dosadanšnjem delu meča! Partizan je napravio veliku seriju, ali uzvraća istom merom Žalgiris preko Krisa Kevanoa. Nije zadovoljan Željko Obradović i idemo na novi minut odmora - 40:34!

16. minut - BUUUUM! EKSPLOZIJA U ARENI! Vezuje Kevin Panter devet poena, sada pogađa i svoju prvu trojku večeras i to u tranziciji preko Hejsa! Novi tajm-aut za goste - 40:30!

16. minut - Igra Panter sa mnogo samopouzdanja i sada pogađa ponovo uz faul! Grešku je napravio Brazdeikis, a kapiten crno-belih pogađa i dodatno slobodno bacanje - 37:30! Amerikanac sa srpskim pasošem je već dvocifren! 

15. minut - PANTEEEEEEEEER! Spektakularan prodor i polaganje uz faul za kapitena Partizana, koristi Kevin Panter i dodatno slobodno bacanje i vraća crno-bele na "osetniju" prednost - 34:30!

14. minut - Dobra reakcija Žalgirisa nakon tajm-auta budući da su Izraleci napravili seriju 0:5 i ponovo se preko Lekavičijusa vratili na pole poena zaostatka - 31:30!

13. minut - Sada je u zoni Kevin Patner koji pravi mini-seriju sa četiri poena i tera goste na tajm-aut posle samo tri minuta igre u drugoj četvrtini - 31:25!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Izuzetna rola Danila Anđušića koji vezuje pet poena na startu druge četvrtine i donosi preokret crno-belima. U strelce se upisao i Kevin Panter, a na drugoj strani trojku pogađa Žalgiris - 29:25!

11. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIIĆ! Evo je nova trojka za crno-bele! Izuzetan napad Partizana, ostao je reprezentativac Srbije sam na vrhu kapice, odapeo i pogodio za novo vođstvo domaćih - 25:22!

11. minut - Siguran je Dante Egzam sa linije penala nakon što je Lukas Lekavičijus napravio drugi faul. Mora zbog toga najbolji strelac Žalgirisa na klupu, a to se odmah videlo i u napadu gostiju budući da je Partizan bez problema uspeo da se odbrani - 22:22!

Prva četvrtina: 

10. minut - Preokret Žalgirisa u poslednjem mometnu... Ušao je Lukas Lekavičijus na parket i doneo potpunu promenu u igri! Uspeva plejmejker Litanaca da pogodi trojku uz zvuk sirene, gosti vode posle prve deonice - 20:22!

9. minut - Novi promašaj Kevina Pantera koji nastavlja sa lošim procentom šuta... Koristi to Žalgiris i pravi seriju 0:5 preko Butkevičijusa koji pogađa trojku, a nakon toga i lako poentira u kontri - 20:19!

8. minut - NANELIIIIIII! Ide nova trojka za crno-bele, a nakon što je Džejms Naneli pocepao mrežicu loptu krade Dante Egzum i lagano poentira! Eksplodirala je Arena nakon serije Partizana - 20:14!

Foto: Starsportphoto

8. minut - Izuzetna odbrana Žalgirisa, nije imao Ledej nikakve šanse da pogodi preko Hejsa, na drugoj strani centar litvanskog tima zakucava nakon dobre timske akcije gostiju - 15:14!

7. minut - Utišao je Lukas Lekavičijus navijače u Štark areni nakon trojke koju je pogodio preko Dantea Egzuma. Uspeo je potom Žalgiris da se odbrani, a nakon toga novi poen za Lekavičijusa - 15:12! Odmah reaguje Obradović tajm-autom! 

6. minut - Oprobao je svoj šut za tri poena Edgaras Ulanovas, ali se Partizan još jednom uspešno odbranio. Ipak, na drugoj strani ne uspeva da pogodi ni Joanis Papapetru te će Žaglrisi imati još jednu priliku da smanji zaostatak crno-belih. 

5. minut - Revolveraški obračun Ronaldsa Šmitsa i Zeka Ledeja! Pogodio je Letonac na jednoj strani sa poludistance, ali vraća to na drugoj odmah krilni centar Partizana. Napad crno-belih izuzetno izgleda na startu utakmice, a na redu je i prvi tajm-aut - 15:7!

4. minut - NANELIIII! Uspeva šuter crno-belih da nadigra Brazdeikisa i natera ga na faul pri šutu za tri poena! Ipak, koristi Amerikanac samo dva od tri slobodna bacanja, na drugoj strani pogađa Rolands Šmits - 11:5!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Odlična akcija Partizana iz auta i lagani poeni za Joanisa Papapetrua pod košem. Na drugoj strani korake pravi Hejs nakon odlične reakcije odbrane crno-belih - 9:3!

3. minut - MADAAAAAAR! Uz zvuk sirene pogađa trojku organizator Partizanove igre, a potom krade loptu posle izvođenja Žalgirisa. Sjajno mladi Izarelac otvara meč protiv litvanskog predstavnika - 7:3!

3. minut - Promašio je Matijas Lesor zicer, ali se ekspresno iskupio i "ukrao" loptu Hejsu. Francuz je ekspresno proigrao Ledeja koji lagano zakucava, na drugoj strani vraća to Evands posle prodora - 4:3!

2. minut - Dobra odbrana Partizana, nije uspeo Brazdeikis da pogodi za tri poena, ali uzvraća Žalgiris na drugoj strani. Naterali su Litvanci Zeka Ledeja na grešku. Uspeva to da kazni u tranziciji Rolands Šmits koji pogađa jedno slobodno bacanje nakon Ledejevog faula - 2:1.

1. minut - Prvi napad na meču za Žalgiris, ali se Partizan uspešno odbranio, a na drugoj strani precizan je Matijas Lesor uz zvuk sirene - 2:0!

20:07 - Košarkaši Žalgirisa nedavno su stigli u Štark arenu gde ih očekuje duel sa Partizanom pred rasprodatom dvoranom! 

 

 

19:52 - Poslednji duel Partizana i Žalgirisa igran je 4. aprila 2014. godine, a crno-beli su tada slavili sa 77:67 u 13. kolu "top 16" faze Evrolige. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos meča petog kola Evrolige između Partizana i Žalgirisa. Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija