• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2022

16:56

BOLJE BITI RANJENI VUK NEGO DRESIRANA PUDLICA! Petrić o Zvezdi i Partizanu, a pričao je i o Lalatoviću!

Tanjug/AP

Partizan

BOLJE BITI RANJENI VUK NEGO DRESIRANA PUDLICA! Petrić o Zvezdi i Partizanu, a pričao je i o Lalatoviću!

Podeli vest

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je danas da očekuje zanimljivu utakmicu protiv Radničkog iz Niša i da će njegova ekipa izaći u najjačem sastavu kako bi osvojila sva tri boda u 17. kolu Super lige Srbije.

- Sutra nas čeka zanimljiva utakmica zato što Radnički igra totalno drugačije od ekipa sa kojima smo do sada igrali, možda Lučani, igraju čovek na čoveka, biće zanimljivo igrati protiv tog sistema. Juče smo sleteli u jutarnjim časovima (iz Nice), danas ću vidim igrače, da li su se odmorili, da li ima povredjenih pa ću odlučiti. Partizan mora da izadje u najjačem sastavu i da uzme tri boda - rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 19 časova na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, utakmicu 17. kola Super lige Srbije.

Ekipu iz Niša predvodi Nenad Lalatović, koji uvek motivisano igra protiv Partizana.

Foto: Starsportphoto©

- Lala je trener koji voli da igra protiv Partizana, u prošlosti je imao uspeha i na našem stadionu. Ne treba mi da se opterećujemo Lalom i Radničkim. Oni igraju specifično, čovek na čoveka. Moji igrači treba da razumeju da ne treba da udju u nervozu, da se neka situacija na terenu ne pretvori u nešto drugo, nego da gledaju svoj posao da sutra dobiju utakmicu na najlakši način. Čuo sam da imaju kadrovskih problema, kartone, povrede, to je klasična priča pred svaku utakmicu, ne treba da se koncentrišemo na to nego na naš posao - rekao je Petrić.

- Lalu znam privatno, specifičan je i to poštujem, nema mnogo takvih trenera u Evropi, ali biće zanimljiva utakmica. On se možda više daje od svih nas što se tiče bitisanja pored klupe, ali ne treba da udjemo u njegovu priču nego u svoju. Neka bude 1:0, samo da se završi bez povreda, na najbolji način jer nas čeka teška utakmica u četvrtak (protiv Slovackog) i to je utakmica sezone za klub, igrače i za mene - dodao je trener crno-belih.

Foto: printscreen

Strateg fudbalera crno-belih je istakao da su Crvena zvezda i Partizan poslednjih godina najveći problem, te da "ne sme narod da se svađa oko fudbala".

Pitanje koje ga je navelo na to bilo je o pritisku, tačnije, da li će remi protiv Javora stvoriti dodatan pritisak na ekipu koju predvodi.

- Neće. Pritisak se stvara na neku drugu stranu i kada bih vam iskreno pričao ono što kažem prijateljima, da ne pričam vama, nemam problem da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad Zvezda, nekad Partizan, u poslednjih par godina je to Zvezda. Rekao sam da ne smemo da dozvolimo da se ovaj narod posvađa zbog fudbala. Pritisak na mojim igračima ne postoji, to neko drugi stvara veštački pritisak -  rekao je Petrić i nastavio:

- Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi nego dresirana pudlica. Bio je pritisak kada sam došao, sada ne postoji. Rekao sam i posle meča protiv Javora da tim kao što je Partizan mora da zatvori meč na 3:1 bez obzira da li je bio penal ili ne. Nije trebalo da srljamo i da igramo napred, da stanemo iza lopte, verovatno ne bi primili treći gol. Protiv Nice je bilo previše tehničkih grešaka, davali smo im loptu, da li u aut u noge ili kako, ali greške su bile.

Foto: Starsportphoto©

Zatim je dodatno pojasnio.

- Ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala, to je bilo protiv Pazara, video sam da se nešto dešava. Osećam to na terenu i kao bivši igrač i kao trener. Kada kažem da pravi problem u nekim situacijama, ne žalim se. Imao je i Partizan to da mu neko dozvoljava da se 'progleda kroz prste', to se dešava sa Zvezdom poslednjih godina. To nas ne opterećuje, moramo da odradimo svoj posao i da pružimo dobru igru da navijači uživaju. To se oseća, ne treba da se lažemo. Da li će Partizan biti prvi ili drugi videćemo. To je nešto što se oseća, nemam šta da kažem.

Usledilo je pitanje novinara na šta je mislio kada je rekao "gledanje kroz prste".

- Odnosi se na sudije. Evo, daću vam primer. Start Meniga protiv Javora, bio je za žuti, pitao sam sudiji što mu nije dao karton i da sudi ono što vidi, da nema problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba. Videli su svi da je bio žuti, izvinio sam se klupi Javora što moj igrač nije dobio žuti. Zvezda i Partizan su u tom smislu problem, nekada se možda pomagalo Partizanu, sad Zvezdi. Nemam šta da krijem, imam pravo to da kažem, nije da se pravdamo. Trebalo je da završimo meč protiv Javora, da se ne stvara priča o saopštenjima i ko šalje saopštenja niti da Partizan šalje saopštenje niti da Javor šalje, iako mislim da nisu oni slali. Klub je slao saopštenje, poštujem odluku, nekada treba skrenuti pažnju. Da li je bilo na vreme ili je kasno, mi smo koncentrisani na posao. Igrači igraju za sebe, za ugovore, sve se svodi da ono što radiš uradiš na najbolji način - zaključio je Petrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija